Met Maria bidden tot Christus

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Wat is onze visie?.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
Zonde, de grootste vijand
Maria neemt ons mee doorheen de sterkste momenten van haar leven…
EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Jezus verliest de liefde van mensen
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
in/bij deze ochtenddienst waarin Margriet Visser
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
“De andere kant van de medaille”
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in deze kerkdienst
Welkom op TOV!.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 33:1,8 > Kom nu met zang en roer de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Spring in het diepe!.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
* Christus, het beeld en woord van God
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Transcript van de presentatie:

Met Maria bidden tot Christus Bezinning voor Lourdes Inleidende avond 21 mei 2015 Ad van der Helm, vicaris

H. Johannes Paulus II Ap. Brief Rosarium Virginis Mariae 2002 Nieuwe impuls voor de rozenkrans, want: Nood aan gebed in gezinnen Rampen in de wereld, 9/11 New York Persoonlijke devotie van de paus (Totus Tuus)

Rozenkrans en evangelie Samenvatting van het evangelie Mysteries menswording en verlossing Christologisch karakter De geheimen nemen ons mee in die mysteries Rol van Maria in het Christus mysterie Maria is getuige Zij deelt als eerste in de geheimen van Christus

Rozenkransgebed Contemplatie Contemplatie is niet het herhalen van formules Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd. 2 Kor 3, 18 Opzien naar gelaat van Christus Doel van contemplatie is lijken op Christus Brengt ons bij het geheim van Triniteit

Kijken met Maria naar Jezus Maria: contemplatief in mysteries Aankondiging, Visitatie, Kerstmis, Tempel, Kruis, Opstanding, Hemelvaart School van Maria Jezus leren kennen zoals Maria Hem heeft leren kennen De herinneringen van Maria delen Herinneren is actualiseren Liturgie is herinneren wat God heeft gedaan Zelf in die geschiedenis gaan staan Diezelfde genade zelf ook ontvangen

Gelijkvormig worden aan Christus Aansporing van Paulus: Die gezindheid moet onder heersen die ook in Christus Jezus was (Fil. 2,5) Wijnstok en de ranken: verbonden blijven (Joh 15) Spirituele reis Maria als reisgezellin Christus als middelaar tussen God en mensen Ondersteund door Maria

Geheimen van de rozenkrans Bijbel Niemand kent de Zoon behalve de Vader, en niemand kent de Vader behalve de Zoon, en ieder aan wie de Zoon Hem heeft willen onthullen. (Mt 11, 27) Niet vlees en bloed hebben je dit geopenbaarde, maar mijn vader in de hemel. Zegt Jezus tot Petrus (Mt 16, 17) Openbaring is nodig Dit vraagt luisteren Dit vraagt stilte

Wees gegroet Herhaling wees gegroet Bijbels gebed Litanie van de lofprijzing van Christus Boodschap van de engel Boodschap van Elisabeth Bijbels gebed Christologisch gebed Herhaling wees gegroet verwijst naar 150 psalmen

Geheimen rozenkrans Bestaande geheimen Nieuwe geheimen van het licht Blijde geheimen: vreugde van de menswording Droevige geheimen: openbaring Gods liefde Glorievolle geheimen: opzien naar glorie van Christus Nieuwe geheimen van het licht Uit het openbare leven van Jezus Diepgang naar diepten van het hart van Christus

Bidden van de rozenkrans Stilte Pauze inlassen na het lezen van het geheim, met Bijbeltekst Concentratie op het geheim Onze Vader Verheffing naar de Vader Verkeren in de nabijheid van de Vader Christus maakt ons tot broeders en zusters Hij vervult ons van zijn heilige Geest Tien Wees gegroeten Met de woorden van engel en Elisabeth kijken we naar Christus Verwondering over de werken van God en over schepping Doxologie Doel van christelijke contemplatie Hoogtepunt en plechtig moment in het gebed

Vorm van de rozenkrans Kralenketting Hulpmiddel Kralen komen samen in crucifix Alles gaat van Christus uit Verbinding met God en met elkaar Verbinding met degene die hem geschonken heeft

Gebed "O, gezegende Rozenkrans van Maria, zoete ketting die ons met God verenigt, liefdesband die ons met de engelen verbindt, reddingstoren tegen de aanslagen van de hel, veilige haven in onze universele schipbreuk, we zullen u nooit verlaten. U zult onze troost zijn in het uur van onze dood: aan u de laatste kus als het leven wegebt. Het laatste woord dat over onze lippen komt zal uw zoete naam zijn, O Koningin van de Rozenkrans van Pompeï, O liefste moeder, O toevlucht der zondaars, O verheven troosteres van de bedroefden. Moge u overal gezegend zijn, nu en altijd, op aarde en in de hemel.“ Z. Bartolo Longo, 1841-1926

Gespreksvragen Heeft U een rozenkrans met een verhaal? Uitwisseling over eigen ervaring Wanneer bidt u de rozenkrans? Voor wie of wat bidt u de rozenkrans? Welke geheimen bidt u het liefst?