STOP THE KILLINGS HUMAN RIGHTS AWARD Campagne 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
FOS Socialistische Solidariteit FOS Fonds voor OntwikkelingsSamenwerking.
Advertisements

2013 : Mensenrechten • Massale wreedheden • Intimidatie door de meerderheid • Onrechtmatige terrorismebestrijding.
M ET DE TREIN NAAR … Opdracht: Hoe geraken we op tijd in Brussel- Zuid?
Bezuinigen Het houdt niet op! Programma •Stand van zaken algemeen en in jullie bibliotheken •Consequenties voor de toekomst •Bevoegdheden en mogelijkheden.
Waartoe zijn wij op aarde?
ONTMOETING ZET JE OP WEG OKTOBERCAMPAGNE 2012 ontmoeting  dialoog  solidariteit.
PREVENTIEF WERKEN met KOPP en KOAP
De tijd van de wereldoorlogen
fos socialistische solidariteit Sociale strijd wereldwijd!
Van Eycken Joannes 2e Bachelor Sociologie
Havo 3 Paragraaf 4.1 t/m 4.3.
Trias steunt ondernemende mensen in het Zuiden. Aandelen in ondernemerschap, aandelen in ontwikkeling.
Ledenvergaderingen cao postverspreiders
Het. Het syndicale landschap in België België heeft één van de hoogste syndicalisatiegraden ter wereld. Vakbonden in België zijn democratische organisaties.
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
kernwapens : nu of nooit
Edukans 4 april 2017.
Onderzoek in het kader van de Company Monitor Roos van Os.
AL LANG VERLEDEN TIJD? Dinosauriërs Gramofoonspelers Slaven?
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
BZ voor de Klas 3 juni 2010.
The Human side of Enterprise Douglas Mcgregor. conventional view ► Het management is verantwoordelijk de productie elementen ► Werknemers moeten aangemoedigd.
Impact van de financiële en economische crisis op het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking PULSE lanceringsdag 27 november 2009, Brussel Tom De Bruyn.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom.
WELKOM BIJ HET RACKETLON EVENT VOOR 55-PLUSSERS. WAT GAAN WE DOEN? Presentatie Wie zijn wij? Wat is ons doel? Geschiedenis Wat is racketlon? Waarom racketlon?
8.2 en 8.3: solidariteit en arbeid Intro HC Opdracht HW + nakijken.
De Verenigde Staten en hun federale overheid
Breuklijn tussen laag- en hooggeschoolden
4.3 Revolutie in Frankrijk
11. Collectief arbeidsrecht en staking
Caraes NGO. Broeders van Liefde stichter PJ Triest cultuur van de caritas/liefde verspreiden door dienstbaarheid bij armen en de meest uitgestotenen via.
Het Nederlandse Rode Kruis
De vierde pijler van de ontwikkelingssamenwerking Daphné Holvoet 1BASWc Academiejaar
Ethisch en duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Mazes + The Benelux in Stage 01, 013 Tilburg Wat zijn de verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? Wat is het verschil?
Republiek versus Frankrijk
Oefening 17 p. 97 – les 5.
10 december Dag van de mensrechten
WERK Pagina 116 t/m 130.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
8.2 en 8.3: solidariteit en arbeid Nakijken (inleveren) Intro HC HW.
Project Noord Zuid werkcolleges
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
H3.3 Nederland tijdens de Duitse bezetting
Sociologie Cultuur en Context J1.3. Bezetting Maagdenhuis Jeugd en muziek.
Welkom 2012: het jaar van de grote verwarring?. Doel: - Ambitieuze / resultaatgerichte ondernemers - Onderwerpen verschillende invalshoeken - Interactie.
De laatste Armeniër De Armeense genocide, 1915 Het verleden vergeten?
Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland
Schrijfmarathon Pen is het wapen van Amnesty International Amnesty schrijft sinds 1961 brieven naar autoriteiten voor: vrijlating van gewetensgevangenen;
Resultaten van een Europese studie over racisme in Londen, Parijs en Brussel op het gebied van detailhandel en het openbaar vervoer.
Wereldsolidariteit De kracht van mensen samen!. Wereldsolidariteit NGO van de Beweging Waardig werk en sociale bescherming wereldwijd.
Wat zijn mensenrechten?
Sportief en solidair Dwars door België, dat is: een fantastische sportieve uitdaging + geld inzamelen voor Broederlijk Delen.
Samenvatting Spel Mondiaal Beleid AV AROSA – 8 december 2015.
Woord en Daad Armoedebestrijding wereldwijd. Woord en Daad Missie en visie Missie Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen.
Hoopvolle perspectieven voor Subsaharaans Afrika?
De Wereld- oorlogen H11.4 DE VERENIGDE STATEN.  Federale staat: wantrouwend tegenover centrale overheid (president), veel macht bij afzonderlijke staten.
Internationale Uitwisseling werkneemsters Textiel- en Maquilasector Mexico-Guatemala-Honduras 7-8 mei
Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Midden-Amerika Mexico-Guatemala-Honduras 1.
Sociaal Werk Actie Netwerk
Het Westland 40 jaar actief !!
Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.
Actievoeren: Wat levert het op
Hoofdstuk 4: Met werk kom je verder.
Op zoek naar 13 nieuwe collega’s. Hoewel we het niet nadrukkelijk mogen benoemen zoeken we jonge mensen Die een verandering / verjonging in de organisatie.
Dwars door de Boerenbuiten
STOP RACISME. SAMEN VOOR SOCIALE RECHTEN
Aantekening van: Wie is de baas
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Transcript van de presentatie:

