Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bevlogen leerkracht
Advertisements

Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Inleiding in de methode
“In balans” met sociale netwerken
RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
Feedback de sleutel tot teamontwikkeling
Educatief leiderschap, niet in de klas maar in de schoolorganisatie
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Ontwerpprojecten In de praktijk
In je element zijn slim samen
Motivatie van de professional Willy Limpens
Van visie naar actie.
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
Leer- werkplaats MPG aanpak
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Ludo Daems.
Peter IJsenbrant en Marloes van Bussel
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Inleiding in de methode
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Competentieontwikkeling voor OR-leden
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Een theoretische verkenning
moderniseren van het curriculum.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
TITEL PRESENTATIE Naam presentator AVANS HOGESCHOOL studenten 54 opleidingen Meer dan 20 lectoraten verdeeld over 6 expertisecentra medewerkers.
Gelukkige Medewerkers presteren beter!
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model
High Performing Teams De Kunst van het Bewegen drs. Eric Slager.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
Thema 2 Bijeenkomst oktober 2015.
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
TITEL PRESENTATIE Naam presentator AVANS HOGESCHOOL studenten 54 opleidingen Meer dan 20 lectoraten verdeeld over 6 expertisecentra medewerkers.
Jaarplan 2016 Hogeschool VHL Vastgesteld door het College van Bestuur van Hogeschool VHL op 2 juli 2015.
Onderwijs in herstelondersteunende zorg ‘Herstel in beweging’ 8 september 2011 GGZ Breburg Jos Dröes.
De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning en control Henk Doeleman Jean-Pierre Thomassen.
TEAMTEACHING Hannah Wielenga Hogeschool Utrecht / Landelijk Ontwikkelpunt NLT 5 juni 2009 Met dank aan: Sjaak Luijtjes – Vader Rijn College.
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
Workshop ‘s Heerenloo Zorggroep Ontwikkeling veerkracht.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Wanneer is de leerling tevreden? Wat is: krachtig leren?
With the support of the Lifelong Learning Programme of the European Union
TITEL PRESENTATIE Naam presentator AVANS HOGESCHOOL studenten 56 opleidingen in 8 gebieden 11 locaties 3 steden: Breda, ’s-Hertogenbosch en.
Een krachtige leeromgeving… Omdat we geneigd zijn te blijven doen wat we altijd al deden en omdat we fouten maken het liefst vermijden en ‘het weten’ fijner.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
De praktijkgerichte leer- en ontwikkelgemeenschap voor het
In het mbo Marga Douma-Alta 2 november 2016
Kick-off Bijeenkomst Driebergen 25 januari
Duurzame inzetbaarheid van de professional
De Wever Zorg Innovatie Centra
Titel presentatie Naam presentator AVANS HOGESCHOOL studenten 48 opleidingen, 20 academies, 12 vestigingen 3 steden: Breda, ’s-Hertogenbosch.
Teambarometer.
Een herziene, bestuurlijke visie op passend onderwijs en Plein 013
Titel presentatie Naam presentator AVANS HOGESCHOOL studenten 48 opleidingen, 20 academies, 12 vestigingen 3 steden: Breda, ’s-Hertogenbosch.
Stel dat de (onderwijs) wereld gaat veranderen
“Omgeving in beweging”
Wij komen centraal te staan !
Workshop – teamgroei begrijpen
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Leiderschapsontwikkeling
Positief Leiderschap : wat. waarom. hoe
Transcript van de presentatie:

Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei

Workshop Toekomstbestendige Bloei ESB Kick-off event, 30 september 2015

Wat is integraal onderwijs? Inspirerend onderwijs waarin je leert het beste uit jezelf en anderen te halen en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld: De docenten en medewerkers staan in hun kracht door het vergroten van betrokkenheid, bevlogenheid en authenticiteit De studenten floreren door het ontwikkelen van een houding en mindset die gericht is op persoonlijke groei, geluk en bewustzijn Onderwijsteams werken plezierig samen door effectief gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, kennis en ervaring; vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid werken aan resultaat Onderwijsinstellingen co-creëren met alle stakeholders van toekomstgericht onderwijs. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een positieve impact op mens, milieu en maatschappij We maken verbinding tussen strategie en uitvoering & tussen intern en extern

