9 augustus 2015 Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Cyclus B Muziek: “Exsurge Domine” Afbeeldingen:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
vijf broden en twee vissen
Video clip scheermesjes fabrikant….
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Thema voor vanavond = Somberheid/Dipje
Engelen.
Verlangen naar licht.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De geheimtaal in een kerk
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Cyclus B 5 juli 2015 Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Muziek: Canticum van Alexandrië Beelden van.
Cyclus B 26 juli 2015 Zeven- tiende zondag vd Tijd door het Jaar Muziek: “Glorie aan God” Sefardische liturgie Afbeelding: Elia die ten hemel stijgt op.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Achtiende Zondag door het Jaar Cyclus B
Cyclus B 12 juli 2015 Vijftiende zondag door het Jaar Vijftiende zondag door het Jaar Muziek: Kyrie van Arvo Pärt Ruïnes vh Heiligdom van Bethel.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Cyclus B 16 augustus 2015 Twintigste Zondag van de Tijd door het Jaar Twintigste Zondag van de Tijd door het Jaar Gregoriaans: “Christus factus oboediens”
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Cyclus B Onze Heer Jezus Christus, Koning van het Heelal 22 november 2015 « Kruisafneming » (Sieger Köder) Muziek: Psalm 109 (110) (H. Schütz)
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Cyclus C Eerste zondag van de Vasten Eerste zondag van de Vasten 14 februari 2016 Muziek: Klaaglied 2’ (Hebreeuwse Synagoge) Abraham vader van de gelovigen.
Witte Donderdag Resten van de stad Tanis, met overwonnen farao Muziek: Oosters gezang van de Goede Week.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Cyclus C Derde zondag van de Vasten Derde zondag van de Vasten 28 februari 2016 Muziek: “Lejà dodi” (Voor u, mijn geliefde) uit de Joodse Liturgie Beelden.
Cyclus C Vierde zondag van de Vasten Vierde zondag van de Vasten 6 maart 2016 Muziek: Oude Gallische liturgie Zonsopgang in Galgala.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Cyclus C Vijfde zondag van de Vasten Vijfde zondag van de Vasten 13 maart 2016 Muziek: Psalm “Naar U heb ik mijn ogen opgeslagen” Hebreeuwse Synagoge.
Cyclus C Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar 5 juni 2016 Muziek: Klaaglied. Hebreeuwse Synagoge Lamp uit Sarefat.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Cyclus C Zeventiende zondag van de Tijd door het Jaar Zeventiende zondag van de Tijd door het Jaar 24 juli 2016 Muziek: Gebed tot de God van Israël (Hebreeuwse.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
Tweeëntwinigste Zondag vd Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Vierentwintigste zondag door het Jaar
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
Ds. E. P. v .d. Veen Ouderling :Wouter Verkerk Organist : Anne Kroeze Schriftlezingen : 1 koningen 19 : 1-8 Marcus 1 :
Zesentwintigste Zondag
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Eenendertigste Zondag
Eerste zondag vd Advent 3 december 2017
Beelden vd bron van Gichon van de Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag
van de Tijd door het Jaar
van de Tijd door het Jaar
(grotkerk v.St Petrus die er de eerste bisschop van was)
Dertiende Zondag van de Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Tweeëntwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Transcript van de presentatie:

9 augustus 2015 Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Cyclus B Muziek: “Exsurge Domine” Afbeeldingen: Naar de woestijn vd Sinaï

Tocht van Elia naar de woestijn van de Sinaï, wegvluchtend uit Jizreël nadat hij daar alle profeten van Baäl had uitgeroeid Tocht van Elia naar de woestijn van de Sinaï, wegvluchtend uit Jizreël nadat hij daar alle profeten van Baäl had uitgeroeid Afbeeldingen vd woestijn

Het BROOD van JEZUS belet dat wij voor ALTIJD STERVEN 1ste lezing: Elia is profeet in het rijk van Samaria; hij blijft trouw aan Jahwe in tegenstelling tot de profeten van Baäl die door koningin Jezebel bevoordeligd werden. Ontgoocheld om zoveel afgodendienst vlucht hij. God geeft hem een BROOD, (voorafbeelding van het Brood van Jezus) dat hem sterkt. Psalm 34 (33): Deze Wijsheidspsalm roept ons in herinnering dat God ons een voedsel geeft dat Hijzelf is; door het te eten bemerken wij hoe goed de Heer is 2de lezing: De brief aan de Efeziërs zegt ons hoe we ons moeten gedragen omdat wij geliefde kinderen van God zijn. Evangelie: Het Brood van Jezus, dat ons belet te sterven, is bestemd om het LEVEN van de wereld te zijn.

1Kon 19,4-8 In die dagen kwam Elia na een tocht van een dag in de woestijn kwam hij bij een bremstruik. Hij zette zich eronder neer. Hij verlangde te sterven en zei: `Het wordt mij te veel, Heer; laat mij sterven want ik ben niet beter dan mijn vaderen.' Daarop ging hij onder de bremstruik liggen en sliep in. Maar opeens stiet een engel hem aan en zei tot hem: `Sta op en eet.' Hij keek op en daar zag hij aan zijn hoofdeinde een koek, op gloeiende stenen gebakken, en een kruik water. Hij at en dronk en legde zich weer te ruste. Maar opnieuw, voor de tweede maal, stiet de engel van de Heer hem aan en zei: `Sta op en eet; anders gaat de reis uw krachten te boven.' Toen stond hij op, at en dronk, en gesterkt door dat voedsel liep hij veertig dagen en nachten, tot hij de berg van God, de Horeb, bereikte. Elia, onder de bremstruik (Volterra 16de E.)

