VORMING MANAGEMENTTEAM. Inhoud vorming managementteam 1. Hoe kan een mantelzorgvriendelijke organisatie er uit zien? 2. Naar een mantelzorgvriendelijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

Appreciative inquiry:
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
John Vaupell Justin van der Steen
Strategisch management Samenvattend. Wie of wat is Strategisch management? Verantwoordelijken binnen een bedrijf voor het vastleggen van – Missie – Visie.
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Vierde ervaringsuitwisseling “Competent van kop tot teen!” 8 april 2010 Lieselore Beckers & Isabelle De Wispeleir VIVO vzw ompetent van kop tot teen !
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Binden en verbinden van mensen of personeel…
Reflectievaardigheden en instrumenten
LOT OP REIS.
Generatiesensitief vergaderen
Competent van kop tot teen! Studiedag 8 juni 2010 Competenties en VTO beleid Een degustatie van instrumenten Joke Sweygers Patricia Van Dessel VIVO vzw.
…… kennisterrein ….. ……naam en functie ……. …… naam bedrijf …….
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les 11 - Google I-C1#, datum.
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
Wat willen we vandaag doen?
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Verkenning Strategische personeelsplanning voor [uw organisatie]
Introles: Wie ben ik en jullie? 15 Wat is myl 20 Introductievragen 15
Workshop ‘visieversneller’
Visie & Strategie.
Visie & Strategie.
Visie & Strategie.
Inleefdag Naam organisatie Naam leerlingen. De organisatie zelf  Algemeen (ligging, type organisatie, openingsuren, …)  Doelstellingen van de organisatie.
Tatiana Constandse John Ouderling.
Visie & Strategie.
MANTELZORGGESPREK.
REFLECTIE MANTELZORGGESPREK
MANTELZORGCOACH.
HOE MANTELZORGVRIENDELIJK IS MIJN ORGANISATIE?. Hoe mantelzorgvriendelijk is mijn organisatie?  Welke sterktes / krachten zijn er aanwezig binnen jouw.
Parallelsessie Duurzame Inzetbaarheid en Happy Library 22 januari 2015
De kern Core Competence Positionering Marketingstrategische beleidsvorming Duijnstee Consultancy.
ALGEMENE VORMING. Inhoud infosessie managementteam 1. Visieontwikkeling 2. Rollen van verschillende actoren 3. Toekomst / transitie binnen de organisatie.
ROLLEN VAN VERSCHILLENDE ACTOREN
ONTWIKKELEN VAN EEN MANTELZORGVRIENDELIJKE VISIE
Wat is voor ons de waarde van de opstanding van Christus? Zondag 17.
MANTELZORGER BINNEN MIJN ORGANISATIE. Combinatie werk en mantelzorg Richtvragen:  Is het thema mantelzorg gekend en ook bespreekbaar binnen jullie organisatie?
Fase 2 Het product.
 A-94 A-94.
DOE HET ZELF PAKKET. Doe-het-zelfpakket Wat  Richtvragen  Voor (werkende) mantelzorgers  Werk- en mantelzorg zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.
Praktijkervaring en reflectie
Organisatie en Beleid Bijeenkomst 1: Werken in een organisatie I
50.
Opdrachten en eindopdracht
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
stap 6: Unieke toegevoegde waarde bepalen
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Regievoering door gemeente Delft Commissie M&E 13 september 2012.
GROEIEN MET JE IDENTITEIT. EVEN VOORSTELLEN… WAT IS EEN KLANT?
LL. HvHK_Kuurne Organisatieontwikkeling >> Strategische planning.
Studieloopbaanbegeleiding
Verbeterdialoog bijeenkomst Team
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Opdracht voor Orienterende stage EA2X0
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Visie en strategie Les 2: Visie verdieping.
Visie en strategie Les 4: strategie.
Visie en strategie Les 3: Visie verdieping.
Visieontwikkeling Les
Visieontwikkeling Les 5: 7 juni 2017.
Ga je mee met de versnellingsvertrager?
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Methodisch handelen Week 5 les 4. Methodisch handelen Week 5 les 4.
Workshop 4: duurzaamheidsacties
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Presentatie Inspectie - Bezoek
Transcript van de presentatie:

VORMING MANAGEMENTTEAM

Inhoud vorming managementteam 1. Hoe kan een mantelzorgvriendelijke organisatie er uit zien? 2. Naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid 3. Ontwikkelen van een mantelzorgvriendelijke visie 4. Mantelzorgvriendelijke maatregelen 5. Reflectie – elevatorpitch

HOE KAN EEN MANTELZORGVRIENDELIJKE ORGANISATIE ER UIT ZIEN?

