Mahatma Gandhi, 1869 - 1948.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Advertisements

´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
1. Aan de maaltijd … Het is het ‘laatste Avondmaal’: vlak voor Jezus’ lijden en sterven Juist nu deze les: kennelijk heel belangrijk! Voetwassing en kruis.
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Echt of nep?.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Het hart van verbondenheid
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Preek Hebreeën 4:
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
De doop in de Heilige Geest
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Wat is belijdenis doen?. Is het wel bijbels? Wat is belijdenis doen? Is het wel bijbels? Hoe kun je nu al zeggen dat je de rest van je leven zult geloven?
1. Aan de maaltijd wordt het stil …
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Ruim 20 kerken in Alphen (en nog enkele kleinere groepen)… Jezus’ gebed in Johannes 17: bewaar hen (vers 11 en 15). Bewaar hen: in waarheid, heiligheid,
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Hoeveel kerken in deze plaats…
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Les 2 God ervaren Wat doe ik hier vandaag?
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
BenT U een tevreden mens…?
Transcript van de presentatie:

Mahatma Gandhi, 1869 - 1948

“Ik kon Jezus aanvaarden als martelaar, als belichaming van opoffering en de goddelijke leraar. Zijn dood aan het kruis was een groots voorbeeld voor de wereld. Maar dat zich daar iets als een mysterieuze of wonderbaarlijke deugd in bevond, kon mijn hart niet aanvaarden.” Gandhi

“Ik kon Jezus aanvaarden als martelaar, als belichaming van opoffering en de goddelijke leraar. Zijn dood aan het kruis was een groots voorbeeld voor de wereld. Maar dat zich daar iets als een mysterieuze of wonderbaarlijke deugd in bevond, kon mijn hart niet aanvaarden.” Gandhi

1. De belijdenis van Petrus ‘U bent de Messias, de Zoon van de levende God!’ Een bijzondere uitspraak Tegen de klippen op Tegen het ‘gezonde’ verstand in Eerdere belijdenis van Petrus: ‘Bij U zijn woorden van eeuwig leven’

1. De belijdenis van Petrus Twee ferme belijdenissen van Petrus Hij begrijpt ze eigenlijk niet – maar gelooft wel! En wij? Niet doen alsof we alles begrijpen Niet alles in het leven loopt langs de weg van het verstand!  Geloven is geen zaak van slim zijn!

1. De belijdenis van Petrus ‘Dit heb je niet van jezelf’ Geloof: een zaak van een hart waarin God werkt En daarom, ondanks alles: ‘U bent de Messias!’ Geloven is: Ondanks alles ervan overtuigd zijn dat je in Jezus met God te maken hebt. Begrijp er desnoods niks van, maar wees overtuigd

2. Geloven is een geheim Petrus begrijpt iets heel belangrijks niet Maar daarom is hij nog wel een gelovige! ‘Vanaf die tijd begon Jezus …’ (vs. 21) Direct na de belijdenis van Petrus Psalm 25: “daar de Heer aan zijn beminden zijn verbondsgeheimen toont” Het staat of valt met je geven aan Jezus

3. Het geheim is tegendraads Petrus: ‘Dat verhoede God!’ Maar het moet juist van God zo gaan Satan maakt slim gebruik van je zwakke plek Dit is goddelijke logica Voor velen een struikelblok

“Ik verwerp Christus niet. Ik houd juist van Christus “Ik verwerp Christus niet. Ik houd juist van Christus. Het probleem is alleen dat zoveel van jullie christenen zo ontzettend weinig op Christus lijken. Als christenen werkelijk zouden leven in overeenstemming met het onderwijs van Jezus, zoals dat in de Bijbel staat, dan zou heel India vandaag christelijk zijn.”

3. Het geheim is tegendraads Tim Keller: Let ook op het patroon van het kruis God heeft de wereldlijke verheerlijking van macht, kracht en status aan de schandpaal [het kruis] genageld en verslagen. (n.a.v. Kol. 2: 14-15) Patroon van het kruis: Wat wij normaal vinden is niet normaal!