Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Advertisements

LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Gods verborgen glans.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Preek: Jaap de Schipper.
Genezing!.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst.
De visie is Jezus One for all.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
BE3GER EN 8TERBAKS.
‘voor de kinderen’.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Engelen.
onze roeping als gemeente
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
VREDE.
Mannenconferentie, 23 november 2014
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
De dorsvloer.
OPENBARING AAN JOHANNES
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
O Heer, wat ben ik moe!.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
de verheerlijking op de berg
Durf te dromen.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Ds. Mw. E. Braam, Kampen ouderling : Jenny Boersma Organist : Erik Hofstede Zondag Invocabit, roept hij Mij aan – naar psalm 91 : 15 : 15 Roep je Mij aan,
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
We lezen: 1 Koningen 3: De preek gaat over: 1 Koningen 3: 5 Wat zal ik je geven? Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds J.H. Smit te Amersfoort-Vathorst.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Ik ben de kerk.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Een plek van aanbidding

“Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding beperkt tot het genoegen dat men beleeft bij de muziek en het ‘moment van aanbidding’ in de samenkomst.” Evert W. van de Poll, Samen in de naam van Jezus, over evangelische liturgie en muziek, blz. 36.

Een plek van aanbidding Symposium over liturgie & muziek: Veelkleurig Vieren 25 en 26 maart 2011 Huissen

Een plek van aanbidding De duivel nam hem opnieuw mee, nu naar een zeer hoge berg. Hij toonde hem alle koninkrijken van de wereld in al hun pracht en zei: ‘Dit alles zal ik u geven als u voor mij neervalt en mij aanbidt.’ Daarop zei Jezus tegen hem: ‘Ga weg, Satan! Want er staat geschreven: “Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem.”’ Matteüs 4:8-11

Een plek van aanbidding Het paradijs als plek van aanbidding God staat op een natuurlijke manier in het middelpunt van heel het leven, 24/7

Een plek van aanbidding Ook Set kreeg een zoon, die hij Enos (broos) noemde. In die tijd begon men de naam van de HEER aan te roepen. Genesis 4:26

Een plek van aanbidding Kom niet dichterbij,’ waarschuwde de HEER, ‘en trek je sandalen uit, want de grond waarop je staat, is heilig. Exodus 3:5

Een plek van aanbidding Als je het volk uit Egypte hebt weggeleid, zullen jullie God bij deze berg vereren, Exodus 3:12

Een plek van aanbidding

Zo voltooide Mozes het werk. Toen overdekte de wolk de tent van ontmoeting, en de heerlijkheid van de HEERE vervulde de tabernakel, zodat Mozes de tent van ontmoeting niet kon binnengaan, omdat de wolk daarop bleef en de heerlijkheid van de HEERE de tabernakel vervulde. Exodus 40:33-35

Tempel van Salomo Tempel Van Herodes Een plek van aanbidding

‘Breek deze tempel maar af, en ik zal hem in drie dagen weer opbouwen.’ ‘Zesenveertig jaar heeft de bouw van deze tempel geduurd,’ zeiden de Joden, ‘en u wilt hem in drie dagen weer opbouwen?’ Maar hij sprak over de tempel van zijn lichaam. Johannes 2:19-21

Een plek van aanbidding Dé plek van aanbidding: Christus, God onder de mensen.

Een plek van aanbidding Christus Jezus zelf is de hoeksteen. Vanuit hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan hem, de Heer. Efeziërs 2:21

Een plek van aanbidding

Christus Jezus zelf is de hoeksteen. Vanuit hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan hem, de Heer. Efeziërs 2:21

Een plek van aanbidding Laat de Geest u vervullen en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus. Efeziërs 5:18-20

Een plek van aanbidding Deze aan de Heer gewijde tempel staat midden in de wereld, en vanuit deze tempel leven we in de wereld. Om daar God te aanbidden zeven dagen in de week.