Mantelzorgvriendelijke organisatie?  Hoe ziet een mantelzorgvriendelijke organisatie er volgens jullie uit?  Stel je voor dat je in een perfecte organisatie werkt, waar alles mogelijk is. Hoe kan een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid tot uiting komen?  Wat zou je – indien je geen rekening diende te houden met zaken die niet mogelijk zijn – in jouw organisatie willen implementeren m.b.t. mantelzorgvriendelijk ondernemen?  Brainstorm in kleine groepjes

NAAR EEN MANTELZORGVRIENDELIJK PERSONEELSBELEID

Naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid VERLEDEN ? HEDEN ? TOEKOMST ?

ONTWIKKELEN VAN EEN MANTELZORGVRIENDELIJKE VISIE

Mantelzorgvriendelijke visie  Een visie op mantelzorgvriendelijkheid wordt verankerd in bestaande waarden, visie en beleidslijnen van de organisatie, bouwend op de missie van de organisatie en door de uitgedragen waarden optimaal/maximaal te internaliseren.  Wat is de visie van jouw organisatie?  Wat is de missie van jouw organisatie?  Wat zijn de belangrijkste waarden binnen jouw organisatie?  Hoe kan dit gekoppeld worden aan het thema werk en mantelzorg?

Mantelzorgvriendelijke visie VISIE  Hoe zien wij onszelf in de wereld van morgen? (wat betreft het thema mantelzorg en werk)  Wat willen we bereiken?  Waarvoor gaan we? ≠ missie

Mantelzorgvriendelijke visie MissieVisie TijdloosVoor bepaalde periode Geformuleerd vanuit de lessen uit het verleden Blik op de toekomst Wie zijn we?Wat kunnen we betekenen? OrganisatiegerichtMarktgericht Waarvoor we staanWaarvoor we gaan MISSIE  Bestaansreden en waarden van een organisatie  Basis van de identiteit van een organisatie  Wie zijn we? Wat doen we? Wat willen we betekenen en voor wie?

Mantelzorgvriendelijke visie  Van waaruit kiest jouw organisatie ervoor om aandacht te besteden aan het thema mantelzorg?  Op welke manier past aandacht voor mantelzorg binnen de missie en de visie van jouw organisatie?  Binnen welke beleidslijnen wordt het thema mantelzorg opgenomen?

Mantelzorgvriendelijke visie  Formuleer in groep een visie op mantelzorgvriendelijk ondernemen  Denk daarbij aan de zaken die aan bod kwamen in de brainstorm ‘Naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’  Welke nieuwe ideeën kwamen daarbij aan het licht?  Formuleer de visie zo helder en concreet mogelijk  Vermijd algemene en vage containerbegrippen  Visie wordt voorgelegd aan enkele leidinggevenden en werknemers van jullie organisatie in de algemene ‘verbindende’ vorming  zorgen voor gedragen visie!

Mantelzorgvriendelijke visie Checklist visieontwikkeling 1. De visie geeft duidelijk de richting en de doelen aan 2. De visie bouwt verder op de missie van de organisatie 3. De visie nodigt uit tot actie 4. De visie is toekomstgericht 5. De visie is helder en concreet geformuleerd 6. De visie is verankerd in de bestaande visie, waarden en beleidslijnen

MANTELZORGVRIENDELIJKE MAATREGELEN

Mantelzorgvriendelijke maatregelen  Op welke maatregelen kunnen mantelzorgers beroep doen binnen jullie bedrijf?

Mantelzorgvriendelijke maatregelen Deze maatregel is haalbaar binnen onze organisatie Deze maatregel is niet haalbaar binnen onze organisatie

REFLECTIE - ELEVATORPITCH

Elevatorpitch  Stel in 1 minuut voor hoe je een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in jouw organisatie zou willen implementeren  5 minuten voorbereidingstijd  Wat komt aan bod?  Waar start je mee?  Wat is de relevantie van dergelijk beleid?  Wat zijn de mogelijkheden?