14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De beroemdste persoon die er is …
vijf broden en twee vissen
Kerstmis.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Bij het kolenvuur Johannes
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Thema voor vanavond is:
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
‘voor de kinderen’.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Alles draait om liefde!.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Verlangen naar licht.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Cyclus B 5 juli 2015 Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Muziek: Canticum van Alexandrië Beelden van.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Psalm 84: 1, 2, 3 Schriftlezing: Marcus 6: 1-13 Tekst: Marcus 6: 6b-13.
17de vd Tijd door het Jaar B Tijdens het “Laudate pueri” (schola v Montserrat) van Mendelssohn, loven wij de edelmoedigheid vd kinderen en alle “kleinen”
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
De preek gaat over: Marcus 6: 1 – 6 Verkijk je niet op Jezus Voorlezer: Jan Dees Voorganger: ds. Roel Prins te Buitenpost Alle liederen worden tijdens.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Beelden van de velden van Galilea
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
van de Tijd door het Jaar
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
Transcript van de presentatie:

14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina

Na een reeks mirakelen, legt Marcus (in zijn theologie vh kruis, niet vd glorie) ons de verwerping uit waarvan Jezus het voorwerp is Synagoge v Nazaret

Nazaret. Jezus staat verwonderd over het weinige GELOOF van de zijnen Huis van Jezus Synagoge

Mc 6,1-6 In die tijd ging Jezus op weg om zich naar zijn vaderstad te begeven en zijn leerlingen gingen met Hem mee. Toen het sabbat was begon Hij te onderrichten in de synagoge.

De mensen van zijn dorp kennen Hem slechts van de buitenkant, wij mogen niemand beoordelen ‘volgens het vlees’ (cf. 2 Cor 5,16) Jezus keert weer in het dorp waar Hij tot zijn 30 jaar geleefd heeft Jezus keert weer in het dorp waar Hij tot zijn 30 jaar geleefd heeft De beelden zijn van “Natzaret Village” een weergave van het dorp Nazaret ten tijde van Jezus (ten Noorden van het huidige Nazaret)

? De talrijke toehoorders vroegen verbaasd: 'Waar heeft Hij dat vandaan? En wat is dat voor een wijsheid die Hem geschonken is? En wat zijn dat voor wonderen, die zijn handen verrichten? ?

Soms geloven we niet dat eenvoudige mensen heel bijzonder kunnen zijn De echte Wijsheid hangt niet af van het uiterlijk maar van het hart

Is dat niet de timmerman, de zoon van Maria en de broeder van Jakobus en Jozef en Judas en Simon? En wonen zijn zusters niet hier bij ons? ' En zij namen aanstoot aan Hem.

Nemen wij aanstoot aan hen en niet aan dezen die hen opjagen? Zou Jezus niet zijn als een van deze marginalen van onze consumptie- maatschappij? Zou Jezus niet zijn als een van deze marginalen van onze consumptie- maatschappij?

Maar Jezus sprak tot hen: 'Een profeet wordt overal geëerd behalve in zijn eigen stad, bij zijn verwanten en in zijn eigen kring.'

De grote levenslessen worden gegeven met de dagelijkse activiteit, niet met uitzonderlijke werken De profeten spreken met de werken, niet met de schijn.

Hij kon daar geen enkel wonder doen, behalve dat Hij een klein aantal zieken genas die Hij de handen oplegde. Hij stond verwonderd over hun ongeloof.

« Toon me de mens die in u is en Ik zal de God tonen die in mij is » (Theophilus v Antiochië) Zonder GELOOF, ziet men de mirakelen niet

Jezus ging rond door de dorpen in de omtrek, waar Hij onderricht gaf.

Laten wij het Evangelie verspreiden door onze levenswijze. Dat is het voornaamste werk dat wij omhanden hebben Vallei van Jizreël (Galilea)

Jezus van Nazaret, help ons ons dagelijkse werken waardevol te maken, opdat door de menselijke waarden te ontdekken wij de EEUWIGE zouden ontmoeten

MoniaIen v St. Benedictus v Montserrat