STOP THE KILLINGS HUMAN RIGHTS AWARD Campagne 2014

Actieplatform Stop the Killings Campagne van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties tegen de onderdrukking van sociale bewegingen in het Zuiden en vooral in Colombia, Guatemala en de Filippijnen. Verschillende problemen:  moorden  verdwijningen  intimidatie  willekeurige arrestaties Angst en terreur weerhouden mensen ervan voor hun rechten op te komen.

Human Rights Award Prijsuitreiking Centraal: mensen, organisaties of initiatieven die zich in positieve of negatieve zin hebben onderscheiden op gebied van mensenrechten Doel:  Ondersteunen  Aanklagen

STOP THE KILLINGS HUMAN RIGHTS AWARD En de genomineerden zijn…

De vakbonden van NXP (Filippijnen) strijd in de vrijhandelszone NXP: Nederlandse multinational, die microchips levert voor Apple en Samsung Vakbondsstrijd van 24 afgevaardigden voor loonsverhoging en regularisatie tijdelijke werknemers Van intimidatie en ontslag naar een collectieve arbeidsovereenkomst Succesverhaal van internationale solidariteit

Huber Ballesteros (Colombia) een land voor de armen Vakbondsleider van Fensuagro Strijd voor rechten van werknemers en boeren Net als honderden andere leiders van sociale organisaties in gevangenschap sinds de algemene staking van vorig jaar Onrechtmatig beschuldigd van banden met de guerilla Internationale campagne voor zijn vrijlating

Jovito Palparan (Filippijnen) gezicht van de straffeloosheid Gepensioneerde generaal Symbool van de politieke terreur onder president Arroyo Verantwoordelijk voor moord en ontvoering van tientallen Filippijnse activisten Deze zomer: arrestatie na jaren voortvluchtig te zijn geweest Veroordeling gevraagd door slachtoffers en sociale beweging

Rubén Herrera (Guatemala) land is leven Milieu- en mensenrechtenactivist Geweldloos verzet tegen grootschalige mijnbouw- en energieprojecten in Huehuetenango Arrestatie nav. protest tegen een stuwdam in Barillas Exemplarisch voor criminalisering van sociaal verzet door president Molina Veel van zijn collega’s zitten nog steeds vast, worden bedreigd of vermoord

Breng je stem uit Wil je je waardering uitdrukken voor de succesvolle strijd van de 24 Filippijnse vakbondsafgevaardigden bij NXP ? Bewonder je het werk van de Colombiaanse vakbondsman Huber Ballesteros en wil je zijn onmiddellijke vrijlating ? Vind je dat generaal Jovito Palparan moet worden veroordeeld, om een einde te maken aan de straffeloosheid in de Filippijnen ? Wil je de Ruben Herrera en andere Guatemalteekse activisten steunen in hun strijd tegen de destructie van het milieu en voor mensenrechten ? Ga dan naar

Breng uw stem uit Maak de campagne bekend bij familie, vrienden en collega’s Kom naar de actie op 09/12 in Brussel 18u: symbolische actie, Centraal Station 19u: officiële prijsuitreiking, Beursschouwburg

En maak mee het verschil Internationale campagnes hebben een positieve impact op de mensenrechtensituatie in het Zuiden Internationale solidariteit sterkt onze collega’s syndicalisten en activisten om de strijd verder te zetten