Door: Stefan Eijdenberg, Timo Kubbinga, Jasper Cox en Renzo van der Loo.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Reflectievaardigheden en instrumenten
Advertisements

A Butterfly’s Lesson ‘De les van een vlinder’
Maatschappijleer 24 november 2011.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
hoe de marokkanen geld verdienen....
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
ANW, Thema 2; Heelal. Door: Wesley, Koen, Jorick en Daan.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
Bekijk de 3voor12 website in combinatie met lees een recensie en beoordeel deze.
Algemene Natuurwetenschappen Module 2
Presentatie Epilepsie
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Jezelf bewegen…… De ander bewegen……
Boekbespreking van: Damon Dekker.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
HET GELOOF Echt (7) Rijk (8-22) Lonend voorgoed (23-24)
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Tevreden studenten. Hoge waardering
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Van probleem naar programma
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Woord van Leven Oktober 2009.
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Module 2: Heelal Door: Annemarie Leunissen, Roxane Giuntoni, Sinduja Sivapathasundaralingam en Stan Knoops.
ANW Module 2 bakkengellam.wordpress.com. Groep Dimfy Lambriex, Emma Bakker, Isa Engelen Thema Leven Hoofdvraag Is het terecht mensen te straffen voor.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering
Stagebegeleiding Bijeenkomst 7 Blok 2.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
Het zwembad
De voetbalschoen.
Stage: Basisschool de Klingerberg
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
“de liefde van God”.
Eventing Training te Markelo 6 mei 2015 door Michiel Mulder Horse and You ondersteuning van paard en mens. Versie 03/05/2015.
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
De doop in de Heilige Geest
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Tijd van steden en staten
BLOK 4 Rust en jouw voorbereiding Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
hoe de marokkanen geld verdienen....
Trainingsleer B Mieke Theunissen.
Tekstverklaring Hoe doe je dat?.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen.
Quiz Deze quiz heeft 4 onderwerpen met elk 4 vragen. Er zijn dus in totaal 16 vragen. Je moet de vragen per thema op volgorde beantwoorden. Je begint.
Building with nature (project Marconi) Kompas voor oriëntatie op vervolgprojecten Minor People, Planet, Profit, Rijksuniversiteit Groningen Policy Lab.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Algodoo als katalysator voor ontdekkend en ontwerpend leren Fontys Lerarenopleiding Sittard, Jos Smits, vakgroep natuurkunde.
Bepaal jouw SuperPowers!
Daddy’s Home Productions – Alle rechten voorbehouden ©
training in warmte cabines
360° agenda voor toekomst: 9 belangrijke vragen
Convergeren: keuzes maken
gemaakt door: Marly Noah
Title of your presentation
Transcript van de presentatie:

Door: Stefan Eijdenberg, Timo Kubbinga, Jasper Cox en Renzo van der Loo

We zijn begonnen met een aantal oriëntatie artikelen, om te ontdekken welk onderwerp van het uitgebreide thema ‘leven’ we wilden gebruiken voor ons onderzoek. Na een aantal artikels kwamen we terecht bij een voetbalschoen die een betere prestatie leverde i.v.m. de kracht en beweging van de spieren. Zelf zijn wij fanatieke voetballers. Hierdoor werden we aangetrokken door dit artikel en bleek het ook een zeer uitgebreid en boeiend onderwerp. Van de superschoen zijn we verder gegaan op de aspecten van spieren en hoe je ze kan beïnvloeden en beschadigen. Renzo (onze voorzitter) heeft zelf afgelopen jaar een knieblessure gehad en is hieraan geopereerd. Dit heeft allemaal bijgedragen aan de samenstelling van ons onderzoek.

 Hoe zijn je spierprestaties te verbeteren?

 Op welke manieren kun je efficiënt gebruik maken van je spieren om je sportprestaties op korte termijn te verhogen en te verbeteren?

 Er zijn verschillende manieren om je spierprestaties op korte termijn te verbeteren. Veel van deze manieren hangen samen of zijn afhankelijk van elkaar. Denk hierbij aan voeding, manier van trainen (kracht- of duurtraining), genoeg rust voor spierherstel etc. Wij denken dat een combinatie van deze manieren tot beter en sneller resultaat leidt. Wij verwachten ook dat die combinatie samenhangt met bijvoorbeeld de techniek van de training, dus de manier waarop je spieren traint, en ervoor kan zorgen dat je er zoveel mogelijk profijt van hebt wat betreft sport-/spierprestaties.

 Dirk Alex (Dick) van Toorn -aldaar, 30 juli 2013) was een Nederlandse fysiotherapeut. Hij is geboren op 22 juni 1932 in Rotterdam. Van Toorn werd bekend in de sportwereld door zijn vaak onorthodoxe maar effectieve manier van revalidatie. Ondanks het feit dat het geen echte wetenschapper is, past een fysiotherapeut goed binnen het onderwerp wat voornamelijk bestaat uit spieren. Van Toorn heeft vanaf de jaren ’70 veel Nederlandse topvoetballers behandelt waaronder Cruijff, Van Basten, Gullit, Koeman, Robben en Van der Vaart. Wat hem in de internationale sportwereld bekend maakte is zijn behandeling van Arjan Robben voor het wereldkampioenschap Robben raakte in de laatste oefenwedstrijd voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring. Er bleek een scheurtje in te zitten. Herstel duurt normaal gesproken in zo’n geval 4 tot 6 weken. Van Toorn voerde een aparte behandeling uit door Robben 5 dagen een zeer zwaar trainingsschema te laten volgen. Na die behandeling speelde Robben de rest van het WK elke wedstrijd zonder problemen aan de hamstring. Zijn onorthodoxe wijze van spierblessures kan later een grote rol gaan spelen in toekomstige vormen van behandelingen. Hij stierf in zijn geboorteplaats Rotterdam.