De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

<datum> <plaats>

Verwante presentaties


Presentatie over: "<datum> <plaats>"— Transcript van de presentatie:

1 <datum> <plaats>

2 Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede, natuurgeweld of oorlog niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. In totaal heeft Dorcas meer dan 160 projecten in 17 landen.

3 Hoe werkt Dorcas? Dorcas helpt op drie manieren:
We werken aan duurzame ontwikkeling We geven sociale zorg We helpen met noodhulp en wederopbouw

4 Duurzame ontwikkeling
Dorcas helpt mensen om hun leven blijvend te veranderen, bijvoorbeeld door waterputten aan te leggen, onderwijs te geven of microkredieten aan te bieden.

5 Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan, bijvoorbeeld opa’s en oma’s, kinderen, mensen met een beperking en gevangenen. Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

6 Noodhulp en wederopbouw
Wereldwijd staat Dorcas mensen bij die in risicogebieden leven of getroffen zijn door een ramp. Bij een dreigende noodsituatie helpt Dorcas met preventieve maatregelen en voorbereiding. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt de wederopbouw.

7 Dorcas kledinginzameling
Tijdens een kledinginzamelingsactie kunt u bij het Dorcas-depot schone en goede kleding inleveren. Zo geeft u uw kleding letterlijk en figuurlijk een tweede leven.

8 Een gedeelte van de kleding die binnenkomt verkoopt Dorcas aan Reshare
Een gedeelte van de kleding die binnenkomt verkoopt Dorcas aan Reshare. De opbrengst van de verkoop van deze kleding gaat naar inkomensprojecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika. Zo draagt uw kleding bij aan een eersteklas toekomst voor deelnemers aan deze projecten.

9 Dorcas deelt ingezamelde kleding gratis uit aan de allerarmsten in de projectlanden.
In de inkomensprojecten krijgen mensen trainingen en opleidingen waarmee zij later een eigen inkomen verdienen.

10 Eersteklas toekomst Elvira is een van de mensen die met een Dorcas-project in aanraking kwam. Het inkomen van haar man was niet genoeg voor hun gezin om van rond te komen. Ze kwam in contact met Dorcas en kreeg de kans om een opleiding tot naaister te volgen.

11 Na het behalen van haar certificaat kon ze aan de slag bij een lokale kleermaker. De problemen en uitdagingen in Elvira’s leven blijven, maar met haar vaste inkomen is zij in staat om de meeste problemen op te lossen. Elvira is een voorbeeld van een zelfverzekerde vrouw die dankzij de cursus de toekomst hoopvol tegemoetziet!

12 Doet u mee? Hartelijk bedankt!


Download ppt "<datum> <plaats>"

Verwante presentaties


Ads door Google