Functie 1 Referentiepersonen: Frédéric Willems en Julienne Wyns  Informeren over de GGZ  Sensibiliseren  Preventie  Vroegdetectie en –interventie,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Centrale werkwinkel D:
Advertisements

door de introductie van MAGIE Meer en Anders Gaan Implementeren van Expertise door de introductie van KENNISDOMEINEN.
Overlegplatform, 25 april 2013
Trends Tevredenheidenquête Deelnemers DoelpubliekAantal VP’s (NL+FR)52 Consulenten FR198 Consulenten NL552.
Algemene feedback bij strategieën vanuit sectoren Gezondheidsconferentie tabak, alcohol en drugs 23 november 2006.
Rol lokale overheid.
Welzijnsoverleg Regio Gent Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent tel. 09/ BETREKKEN VAN DE DERDE PARTNER Een praktijkbeeld uit.
Masterproef huisartsgeneeskunde
Leuvens Fonds ter Bestrijding van Kinderarmoede (LFBK)
Netwerk Organisatiebeheersing 30 september 2010 Een matuur HRM-beleid.
Visie en projecten professionele activering. Professionele activering Tewerkstelling van cliënten bevorderen via opleiding- en activeringstrajecten Samenwerking.
Info Gentse situatie Info Gentse situatie
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
LSB Trefdag Antwerpen 1 PARTICIPATIE Lokaal Sociaal Beleid Gent (par·ti·ci·pa·tie de; v -s het hebben van aandeel in iets; deelname)
Informatie ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg
GGZ-Vernieuwing Midden-West-Vlaanderen:
Begeleidingsplannen GGZ
Feedback bij de strategieën van de werkgroep tabak Gezondheidsconferentie dag 2 30 november 2006.
Begeleiding van experimenterende alcohol- en druggebruikende jongeren Werkgroep onderwijs, werkgroep gezondheidszorg en hulpverlening.
Lokale acties en campagnes alcohol en drugs Werkgroep lokale acties en campagnes.
VIGeZ vzw © maart 2009
Herstelondersteunende zorg in Nederland
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Decentralisaties oftewel: de transformatie van het sociale domein
Gids naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en netwerken
Gedeelde zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
Lectoraat Jeugd. Samen Aanleiding: coöperatie Uitgangspunt: delen, samenwerken, ontwikkelen.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg
Functie 2B: ambulante langdurige zorg Samenwerking met de eenheid 511 UMC Sint-Pieters ziekenhuis Modaliteiten uitbouwen voor een goede samenwerking tussen.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
Hoorzitting de Commissie voor de Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden van de Senaat 11 mei 2015 Julien Van Geertsom.
Werkgroep pre- hospitalisatie. Bestaande structuren (RAG, RMG, overheden…….) werken Netwerking, bereidheid medewerking van actoren Betere coördinatie,
De GGZ in de HA praktijk Wat betekent dit voor jou?
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Businesscase vanuit een ander perspectief Herman Uffen MSc. Koplopers Archief 2020.
Optimalisering van de zorg voor thuisverblijvende cliënten met een psychische problematiek Referentiewerk en intervisie als ondersteuning en deskundigheidsbevordering.
Evaluatie experimenten ambulante hulp zonder indicatie 16 mei 2012 Lotte Vermeer Ewoud Jonker.
De lokale overheid als actor in de vermaatschappelijking van zorg Katrien Schryvers OCMW-voorzitter 20 mei 2016.
5 jaar Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling REALISATIES VPWvO
Hof van Beroep Brussel Franstalige geïnterneerden Verschillende vormen van liaison: Eolia Clinique de la Forêt de Soignes l’Ambulatoire-Forêt.
Voorstelling PAAZ.
SEL Amberes WELKOM.
Voordelig voorschrijfgedrag Klankbordgroep 16 mei 2017
Een organisatie voor samenwerking in de eerstelijnsgezondheidszorg
Netwerk ‘Samen tegen schooluitval’ Brussel
Vermaatschappelijking van de Zorg
Lokaal Sociaal Beleid.
Ouderenmis(be)handeling onder de loep
Dynamiek van de stad Jeugdrecht.
Overleg Psychiatrische PatiëntEN (OPP)
Zorgpad Palliatieve zorg
Vraag 2 Waarom bestaan wij als eerstelijnszone ?
Lokaal loket kinderopvang
Inleiding De huidige toestand van de geestelijke gezondheidszorg. - Voorkomen en impact van psychisch onwelzijn en stoornissen. - Instellingen & vaststellingen.
PWA / art 60§7 / tijdelijke werkervaring
Sectoroverleg Kinderopvang
De ontwikkeling van functie 1 in het Netwerk GG ADS
Lokaal loket kinderopvang
JOIN JOngvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid – INtersectoraal woonondersteunings- en exptertiseteam.
JOIN JOngvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid – INtersectoraal woonondersteunings- en exptertiseteam.
Disclosure belangen NHG spreker
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
Eerstelijnspsycholoog 0ntwikkeling/uitrol Werkingsgebied Diletti
EPSI Eenheid Psychiatrische Spoed Interventie
Transcript van de presentatie:

Functie 1 Referentiepersonen: Frédéric Willems en Julienne Wyns  Informeren over de GGZ  Sensibiliseren  Preventie  Vroegdetectie en –interventie, screening, diagnosestelling cfr

Functie 1: Strategisch Plan Finaliteit: Elke persoon die psychisch lijdt heeft het recht om gehoord en erkend te worden in zijn lijden en moet toegang krijgen tot de geestelijke gezondheidszorg met respect voor zijn keuzes en zijn waardigheid.

Functie 1 Doelstelling: Zorg op maat bieden aan personen die psychisch lijden door middel van promotie van geestelijke gezondheidszorg bij professionelen van de eerste lijn (psycho- medisch-sociaal) en bij het grote publiek.

Functie 1 Algemene doelstellingen:  Het publiek informeren over het bestaan van de hervormingen in de GGZ.  De professionelen in de ambulante sociale- en gezondheidssector en in de huisvestingssector informeren en vormen m.b.t. de GGZ.  Ontwikkelen van het overleg rond de patiënt.

Functie 1 Algemene doelstellingen (vervolg)  Ontwikkelen van overleg en coördinatie tussen de partners. Steunen van patiëntenorganisaties

Functie 1 Keuze uit operationele doelstellingen:  Informatie geven aan actoren uit de eerste lijn GGZ en aan gezondheidswerkers.  De Sociale Coördinatie van de OCMW’s informeren.  De actoren buiten de sociale en gezondheidssector informeren.  De partners aansporen om praktijken uit te wisselen.

Operationele doelstellingen (vervolg) Patiënten via hun patiëntenorganisaties betrekken bij informatie-acties. Structuren, organisatie en methodieken bedenken voor de uitwerking van de verschillende acties van functie 1 alsook voor de verbindingen tussen de verschillende functies.

Functie 1: acties Supervisie van huisartsen van wijkgezondheidscentra door psychiaters van CGG’s Ontmoeting met vertegenwoordigers van patiënten- en familieverenigingen, L’Autre Lieu…

Functie 1: perspectieven Uitbreiding van de ervaring van supervisie voor alle huisartsen in BSSL. Uitdragen van informatie over psychische ziekten in duo gebruiker/professioneel Verder informeren en sensibiliseren van professionelen door gebruik te maken van bestaande structuren zoals Sociale Coördinatie enz…

Functie 1 Ideeën en verwachtingen….