Mattheüs 9 : 18-34 leven zien spreken. Opmerkelijke dingen (1) l verslag ontdaan van details als coming-out bloedvloeiende vrouw meegaan 3 discipelen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verhoudingen tussen joden en christenen in de eerste eeuw
Advertisements

Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Gods verborgen glans.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
… en wat wil Jezus van jou?
Moet je nou eens zien! Jesaja 35:5-6
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Wie niet met Mij is... Matteus 12: A. Een overzicht Een bezetene wordt genezen De Koning is sterker dan de sterke man De duivel gebruikt de farizeeën.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
de centurio te Kapernaüm
Genezing!.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Zzz 2Koningen 11: Kronieken 22/23 2Koningen 11: Kronieken 22/23.
Groot geloof 1.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Eer hebben... als lijdend voorwerp en als onderwerp!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wie vangt het boeket?. Je bent op een huwelijksfeest … Je ziet er schitterend uit… Het opvallendste kleed,een prachtig kapsel,en dan gebeurt het, je raakt.
Het evangelie naar Mattheüs Het evangelie van de Koning Jezus Christus.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Romeinen Denken en Dienen.
De jongeman van Naïn Lucas 7:11-17.
EFFATA! 1 februari 2015 Rotterdam.
Vruchten aan de goede boom
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
De gezouten waarheid.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Beelden van de kerk.
De doop in de Heilige Geest
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Recht en macht David als koning.
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
Durf te dromen.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Les 7 voor 14 Mei De Joden voeden. Mattheüs 14:1-21. Door de Joden afgewezen. Mattheüs 15: Door de Heidenen aangenomen. Mattheüs 15:21-28.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
De opschudding Joh. 6:15 Daar Jezus bemerkte, dat zij zouden komen en Hem met geweld meevoeren om Hem koning te maken, trok Hij Zich weder terug in het.
Geloof in het bovennatuurlijke
23 april 2017 The day after Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Les 9 Vier een rustdag met God
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Gezegend om recht te doen
Het Evangelie naar JOHANNES studie januari 2018 Bodegraven.
5e zondag van de Veertigdagentijd
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Transcript van de presentatie:

Mattheüs 9 : leven zien spreken

Opmerkelijke dingen (1) l verslag ontdaan van details als coming-out bloedvloeiende vrouw meegaan 3 discipelen ziek  gestorven ‘nazorg’ dochtertje  het wonder sec als teken van de Koning

Opmerkelijke dingen (2) Mattheüs heeft iets met 2 l 2 blinden (vgl. 8:28) l 2x geschiedenis van 2 blinden (20:30) l 2x geschiedenis bezeten stomme + beschuldiging door Farizeeën (12:24)  als getuigenis

Typologisch l Israël wordt uit de dood opgewekt l Onderwijl: de volken behouden door geloof l Israël erkent Hem als Zoon van David en ziet weer l Israël wordt bevrijd en kan God prijzen

Vergelijking: de vraag l vrouw: overtuiging: aanraking voldoende l dochter: vraag van de vader: hand op haar l blinden: roep om erbarmen l stomme: bij hem gebracht worden

Vergelijking: wijze van genezing l vrouw: zij raakte zijn kleed aan l dochter: Hij greep haar hand l blinden: Hij raakte hun ogen aan l stomme: Hij dreef de demon uit

Vergelijking: het geloof l vrouw: je geloof heeft je behouden l blinden: laat het gebeuren naar jullie geloof

Vergelijking: de reacties l dochter: gerucht door hele land l blinden: maakten hem bekend door hele land l stomme:  menigten verwonderden zich  farizeeën schreven wonder toe aan overste van de demonen