Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij vertegenwoordigen SLIDEPLAYER.NL
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Automatic Delivery Rewards Basisprincipes. Automatic Delivery Rewards •Automatic Delivery Rewards of ADR is een programma waarvoor Distributeurs en Klanten.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
Presentatie voor de Provinciale Ontmoetingen van de POD MI - Herfst 2013 eBox Burger 1.
MUSITEL SIMBOX GSM gateway voor
Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |
De kracht van CTB ICT Bouw BV
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
Provinciale ronden mei 2008
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Vereenvoudig het beheer van uw verzekeringen Ethias extranet.
Beheer uw chemicaliën op school op overzichtelijke en verantwoorde wijze Chemicaliënmanager.
Wat is Certipost?.
E-Government Architectuur Dordrecht Eén loket voor burgers
Tewerkstellingsmaatregelen bestemd voor de OCMW-begunstigden
FAMIPEDIA, kennis on line
Intranet Lieven Gils. Inhoud Wat is intranet? Voor wie is intranet? Het invoeren van intranet. Wat zijn de systeemvereisten? Wat is de kostprijs? Voordelen?Nadelen?
Inhoud Inleiding Aanleiding Historiek Het e-dossier Tips andere besturen.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
Agenda Gebruikersdag Digitaal Sociaal Huis Vera – 23 april 2009 Voorstelling Cevi/Logins Voordelen samenwerking Vera – Cevi/Logins Demo eLoket ®
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
De burger de touwtjes in handen
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Aenova Software Hans van der Last Algemeen Directeur Aenova Software
Het E-loket ® burgerzaken
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010.
Hoe toegang aanvragen ?.
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
TV-spot.
Nike Supply Chain Management
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
E-invoicing – Juridische spelregels Korneel Decroix/Wouter Claes Advocaten Algemene titel/welkomslide.
Govroam Presentatie tijdens DSA-bijeenkomst over Public WiFi 3 juni 2014, door Paul Francissen.
Subsidie individueel vervoer:
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
EBox Burger Presentatie voor de Provinciale Ontmoetingen van de POD MI - herfst
Het afdrukken van documenten is niet een moeilijke taak, zoals iedereen een printopdracht kan geven op hun thuis-pc aangesloten met een printer, maar.
Doelstellingen, Implementatie en Ervaringen met Single Sign On.
1 Een ZORGELOOS sociaal beheer Brigitte Thys. 2 Elektronische mededeling Hoe ?  Via de portaalsite van de RSZ –
Efficiënte controle van uw Payroll proces Om de controle van de salarisverwerking inclusief de opvolgende processen (betalingen, loonaangifte en journalisering)
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
CENTRAAL REGISTER SOLVABILITEIT
In de cloud uitwisseling van informatie tussen SAK en werkgever.
De X-road Pleidooi om niet incrementeel te blijven verbeteren aan de geautomatiseerde overheid over te stappen naar een digitaal opgezette overheid.
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
Elektronische kennisgeving van geboorte
Inleidende Module Waarom Web 2
eHealth Box Wolf Wauters Project Manager eHealth platform
End-to-end vercijfering

Aanbod gemeenten NDC mediagroep lokaal.
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Subsidie individueel vervoer:
Digitale documenten woensdag 19 september 2018.
CENTRAAL REGISTER SOLVABILITEIT
Blockchain: meer dan een hype
Bevoegdheden IVC – kamer Sociale Zekerheid en Gezondheid
Een sociaal proces: van 20 blz. papier, naar 20 minuten aandacht…
Transcript van de presentatie:

burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen dat de burger zich eenmalig aanmeldt (single sign on) en daarna toegang heeft tot zijn persoonlijke documenten via de interface van zijn keuze, ongeacht waar zijn documenten opgeslagen zijn op 31/12/2014 – gepubliceerde documenten – geactiveerde eBoxen 1

burger 2

3

instellingen die al in productie zijn –RVA –RSZ –FBZ –RJV een aantal federale instellingen binnen en buiten het netwerk van de sociale zekerheid willen ook gebruik maken van de eBox 4

burger het doel bestaat erin alle officiële documenten van federale of regionale overheidsinstellingen, van de OCMW’s of de gemeentebesturen die voor de burger bestemd zijn, naar één enkele elektronische plaats te verzenden dankzij die samenwerking willen de overheden besparen, meer bepaald –print- en postzegelkosten drukken –administratieve processen beter beheren (meer efficiëntie, tijdwinst) –meer burgers die hun eBox gebruiken –een groter aandeel digitale documenten in het totaal documentenvolume –het vertrouwen van het brede publiek in beveiligde elektronische verzendingen versterken –'duurzaam' gedrag stimuleren 5

burger publiek-private samenwerking –om het gebruik van de eBox te stimuleren, hebben we eveneens partnerships opgezet om het aantal toegangskanalen uit te breiden –sinds kort is de eBox verbonden met het Doccle-platform indien u uw eBox met Doccle heeft gekoppeld, kunt u gebruik maken van een bijkomend kanaal om uw verschillende documenten te raadplegen die beschikbaar zijn in uw eBox in 2015 zullen we federale en regionale overheidsinstellingen ervan proberen te overtuigen hun officiële documenten via de eBox naar de burger te versturen 6

burger de voordelen voor de burger –1 unieke plaats, gedaan met de documenten die foutief zijn geadresseerd of die bij de post verloren gaan –de documenten zijn steeds beschikbaar, 7 dagen per week, 24 uren per dag –1 internetverbinding, meer is niet nodig voor de eBox die via het web beschikbaar is –100% veilig –100% eco-verantwoord, minder papier voor iedereen –100% gratis, geen investering gevraagd van de burger, een loutere activering van de eBox volstaat 7

burger de voordelen voor de instellingen –beveiligde verzending, door de online verzending is de instelling zeker dat de verzending ervan correct werd overgemaakt aan de juiste sociaal verzekerde, rechtstreeks in zijn eBox –snel, de overgemaakte documenten worden onverwijld en rechtstreeks aan de bestemmeling ervan overgemaakt, het dossier van de sociaal verzekerde wordt dus sneller behandeld –zichtbaarheid, de identiteit van de instelling afzender staat duidelijk vermeld op de overgemaakte documenten, geen enkele verzending is anoniem –duurzaam, de eBox is een tool waarmee een aanzienlijk aantal papieren afdrukken en verzendingen kan worden bespaard –kostenbesparend, minder afdrukken, minder papieren verzendingen en minder frankeerkosten –gemakkelijk integreerbaar, voor de eBox burger wordt een beroep gedaan op dezelfde technologie als die gebruikt wordt voor de eBox werkgever; de eBox burger werd bovendien zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de sites van de overheidsinstanties die dit wensen –bewijs van verzending, dankzij het systeem kan de instelling een logging van elke verzending bijhouden 8