“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Tussen Pasen en Pinksteren.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
8 dec Zoetermeer Indien nu van Christus gepredikt wordt, dat Hij uit de doden is opgewekt, hoe komen sommigen onder u ertoe te zeggen, dat.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Pasen & Pinksteren op één dag!
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Geloven en nu….
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Het verhaal van Pasen.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Hoe luister je naar de wet van God?
“Met Christus opgestaan”
Wandelen met de Ontzagwekkende
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Het evangelie van de opstanding
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
de verheerlijking op de berg
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Spring in het diepe!.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
 Tussen Twijfel en Toekomst “Volg Mij”.  Het begin Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015 Pasen 2015 “Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015

Jezus’ Kruisiging met “Pesach” ~ Feest ongezuurd brood Bevrijding en haastig vertrek uit Egypte Op 14e van Abib (eerste maand) ~ april

Jezus doopt Zijn discipelen met de Heilige Geest op “Pentecost” ~ herdenking dat God de Wet (10 Geboden) gaf op de Sinaï) Op de 50e dag na “Pesach”

Jezus doopt Zijn discipelen met de Heilige Geest op “Pentecost” ~ herdenking dat God de Wet (10 Geboden) gaf op de Sinaï) Op de 50e dag na “Pesach”

Jezus doopt Zijn discipelen met de Heilige Geest op “Pentecost” ~ herdenking dat God de Wet (10 Geboden) gaf op de Sinaï) Op de 50e dag na “Pesach”

Jezus’ wederkomst ~ op “Feest van Trompetten” 1e van 7e maand (september/oktober) met aansluitend Grote Verzoendag (“Yom Kippur”) [23 september 2015] Op 1e van de 7e maand ~ sept/okt

Twee getuigen – “mannen” Berg der verheerlijking – Luk.9:28-31 Mozes en Elia

Lukas 9:28-31 En het gebeurde toen Jezus in gebed was, dat zijn gezicht en kleding begon te stralen. En zie, twee mannen spraken met Hem: Mozes en Elia die, in heerlijkheid verschenen, met Hem spraken over zijn uitgang (= Exodus), die Hij in Jeruzalem zou volbrengen.

Twee getuigen – “mannen” 2) Bij het lege graf – Luk.24:1-8 Mozes en Elia?

Lukas 24:1-8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en vonden de steen afgewenteld. En toen zij naar binnen gegaan waren vonden zij het lichaam van Jezus niet. En zie, twee mannen in blinkend gewaad stonden bij hen en zij zeiden: Zoekt u de levende bij de doden?!

Lukas 24:1-8 Hij is hier niet… want Hij is opgewekt! Herinnert u, hoe Hij sprak dat Hij overgeleverd moest worden, gekruisigd en op de derde dag zou opstaan? (En zij herinnerde Zijn woorden)

Twee getuigen – “mannen” 3) Bij de hemelvaart – Hand.1:10-12 Mozes en Elia?

Handelingen 1:10-12 En toen de leerlingen naar de hemel staarden, terwijl Jezus heenvoer, zie, twee mannen in witte klederen stonden bij hen, en zeiden: Wat staar je naar de hemel?! Deze Jezus, die van je is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen zoals je Hem naar de hemel hebt zien opvaren.

Twee getuigen – “mannen” 4) Twee getuigen, twee mannen – Openb.11:3-12 Mozes en Elia? [v.6 geen regen; water in bloed & plagen]

Openbaring 11:3-12 En Ik zal mijn twee getuigen opdracht geven om te profeteren (…) Zij hebben de macht om de hemel te sluiten, zodat er geen regen valt; en zij hebben macht om water in bloed te veranderen en op aarde plagen te doen (…)

Sadduceeën/Farizeeën namen Jezus’ woorden betreffende de opstanding serieuzer dan zijn eigen leerlingen…

Sadduceeën/Farizeeën namen Jezus’ woorden betreffende de opstanding serieuzer dan zijn eigen leerlingen… Matt.27:62-66 “wacht voor het graf”

Mattheüs 27:62-66 De overpriesters en de Farizeeën kwamen bij Pilatus en zeiden: Wij hebben ons herinnerd, dat die verleider gezegd heeft dat hij na drie dagen zou worden opgewekt. Geef daarom bevel om het graf te zekeren (…)

Sadduceeën/Farizeeën namen Jezus’ woorden betreffende de opstanding serieuzer dan zijn eigen leerlingen… Matt.27:62-66 “wacht voor het graf” Luk.24:7-12 “kan niet waar zijn!”