Floreren op drie niveau’s Wat vind ik echt leuk om te doen? Wat vind ik belangrijk? Waar ben ik goed in? Wat betekent dit voor hoe we met elkaar omgaan? In wat voor een wereld willen wij leven? Hoe maken we dit samen mogelijk? Welzijn van individuen Welzijn van teams Welzijn van ecosystemen Ik Wij De Wereld

Voor wie? Docenten en medewerkers in het hoger onderwijs Wat levert het op? Deelnemers ervaren meer plezier, energie, bevlogenheid en verbinding in hun werk. Zij leren hoe ze de opgedane kennis en ervaring in de training kunnen toepassen in het werken met studenten. Met behulp van inzichten uit de positieve psychologie krijgen deelnemers inzicht en kennis in: De wetenschap achter geluk De eigen geluksbeleving en hoe deze positief te beïnvloeden, zowel bij zichzelf als bij anderen De toepassingsmogelijkheden binnen het onderwijs Ik Wij De Wereld van functioneren naar floreren Training Flourishing

Module Flourishing the science of happiness Voor wie? Vernieuwend onderwijs voor studenten in het hoger onderwijs Wat levert het op? Met behulp van inzichten uit de wetenschap en vooral veel ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten leren en ervaren studenten hoe zij een betekenisvol leven kunnen leiden. De wetenschap van geluk toepassen op persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij drie vragen centraal staan: wat vind je écht leuk om te doen? waar ben je goed in? wat vind je belangrijk? Een positieve en motiverende module die uitstekende evaluaties heeft gekregen door studenten van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies aan de UvA Ik Wij De Wereld van functioneren naar floreren

Training krachtige onderwijsteams Voor wie? Teams die verantwoordelijk zijn voor goed onderwijs Wat levert het op? P ositieve relaties, effectieve samenwerking, in kaart brengen van werkpatronen en het oplossen van belemmeringen. Belangrijk is om helder te krijgen wat de basis is van een goed team en hoe we succes kunnen vergroten: Teamstructuur: Hoe zijn taken en rollen verdeeld? Hoe maken we gebruik van elkaars kwaliteiten? Teamcultuur: Hoe gaan we met elkaar om? Hoe maken we samen een positief leerklimaat? Wat vinden we het meest belangrijk? Strategie: Hoe bereiken we ons doel? Wat hebben we nodig? Leiderschap: Wat is mijn bijdrage en verantwoordelijkheid? Hoe sturen we op resultaat? Ik Wij De Wereld samen het beste onderwijs maken

Strategiesessies toekomstgericht onderwijs Voor wie? Bestuur en management van onderwijsinstellingen Wat levert het op? H et verbeteren van bestaand onderwijs en vergroten van eigenaarschap op alle niveau’s van de organisatie. De strategiesessies zijn gericht op gezamenlijke organisatie- en onderwijsontwikkeling. We faciliteren studenten, docenten, management, bestuur en werkveld om tot een integraal ontwerp te komen van inspirerend onderwijs voor alle betrokkenen. Co-creatie met relevante stakeholders voor duurzaam onderwijs en actuele aansluiting met de behoeften in het werkveld en de wereld. Ik Wij De Wereld van ‘eilandencultuur’ naar een multi-stakeholder aanpak

Kick-off event 30 september Avans Hogeschool Workshop Toekomstbestendige Bloei door Lee mason en Pieternel Boer

Joris is een ondernemende docent, teamcoach en facilitator. Hij brengt enthousiasme en energie om van elkaar te leren en resultaatgericht te groeien. Zijn expertise ligt op het gebied van procesbegeleiding, teamontwikkeling en leerontwerp. Methodieken die hij gebruikt zijn Theory U, Appreciative Inquiry, Deep Democracy en Lean Startup. Pieternel is trainer en docent op het gebied van geluk en positieve psychologie. Gedreven door het vraagstuk rondom individuele gedragsverandering voor duurzaamheid zet zij zich in voor persoonlijke groei en bewustzijn van studenten en docenten. Persoonlijk leiderschap in de vorm van authenticiteit en het leveren van een positieve bijdrage staan centraal. Lee is trainer en docent en gedreven om mensen te helpen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Aan de Universiteit van Amsterdam verzorgt hij colleges die erop gericht zijn om studenten te ondersteunen bij het leiden van en gezonder, gelukkiger en betekenisvoller leven. Wie zijn wij?

Contact Opdrachtgevers: Partners: telefoon: +31 (0)