Specialisatie grote huisdieren Docent: A.Bertram.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
“Hoe kom ik aan klanten?”
Kijk van de Dierenbescherming op de vleesveehouderij Bert van den Berg, senior beleidsmedewerker veehouderij Nederlandse Vereniging tot Bescherming van.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Vapro -D Month Year Givaudan.
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Omgang met weerstand en agressie op het werk
Wetenschappelijke revolutie; De verlichting
Presentation Of Learning
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Leven zoals het leven je is gegund
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”
Links Rechts mensen zijn sociaal en hebben veel voor anderen over mensen zijn vooral gericht op hun eigen belang slecht gedrag komt door de.
Van probleem naar oplossing
SLC periode 2 Week 1 Evaluatie
Egypte Godsdienst.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
PAD Mindfulness en Yoga
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
Specialisatie grote huisdieren
Overige voorzieningen in een stal!
Specialisatie Grote Huisdieren Docent: A. Bertram.
De dag van het solliciteren Blok 1
Voortplanting! Specialisatie Grote huisdieren Les 1: fokken.
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Iedereen gebruikt social media.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Dieren, gedrag en leefomgeving
Specialisatie grote huisdieren
Welkom Jaarvergadering Donderdag 12 november 2015 BPV Alert.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Gelukzoekers vya 14 februari Valentijnsdag.
Antibiotica Het woord ‘antibiotica’ is de meervoudsvorm van ‘antibioticum’. Er zijn inmiddels zeer veel antibiotica ontdekt.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Hoofdstuk 1 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk Augustus 2015.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
Goedkope zorgverzekering Omdat uw gezondheid het allerbelangrijkste bezit van u is, is het ook erg belangrijk dat u zich hiervoor goed verzekerd. Hedendaags.
DE UITEENZETTING schrijfdoel lezers uitleggen hoe iets in elkaar zit of hoe iets is, vertellen wat er gebeurd is of gebeuren.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
 Vrij van dorst, honger en onjuiste voeding  Vrij van fysiek en fysiologisch ongemak  Vrij van pijn, verwonding en ziektes  Vrij van angst en chronische.
INHOUD LES: “LEREN” Wat is leren? Hoe kunnen we leren? Verschillende leertheorieën; Klassieke conditionering Operante conditionering Leren door imiteren.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Huisvesting en Hygiëne
Even voorstellen Wie wij zijn en wat wij doen!
Huisvesting en Hygiëne
NATUURINCLUSIEF ONTWERPEN
Mijn dier, mijn vriend..
Stort je hart uit voor de HEER
Huisvesting en Hygiëne
verslag: Jayden, Jens, Susanne, Floor, Rosanna , Roos, Ziza & Mina
Hoe kunnen wij ict stumileren in het onderwijs
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
2 Welzijn van dieren en huisvesting
Sociale Vaardigheden / Conflicthantering
Duurzame inzetbaarheid
Welzijn van dieren en huisvesting
Het Rund.
H3 Hoe kom je aan werk?.
Het grote voetgangersexamen
Diersoortverdieping overige zoogdieren
Transcript van de presentatie:

Specialisatie grote huisdieren Docent: A.Bertram

Welzijn van dieren en huisvesting punt 2. verslag Dierenwelzijn krijgt toenemende aandacht vanuit de maatschappij en de wetgeving. Een goed dierenwelzijn biedt ook veehouders voordelen: het draagt bij aan een goede productie en aan minder zieke dieren. Een belangrijk deel van de leefomgeving van melkkoeien wordt bepaald door de stal. Bij de bouw en inrichting van stallen is aandacht voor dierenwelzijn daarom zeer belangrijk. Ook de politiek heeft steeds meer invloed op deze ontwikkelingen. (pvdd) Vooral leveranciers van diverse bedrijfsartikelen doen onderzoek of schakelen Universiteit Wageningen of louisbolk instituut in.

Gedrag Zie informatie.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen Zie informatie

Optimale temperatuur Zie informatie

Kijken Bewust kijken doe je op twee manieren: 1. Gericht kijken Je gaat op zoek naar dingen om te zien. Hierbij kijk je of zaken goed gaan én je controleert situaties die een risico in zich dragen. 2. Onbevangen kijken Je vergeet alle excuses en verklaringen,en kijkt rond alsof je op bezoek bent op een volslagen Onbekend bedrijf.

voorbeeld 1. Wat zie ik? Een kalfje zuigt aan een ander kalfje. 2. Hoe komt dit? Het kalfje heeft een zuigbehoefte en bevredigt deze. Meestal heeft zij hiervoor één vast maatje. 3. Wat betekent dit? De tepels van het bezogen kalf kunnen gekneusd raken en hierdoor vatbaar worden voor infecties en vergroeiingen. Beste oplossing: Zet het zuigende kalf apart, want het blijft altijd zuigen.