Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Geloven in de hoop.
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De beroemdste persoon die er is …
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Fair Play Eerlijk spelen
De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag
Welkom in de samenkomst
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
nadat je dit gelezen hebt!!!
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Na de verschillende «grappen » die we mekaar toesturen om te kunnen lachen,is dit een beetje anders. Het is niet de bedoeling je aan het lachen te brengen,
“Op een dag...”.
Geschiedenis havo 4 - een introductie
De ontwikkeling van Het Christendom..
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
het laatste wereldrijk
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
Christelijke Vrijheid
De kerkvader Augustinus over
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangen naar licht.
Godsdienst.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In mit durch von zu zwischen aus bei an seit neben für unter.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
Blok 6.
In mit durch von zu zwischen aus bei an seit neben für unter.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Een nieuw geloof: het christendom
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1)Wat is de duurzaamheidsdiscussie? 2)Kloppen de aannames achter deze discussie? 3)Wat betekent dat voor ons denken (en doen)? Bekijk de dia’s later op.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
De betrekkelijk voornaamwoorden
Vaste voorzetsels en keuzevoorzetsels
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
PERIODE 3: KAPITEL 3 Grammatik C + J Redemittel D + J.
Romeinen (4) WELKOM.
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
Transcript van de presentatie:

Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK

De vragen  20 a,b,c Het geloof  1 a,b,c  2  3  4 a t/m g

Opdracht 20  A) Wie representeert de "Klub"  Een groep van 5 die netals de leraar denken over hoe de wereld zou moeten zijn en ze lezen verboden literatuur.  B)Op eens zijn alle leden van de "Klub" ziek waarom?  Ze bespioneren T > verdachte moord, en om Eva vrij te krijgen.  C)Welke politieke opvatting hebben de leden van de "Klub"  Slogan van de Klub is: wij willen waarheid en gerechtigheid, ze zijn tegen de nazi's.

Het geloof  Opdracht 1  Welke houding heeft de “Lehrer” tot het geloof.  A) Aan het begin van de handeling?  Gelooft niet in God  B) Aan het eind van de handeling?  Gelooft in God  C) Waardoor is zijn houding veranderd?  Door de ‘Klub’ die een groep oprichten voor gelijkheid en rechtvaardigheid waardoor de Lehrer het goede van god weer ziet

 Opdracht 2  Welke houding heeft de “Pfarrer” tot het geloof?  De Pfarrer is de priester die voor straf naar het dorp is overgeplaatst waar het kamp is. Hij ziet God in de manier waarop de mensen met elkaar omgaan en biedt de Lehrer op het einde aan om naar Afrika te emigreren voor een baan.

 Opdracht 3  God komt meerdere keren in het verhaal ter sprake. In welke hoedanigheid(figuur)verschijnt god en wanneer? noem twee tekstfragmenten.  God verscheen toen de houthakkers vertelde dat ze N dood hadden gevonden. als houthakker?

 Opdracht 4  Wie zegt wat? Noteer achter elk citaat of het van de ‘’Lehrer-L’’ of van de ‘’Pfarrer-P’’ is. Ze staan niet in chronologische volgorde.  A) Ich glaube nicht an Gott. - L  B) Gott ist das schrecklichste auf dieser Welt. - P  C) Die Reichen regieren immer auf Seiten der Reichen. - P  D) Die arbeitenden Kinder sind verhetzt, weil sie hungern. – L  E) Die Kirch Steht immer auf Seiten der Reichen. - L  F) Die Kirche muss auf der Seite des Staates stehen, weil der Staat naturnotwendig, dass heisst gottgewollt ist. - L  G) Die reichen werden immer gewinnen. - P