De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding De huidige toestand van de geestelijke gezondheidszorg. - Voorkomen en impact van psychisch onwelzijn en stoornissen. - Instellingen & vaststellingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding De huidige toestand van de geestelijke gezondheidszorg. - Voorkomen en impact van psychisch onwelzijn en stoornissen. - Instellingen & vaststellingen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inleiding De huidige toestand van de geestelijke gezondheidszorg. - Voorkomen en impact van psychisch onwelzijn en stoornissen. - Instellingen & vaststellingen.

3 2) Vraag en aanbod in de GGZ
Lange wachttijden. Te weinig alternatieven van residentiele behandeling. Te weinig plaats. Op vraag gestuurde hulp bieden.

4 3) Kosten en financiering van de GGZ
België spendeert weinig middelen aan GGZ Lange behandelingen. (te lang?) Besparingen. Financieringssysteem.

5 4) Personeelsinzet in de GGZ
Beperkte instroom. Overbelasting. Voorbereiden op de toekomst Betere opleidingen.

6 5) Kwaliteit van preventie, diagnose en behandeling in de GGZ
Hoge aantal zelfmoorden. (in vgl. met andere landen) State-Of-The-Art plan. (effectief?) Uitbouwen van kwaliteitsbeleid. ICT en technologie onderbenut in GGZ.

7 6) Preventie op het werk en tewerkstelling van (ex) GGZ patiënten.
Goede integratie in België. Werkgevers hebben een belangrijke rol. Te weinig communicatie tussen RVA & ziekenfondsen. Meer Specifieke begeleiding.

8 7) Globale en inclusieve beleidsbenadering van psychisch welzijn.
Prioriteiten en doelstellingen planmatig uitvoeren. Onderbelichting relatie onderwijs/educatie. Ondersteuningspaketten blijven onderbenut. GGZ minder aandacht dan ouderenzorg.

9 8) Beste practices om van te leren.
Suicidepreventieplan. Leren uit de wetenschap. Leren van de andere landen. België staat minder ver in patientenveiligheid dan andere landen.

10 9)Conclusie en aanbevelingen.
Vermaatschappelijking moet beter. Overbehandeling beperken. Meer onderzoek binnen de GGZ. Hervorm de financiering van het zorgaanbod.


Download ppt "Inleiding De huidige toestand van de geestelijke gezondheidszorg. - Voorkomen en impact van psychisch onwelzijn en stoornissen. - Instellingen & vaststellingen."

Verwante presentaties


Ads door Google