Lukas 24:7-12 …en dat Hij op de derde dag zou opstaan. En de vrouwen herinnerden Jezus’ woorden. En teruggekeerd vertelden zij dit tegen de elf leerlingen. Maar zij geloofden hen niet, want het leek hun zotteklap (en lariekoek).

Kruis van Christus haalt alles uit zijn evenwicht…

Kruis van Christus haalt alles uit zijn evenwicht…

Kruis van Christus haalt alles uit zijn evenwicht…

Kruis van Christus haalt alles uit zijn evenwicht… De realiteit van de opstanding… én van het Kruis Gal.2:20 1Kor.1:22-24; 2:2

Galaten 2:20 Met Christus ben ik gekruisigd en toch leef ik (…) Christus leeft ín mij

1Korinthe 1:22-24 Joden verlangen naar tekenen en Grieken zoeken wijsheid Maar wij prediken een gekruisigde Christus (…) Christus, de kracht van God en de wijsheid van God

1Korinthe 2:2 Wij hadden besloten toen we bij jullie waren van niets anders te willen weten en over niets anders te spreken dan Jezus Christus, de Gekruisigde

Krachteloos geworden Kruis als mystieke overpeinzing

…als intellectueel object Krachteloos geworden Kruis als mystieke overpeinzing …als intellectueel object

…door te “mineraliseren” Krachteloos geworden Kruis als mystieke overpeinzing …als intellectueel object …door te “mineraliseren”

…door te “mineraliseren” Krachteloos geworden Kruis als mystieke overpeinzing …als intellectueel object …door te “mineraliseren”

Hoe uitstappen om Kruis en opstanding (Pasen) te ervaren…? Kruis opnemen en Jezus volgen

Hoe uitstappen om Kruis en opstanding te ervaren…? Kruis opnemen en Jezus volgen Bereid zijn te vergeven

Hoe uitstappen om Kruis en opstanding te ervaren…? Kruis opnemen en Jezus volgen Bereid zijn te vergeven Door in Gods wijsheid te wandelen

Hoe uitstappen om Kruis en opstanding te ervaren…? Kruis opnemen en Jezus volgen Bereid zijn te vergeven Door in Gods wijsheid te wandelen Door je over te geven aan roekeloze liefde

Hoe uitstappen om Kruis en opstanding te ervaren…? Kruis opnemen en Jezus volgen Bereid zijn te vergeven Door in Gods wijsheid te wandelen Door je over te geven aan roekeloze liefde Door te lachen

“Lazarus lachte” Lach met mij De dood is dood Er is geen angst meer Toneelstuk van Eugene O’Neill Lach met mij De dood is dood Er is geen angst meer Alleen nog maar leven

Dit lachen is vreugde in het “leven”…!

Opstanding-geloof heeft levenszin De dood is overwonnen Zonde heeft niet langer het laatste woord God de Vader is er …God de Vader is…

Rom.14:17 Het Koninkrijk van God bestaat niet op basis van regels [betreffende ‘eten en drinken’], maar op basis van gerechtigheid, vrede en blijdschap door de Heilige Geest”

Je bent het waard om voor te sterven, Zoveel houd Ik van jou Jezus

Je bent het waard om voor te sterven = Goede Vrijdag Is Hij het voor je waard om voor te leven?!! = Pasen

Het leven is Gods geschenk aan jou…

Het leven is Gods geschenk aan jou… Wat je ermee doet is jouw geschenk aan God… (? / !)

Johannes 10:10 “…leven in een overvloedige maat…”

Johannes 10:10 “…leven in een overvloedige maat…” Ga leven! Jezus alleen! Hoor naar Hem!

Johannes 10:10 “…leven in een overvloedige maat…” Ga leven! Jezus alleen! Hoor naar Hem! Wandel mét Hem Leef voor Hem Leef mét Hem…!

Johannes 10:10 “…leven in een overvloedige maat…” Ga leven! Jezus alleen! Hoor naar Hem! Wandel mét Hem Leef voor Hem Leef mét Hem…! …dát is Pasen!

Je bent het waard om voor te sterven = Goede Vrijdag …MAAR…: is Jezus het voor je waard om voor te leven?!! = Pasen