VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Memento mori Sterven om te leven.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
God en ons.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GOED NIEUWS.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
overgedragen DONDERDAG
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Genade.
aangename ont - moeting
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Leven zoals past bij God
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
5 – Hoe word je relaxed?.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Leven en Dood.
Geloof spreekt.
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN Vrij! BEVRIJD DOOR JEZUS VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN

Moederdag

Inleiding Gods verhaal gaat over God Gods verhaal geeft antwoord op onze levensvragen

Inleiding Mens-zijn betekent dat we geschapen zijn. 1 Mens-zijn betekent dat we geschapen zijn.  2 Mens-zijn betekent dat we altijd voor het "aangezicht van God wandelen".  3 Mens-zijn betekent dat we beelddragers zijn van God  4 Mens-zijn betekent dat we "aanbidden" 5 Mens-zijn betekent verlangen naar vrede-shalom

Inleiding Mens-zijn betekent dat we geschapen zijn. 1 Mens-zijn betekent dat we geschapen zijn.  Zonde verstoort het onderscheid tussen Schepper en schepping 2 Mens-zijn betekent dat we altijd voor het "aangezicht van God wandelen".  Zonde vertroebelt ons bewust-zijn van onze relatie met God 3 Mens-zijn betekent dat we beelddragers zijn van God  Zonde vervormt het beeld van God in ons 4 Mens-zijn betekent dat we "aanbidden" Zonde vervormt onze aanbidding 5 Mens-zijn betekent verlangen naar vrede-shalom Zonde verpest de vrede - shalom

Inleiding Gods verhaal gaat over God Gods verhaal geeft antwoord op onze levensvragen Zonde: Wat met Adam en Eva begon, heeft zich over de hele aarde verspreid. Niemand blijft onaangetast! Wij, als Westerse mensen, hebben het relatief goed, vergeleken bij een groot deel van de rest van de wereld. Maar ook wij voelen elke dag de gevolgen van zonde.

Hoe kan deze Shalom worden hersteld? Verlossing 1 Korintiërs 1:30 Door hem bent u één met Christus Jezus, die dankzij God onze wijsheid is geworden. Door Christus worden wij rechtvaardig en heilig en door hem worden wij verlost,

Hoe kan deze Shalom worden hersteld? Verlosser

De Exodus – de Uittocht

…wijst boven zichzelf uit De Exodus …wijst boven zichzelf uit naar een grotere noodzaak van bevrijding van het totaal aan kwaad en wijst naar herstel van de relatie met God, meer dan het zelf kon bewerkstelligen. Zo’n bevrijding kon alleen bereikt worden door Jezus Christus in zijn dood en opstanding. Christopher .J. H. Wright

Verlossing als bevrijding Verlossing als Losprijs Verlossing als vernieuwing

Verlossing als bevrijding Een beweging: Van slavernij naar vrijheid Van gebondenheid in zonde naar een leven met God Twee definities in relatie met bevrijding: Verlossing is gelijk aan bevrijd worden of gered worden van gebondenheid en slavernij door een persoon of ding Een slaaf is dan iemand die volledig onderworpen is aan een dominante invloed.

Verlossing als bevrijding 2 Petrus 2:19 want waar men door beheerst wordt, daarvan is men slaaf. 1 Johannes 5:19 terwijl de hele wereld in de macht is van hem die het kwaad zelf is.

Verlossing als bevrijding In het nieuwe Testament zien we: dat Jezus de vijand verslaat hoe hij uiteindelijk definitief afrekent met de macht van het kwade. ons bevrijdt van het slaaf zijn van de zonde

Verlossing als Losprijs 1 Petrus 1: 18,19 U weet immers dat u niet met zoiets vergankelijks als zilver of goud bent vrijgekocht uit het zinloze leven dat u van uw voorouders had geërfd, maar met kostbaar bloed, van een lam zonder smet of gebrek, van Christus.

Verlossing als vernieuwing Vernieuwing van de Schepping Daadwerkelijke verandering van zondaar : dood-en zonde naar heilige : voor eeuwig levend in Christus

Verlossing als vernieuwing 2 Korintiërs 5:17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen.

Nu-al-en-nog-niet Eerste komst Tweede De huidige eeuw komende

Kolossenzen 3:9-10 Nu-al-en-nog-niet Bedrieg elkaar niet, nu u de oude mens en zijn leefwijze afgelegd hebt en de nieuwe mens hebt aangetrokken, die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn schepper en zo tot inzicht komt.

Aanbidding in de wildernis Galaten 5:16-17 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt.

Aanbidding in de wildernis “We hebben ons al aanbiddend een weg de rotzooi ingebaand, en door Gods genade aanbidden we ons er uit” Thomas Chalmers

2 Korintiërs 3:18 Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.

Laten we de komende maanden met elkaar op reis gaan