Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Advertisements

Collectedoelen 2013.
Maartens College 27 april 2012
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Hoe werkt UNICEF?.
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
New Dutch Connections
Burundi. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water,
Welkom bij de World Vision Quiz.
Stichting Positieve Sportbeleving Nationaal Symbool Positieve Sportbeleving 1.
D1570 Waterplatform -Resultaten 2012/2013 -Wat te doen in 2013/2015.
“Zonder water staat alles droog”
WATER Infodag District 1550 Jan Roumen RC-Leudal
Collecte Doelen 2013.
Rabo CharityDesk Samenbrengen van mensen en kennis
Rotary International Vrede goodwill en verstandhouding bevorderen.
“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Net4kids Aid Foundation 100% FOR CHILDREN Februari 2005.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Edukans 4 april 2017.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
 Verkopen oxfam producten  Verkopen sieraden voor Bali (Carry For kids)
Learn4Work Strategieën voor de toekomst van Learn4work Regina Engels, L4W Coördinator Amersfoort, 20 September 2011.
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
Productie en distributie van VitaMeal ™ Lumbadzi (Malawi) Tekst en foto's: Marcus Westberg.
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL.
Impulsis Partnerdag Impulsis is een initiatief van Edukans, ICCO en Kerk in Actie Doel: het versterken van PI in Nederland ten behoeve van het Zuiden.
Wij lopen mee met Walk4Water! Sponsorloop: 10 km Vrijdag 22 maart Middelharnis.
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Malawi Chikhwawa Lauji One De Toekomst bedreigd
Right to play Projectgroep 1 Sandra Feijen Wouter spruijtenburg
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
Rotary Water Platform District 1570: ”Adopteer een School in Ghana” Contact: Rotary Water Platform Aqua For All m.de
Aandacht voor Water “Wandel mee” met het District.
Kindertehuis in Ghana.
Wandelen voor Water. WvW filmpjes op site WvW
Water Jan Roumen (RC-Leudal) Watercoördinator D1550.
Aandacht voor Water “Wandel mee” met het District.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
99%RIDE Amsterdam 15 maart Inhoudsopgave 99%RIDE Amsterdam Stichting 99%RIDE 3 projecten waarvoor geld ingezameld wordt Inschrijven Fondsenwerving.
Wandelen voor Water Lespakket “Water het blauwe goud” (school)
elke 20 seconden sterft een kind door gebrek aan schoon water.
Project Zuid-Afrika dinsdag.
Toepassingen 5L week 3: ‘Kinderen in de wereld’ In een klas zijn 10 jongens en 15 meisjes. De verhouding van de aantallen is 10 tegen 15, maar we kunnen.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Voorlichting school & voetbalVoorlichting schoolproject SCHOOL & VOETBAL op het Segbroek College.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Voorbeeldproject NGO – VZW – samenwerking Drinkwatervoorziening in het oosten van Guinee-Bissau Samenwerking binnen VPWvO (Vlaamse partners)  uitvoering.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
<datum> <plaats>
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
STEAM Camp International School of Aruba
Hoeveel procent zoet water is er op aarde?
Van Maxim,Walia en Jef.
Mag ik ook naar school?.
Vastenactie 2019 Water verandert alles!
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend 19 maart Kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar (groep 7 & 8) krijgen les over het belang van schoon water. Vrienden en familie sponsoren de kinderen die 6 kilometer wandelen met 6 liter water in een rugzak (dit is de gemiddelde afstand die vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden moeten afleggen om water te halen). Het ingezamelde geld wordt besteed aan zorgvuldig geselecteerde water- en sanitatieprojecten voor arme gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Wat is Wandelen voor Water ?

Resultaten 2013 Rondom wereld waterdag hebben zo’n 500 scholen met meer dan Nederlandse kinderen over het hele land gelopen en ongeveer €1,3 miljoen ingezameld voor water projecten in Afrika en Azië.

” Opbrengst WvW voor 2014 biedt toekomst voor kinderen op scholen in Ghana” Initiatief van Rotaryclubs uit District Midden Nederland Samenwerking met Football For Water –Simavi, KNVB, –Ghana: New Energy –Ondersteund door Aqua For All en AKVO 10 scholen in Noord Ghana Benodigd bedrag Euro

Doelstellingen van het project De doelstellingen van het project zijn : Het creëren van duurzame toegang tot veilige en adequate toilet- en watervoorzieningen voor 10 geselecteerde scholen; Het verbeteren van de hygiënische praktijk op alle scholen en hun omringende gemeenschappen Het verzekeren van lange termijn duurzaamheid van de toilet- en watervoorzieningen.

Project activiteiten Het project ondersteunt de scholen met: Het realiseren van adequate toilet- en watervoorzieningen; Training van school management comités in planning en beheer van de faciliteiten; Het opzetten, trainen en coachen van schoolgezondheidsclubs, bestaande uit leerlingen die als “peer educators” functioneren voor andere leerlingen; Voorziening van faciliteiten voor het handenwassen; Gezondheidseducatie in de omringende gemeenschappen.

Ondersteuning door het World Coaches programma van de KNVB. Promotie door bekende voetballers Voetbalveldjes van de scholen worden opgeknapt, leraren en lokale leiders opgeleid tot World Coaches. Training van schoolvoetbalelftallen (van jongens en van meisjes), Organiseren van interscholaire voetbalcompetities. In de coaching van de elftallen gaan (voetbal-)spel en gedragsverandering op het gebied van hygiëne, gezondheid, respect en weerbaarheid hand in hand.