September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord Van Leven Mei 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Woord van Leven Maart 2013.
Discipelschap.
tekst van Chiara Lubich
Woord van Leven November 2013.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord Van Leven September 2009.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Maart 2012.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
“Met Christus opgestaan”
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
Woord van Leven Oktober 2015
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
“Houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.” Johannes 16, 33
“Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.” (Fil 4,13)
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
“Zoals de Vader Mij heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.”
Woord van Leven Januari 2017
Transcript van de presentatie:

September 2014 Woord van Leven

“Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7

Met deze woorden sluit de apostel Paulus zijn brief aan de christenen van Rome af

Net als vele andere christengemeenschappen in de Grieks- Romeinse wereld bestond deze groep uit gelovigen die voor een deel uit het heidendom en voor een deel uit het jodendom voortkwamen. Hun achtergrond, mentaliteit en aanvoelingsvermogen waren dus heel verschillend.

Deze verscheidenheid was aanleiding tot vooroordelen en discriminatie onder elkaar. En dat was beslist verre van de openheid naar elkaar die Christus gewild zou hebben.

Om ze te helpen liet Paulus hen nadenken over hun bekering.

Ieder van hen had de liefde van Jezus ervaren toen Hij hem of haar tot het geloof had geroepen en de gave van zijn Geest had geschonken.

Ondanks ieders verleden en ieders afkomst had Jezus ze allemaal opgenomen om samen één enkel lichaam te vormen.

“Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7

Deze woorden van Paulus herinneren ons aan een van de meest ontroerende kanten van Jezus, namelijk de liefde waarmee Hij tijdens zijn leven op aarde altijd iedereen had opgenomen.

Dat gold in het bijzonder voor mensen die aan de rand van de maatschappij stonden of degenen die het verst van God leken af te staan.

Jezus schiep vertrouwen, deed de afstand tussen mensen verdwijnen, creëerde vriendschap en brak één voor één de muren af van trots en menselijk egoïsme.

Jezus was de uitdrukking van de liefde van de Vader, een liefde die volledig open stond voor iedereen, en die wij op onze beurt moeten hebben voor elkaar.

Want dat is het eerste wat de Vader van ons wil. En we kunnen Hem geen grotere eer bewijzen dan wanneer wij elkaar opnemen zoals Jezus ons heeft opgenomen.

“Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7

Wat doen we concreet met het Woord van leven van deze maand?

Het vraagt onze aandacht voor een vorm van egoïsme die we bij onszelf zo gemakkelijk kunnen tegenkomen en die we maar moeilijk kunnen overwinnen. We zijn geneigd om ons af te schermen, om mensen af te wijzen of uit te sluiten die onze ideeën of onze rust zouden kunnen verstoren.

Laten we dit Woord van leven op de eerste plaats beleven in ons gezin, onze familie, binnen de verenigingen en groeperingen waarvan we deel uitmaken, en ook op ons werk.

Vooroordelen, discriminatie, antigevoelens, gebrek aan tolerantie tegenover anderen, we moeten die allemaal van ons afschudden.

Het zijn dingen die zo gemakkelijk de kop opsteken, maar die de menselijke verhoudingen stroef en afstandelijk maken. Ze zijn een belemmering voor de wederzijdse liefde.

Ook is het zaak om maatschappelijk te getuigen van deze openheid. Openheid voor wie anders zijn dan wij behoort tot het wezen van de christelijke liefde. Hier ligt het vertrekpunt voor de opbouw van die beschaving van liefde waartoe Jezus ons oproept.

“Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ),Eerder gepubliceerd December 1992 Bijbelcitaten uit NBV Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7