De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika."— Transcript van de presentatie:

1 “ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika

2 Missie en visie St Joseph’s is gecentreerd in Sizanani St. Joseph's opereert in twaalf townships en in gemeenschap met de Katholieke Kerk vormen zij een baken van hoop, gezien in het licht van Gods liefde voor de mensen, die lijden aan een chronische, levens bedreigende ziekte, zoals HIV/AIDS.

3 Missie en visie Sizanani betekent “WIJ HELPEN ELKAAR” Door een holistische benadering van zorg en ondersteuning probeert men de kwaliteit van leven te verbeteren voor patiënten en hun families, b.v. de verzorging in een hospice, zorg voor patiënten, weeskinderen, ontwikkeling in/van/door de gemeenschappen en door gekwalificeerde training.

4 In Zuid-Afrika hebben veel kinderen hun ouders verloren aan aids. Ze groeien op met hun oma of alleen met hun broers en zusjes.

5 Het is een community based care-programma. Dat wil zeggen dat de kinderen door familie en gastgezinnen worden opgevangen. Binnen en door hun eigen gemeenschap dus, waar ze zich natuurlijk het prettigst voelen.

6 Het programma van St. Joseph's Care en Support Trust in Sizanani Village geeft directe steun op maat aan aids gerelateerde weeskinderen en kwetsbare kinderen

7 Inmiddels krijgen jaarlijks meer dan 1000 kinderen door St. Joseph’s dat extra zetje in de rug waarmee zij zelf aan hun toekomst kunnen bouwen.

8 Door kinderen binnen de gemeenschap te helpen, blijven de sociale banden met andere mensen in die gemeenschap en met de familie intact.

9 De kinderen functioneren zo normaal mogelijk, ze slapen thuis en gaan naar school. St. Joseph’s ondersteunt de kinderen en de gastgezinnen in verschillende aspecten van het leven.

10 Geografische ligging De gemeenschap Roode Poort ligt in Zuid Afrika, in de provincie Gauteng, 55 km ten oosten van Pretoria, vlakbij Bronkhorstspruit.

11 In de Roodepoort gemeenschap betreft het ongeveer 70 weeskinderen, die bij St Joseph’s geregistreerd zijn en op een of andere hulp ontvangen van ST Joseph’s.

12 Niet alleen proberen de inwoners te overleven bij gebrek aan inkomen, (90 % van de bevolking van bijna 1000 inwoners heeft geen werk), maar ook hebben zij geen schoon drinkwater.

13 Watervoorziening is echter een groot probleem. Het is erg belangrijk, dat de gemeenschap schoon drinkwater heeft, vooral voor de gezondheid van de kinderen van Roodepoort.

14 In Roodepoort leren de bewoners, vooral de weeskinderen en chronisch zieke mensen groenten verbouwen voor eigen gebruik en die van hun pleeggezinnen.

15 Er wordt ook voedsel verbouwd voor andere voedingsprogramma‘s in andere townships.

16 Er moet erg zuinig met water worden omgegaan. Oude gebruikte flessen dienen voor de watervoorziening.

17 “Jong geleerd, oud gedaan” De kinderen worden betrokken bij het verbouwen van groente en ander voedsel voor het project

18 De windmolen geeft goede mogelijkheden voor een regelmatige watervoorziening in dit gebied, aangezien het een vlak gebied is, wat hoger ligt, waar altijd een wind waai t

19 In dit soort tanks van 10.000 liter wordt het water gepompt en opgevangen

20 De totale kosten voor dit project is ong. ZAR 72000,00. wat neerkomt op ong. €uro 7200,00 plus 5% onvoorzien. St. Joseph's missie zal zorg dragen voor de nodige vergunningen bij de overheden. Ook zullen zij de aankoop, aanbesteding en aanleg door de communiteit verzorgen en eventueel uitbesteden zonder tussenkomst van derden zodat de verstrekte fondsen direct aangewend worden.

21 We danken “de DIKEN”, praktijk - school te Sneek om mee te werken om “operatie Windmolen” tot een succes te maken: kinderen voor kinderen om te werken aan een betere wereld.

22 Contactpersonen voor Operatie Windmolen zijn: Pieter en Marlies Breeuwsma Felsumerleane 30 8843 KB Spannum Tel 0517-342134 0638006124 (mobiel) email: marliesbree@hotmail.com marliesbree@hotmail.com


Download ppt "“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika."

Verwante presentaties


Ads door Google