De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ANW, Thema 2; Heelal. Door: Wesley, Koen, Jorick en Daan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ANW, Thema 2; Heelal. Door: Wesley, Koen, Jorick en Daan."— Transcript van de presentatie:

1 ANW, Thema 2; Heelal. Door: Wesley, Koen, Jorick en Daan.

2 Bronnenkaart

3 We begonnen heel breed met het het universum en het zonnestelsel
Uiteindelijk zijn we geëindigd bij het onderwerp: Buitenaards leven We gingen daarna wat meer specialiseren, via zwaartekracht naar de seizoenen. Vanaf de aarde en het onstaan van de aarde, naar het onstaan van andere planeten en de toekomst van ons zonnestelsel

4 Inhoud Wij begonnen heel breed te zoeken op een artikel met het thema; het universum. Via dit artikel kwamen we op de deelonderwerpen het Zonnestelsel en de grote van het heelal. De grote van het heelal liep voor ons dood na de volgende probleemstellingen; de vorm van het heelal en het zichtbare heelal. Het zonnestelsel ontpopte zich tot de zwaartekracht en hoe ontstaan seizoenen. Van uit de seizoenen kwamen we op; waarom staat de aarde schuin? en hoe komt het dat, dat zo is. We vroegen ons af hoe planeten ontstaan, omdat er in een artikel daar maar een deel van vermeld is. Hoe planeten ontstaan is leuk om te weten, maar hoe gaat het door? De toekomst van ons zonnestelsel en de Melkweg vloeide daar uit voort. Over een lange tijd is onze planeet niet meer leefbaar dus we wouden weten of er andere plekken in het universum zijn, waar we als mens zouden kunnen overleven, of waar er mogelijk ander leven kan zijn.

5 Inhoud We hebben veel geleerd in module 2. Dingen over het heelal, maar ook weer dingen over samenwerken en een project aanpakken. We hebben bijvoorbeeld veel geleerd over de grote en de vorm van ons heelal en zonnestelsel, ook over het ontstaan van onze aarde, waarom onze aarde schuin staat en hoe er planeten zijn ontstaan (na de Big-Bang). We vonden het toch wel allemaal interessant om dan toch te weten of het mogelijk is om ooit op een andere planeet te gaan wonen. Het blijkt dus dat er wel al planeten zij gevonden waar dit misschien ooit mogelijk zal zijn.

6 Wetenschapper Johannes Kepler was een Duitse astronoom, wiskundige en natuurkundige. - Eerste wet van Kepler. Alle planeten bewegen zich rond de zon in elliptische banen, waarbij de zon zich in één van de brandpunten van de ellips bevindt. - Tweede wet van Kepler. De snelheid van een planeet in zijn omloopbaan verandert in gelijke tijdsvallen zo, dat de oppervlakte, bestreken door de rechte lijn tussen zon en planeet, gelijk is. - Derde wet van Kepler. Het kwadraat van de omlooptijd van een planeet is evenredig met de derde macht van zijn gemiddelde afstand. De wetten van Kepler zorgden voor een doorbraak in de sterrenkunde, Isaac Newton bewees later dat de planeten inderdaad om de zon draaiden. En Albert Einstein ging nog veel verder op deze wetten in met zijn bekende relativiteitstheoriën. Meer informatie op onze weblog

7 Onderzoeksvraag Hypothese
Onze onderzoeksvraag is: Is het mogelijk om ‘relatief’ binnenkort op een andere planeet te leven en/of leven te vinden? Hypothese Wij zijn er van overtuigd dat er wel planeten moeten zijn, waar leven is of zou kunnen zijn. De technologie van de astronomie en ruimte vaart verbeterd nog steeds en het lijkt ons erg onwaarschijnlijk dat in het oneindig groot universum geen enkele planeet is waar leven mogelijk is, op de aarde na. Doordat onze technologie dus zo verbeterd, denken wij dat er ‘binnenkort’ iets van leven wordt ontdekt.

8 Weblog Onze weblog:


Download ppt "ANW, Thema 2; Heelal. Door: Wesley, Koen, Jorick en Daan."

Verwante presentaties


Ads door Google