Psalm 34 (33) werd in het begin van het christendom gebruikt voor de doopcatechesen. De pas gedoopten (neofieten) moesten het antwoord op vers 12 leren : “Wie is er bij u die het leven liefheeft en dagen van voorspoed verlangt ?” St. Benedictus stelt diezelfde vraag aan de monniken/monialen. Vandaag bewaren we van deze psalm de LOFZANG voor de gave de goedheid van God te mogen “smaken”. En de aansporing tot de lofprijzing is progressief: -Ik zal de Heer prijzen iedere dag. -[Gij allen] Verheerlijkt de Heer tezamen met mij. -Die roepen in nood; naar hen luistert de Heer. -De engel van God legt een schans om hen heen, om elk die God vreest te beschermen.

Psalm 34 (33) Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! De Heer zal ik prijzen iedere dag, zijn lof ligt mij steeds op de lippen. Mijn geest is fier op de gunst van de Heer, laat elk die het hoort zich verheugen ! Bremstruik van de woestijn

Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! Verheerlijkt de Heer tezamen met mij en laat ons eendrachtig zijn Naam vereren. Ik ging tot de Heer en Hij heeft mij verhoord, Hij heeft mij gered uit al wat ik vreesde. Naar de woestijn van de Sinaï

Let op en bemerkt hoe genadig de Heer ! Let op en bemerkt hoe genadig de Heer ! Verlaat u op Hem, dan wordt ge gelukkig, want Hij stelt u niet teleur. Die roepen in nood, naar hen luistert de Heer en redt hen uit hun ellende. Naar de woestijn van de Sinaï

Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is ! De engel van God legt een schans om hen heen, om elk die God vreest te beschermen. Let op en bemerkt hoe genadig de Heer is, gelukkig is hij die zijn heil zoekt bij Hem ! Sinaï

Ef 4,30-5,2 Broeders en zusters, wilt Gods heilige Geest niet bedroeven: gij zijt met zijn zegel gewaarmerkt voor de dag der verlossing. Wrok, gramschap, toorn, geschreeuw en gevloek, kortom alle boosaardigheid moet bij u verdwijnen. Weest goed voor elkaar en hartelijk. Vergeeft elkaar zoals God u vergeven heeft in Christus. Weest navolgers van God, zoals geliefde kinderen past. Leidt een leven van liefde naar het voorbeeld van Christus, die ons heeft bemind en zich voor ons heeft overgeleverd als offergave en slachtoffer, God tot een lieflijke geur. Bedroeft de H.Geest niet

Uw woorden, Heer, zijn geest en leven uw woorden zijn woorden van eeuwig leven. Joh 6,64b en 69b Uw woorden, Heer, zijn geest en leven uw woorden zijn woorden van eeuwig leven. Joh 6,64b en 69b Synagoge van Kafarnaüm

Joh 6,41-51 In die tijd morden de Joden over Jezus, omdat Hij gezegd had: 'Ik ben het brood dat uit de hemel is neergedaald,' en zij zeiden: 'Is dit niet Jezus, de zoon van Jozef, en kennen wij zijn vader en moeder niet? Hoe kan Hij dan zeggen: Ik ben uit de hemel neergedaald?’ Maar Jezus sprak tot hen: 'Mort toch niet onder elkaar. Niemand kan tot Mij komen, als de Vader die Mij zond, hem niet trekt; en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag. Er staat geschreven bij de profeten: En allen zullen door God onderricht worden. Al wie naar de leer van de Vader geluisterd heeft, komt tot Mij. Niet dat iemand de Vader gezien heeft, alleen Degene die uit God is, heeft de Vader gezien. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wie gelooft, heeft eeuwig leven. Ik ben het brood des levens. Uw vaderen, die het manna gegeten hebben in de woestijn, zijn niettemin gestorven; maar dit brood daalt uit de hemel neer, opdat wie er van eet niet sterft. Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald. Als iemand van dit brood eet, zal hij leven in eeuwigheid. Het brood dat Ik zal geven, is mijn vlees, ten bate van het leven der wereld.' Detail van een kapiteel van de synagoge van Kafarnaüm

« Heer, laat goedheid en trouw mij beschermen. » Psalm 60(61),8

Origineel: Joan Ramirez (+) Uitbreiding met afbeeldingen, lezingen, muziek, kommentaren (Catalaanse en Spaanse versie) : Regina Goberna, in samenwerking met Àngel Casas Engelse vertaling : Vivian Townsend Italiaanse vertaling : Ramon Julià Baskische vertaling : Periko Alkain Portugese vertaling : Ze Manel Marquespereira Franse vertaling : Àngel Casas Nederlandse vertaling : Ben Van Vossel Video: Esther Lozano