De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland"— Transcript van de presentatie:

1

2 Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland
Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland. De grond waarop ze wonen wordt bedreigd. Dit zijn Celia, Fanny en Deyanira. Ze wonen op het Colombiaanse platteland. En zijn boerin. Grond is hun leven.

3 Maar de grond waarop ze wonen wordt bedreigd.
1 2 Door het gewapend conflict wordt de rust in hun gemeenschappen verstoord. Suikerrietplantages en andere megaprojecten nemen het grootste deel van de grond in. 3 Het landbouwbeleid van de overheid is nadelig voor kleine boeren.

4 Dat is onrechtvaardig. De grond behoort toe aan de gemeenschappen die er wonen.
Niet aan de hoogste bieder of diegene met de meeste macht!

5 Daarom verzetten Celia, Deyanira en Fanny zich
Daarom verzetten Celia, Deyanira en Fanny zich. Ze verdedigen hun rechten en beschermen hun grond. Elk op hun eigen manier. Ze worden bijgestaan door lokale organisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt.

6 Celia verzet zich zonder wapens
TEGEN het gewapend conflict. HOE? Als lid van de inheemse wacht. Wachters zetten zich in om het grondgebied en de inwoners te beschermen. GEHEIM WAPEN? Wachters gebruiken enkel een bastón, een houten staf. Het symbool voor hun geweldloosheid en gezag. ROL PARTNERORGANISATIE? Lokale gemeenschappen begeleiden bij het vormen van een inheemse wacht. “Tegenover geweren en granaten hebben wij een krachtiger wapen: de kracht van de menigte.”

7 Deyanira wapent zich met informatie
TEGEN suikerrietplantages die landbouwgronden opkopen om suikerriet te verbouwen. HOE? Door van dorp naar dorp te reizen en vormingen te organiseren. GEHEIM WAPEN? Goed geïnformeerd zijn. Want wie zijn rechten niet kent, kan zich niet verdedigen. ROL PARTNERORGANISATIE? Gemeenschappen samenbrengen en hen correct informeren over hun rechten. “Educatie is belangrijk omdat een volk dat opgeleid is, rijkdom kent.”

8 Fanny beschermt met bio
TEGEN het landbouwbeleid van de overheid. Dat is goed voor grote bedrijven, niet voor kleine boeren. HOE? Door de belangen van kleine boeren te verdedigen. GEHEIM WAPEN? Autonomie. Ze doet aan landbouw op haar eigen manier. Biologisch. En met lokale zaden. Zo kan ze beter overleven. ROL PARTNERORGANISATIE? Zowel kleine boeren als de overheid andere landbouwtechnieken bijbrengen. “Wij beschermen ons grondgebied door het te bewerken op onze eigen manier.”

9 Wat doet Broederlijk Delen?
Broederlijk Delen ondersteunt de lokale organisaties die leidersfiguren zoals Celia, Deyanira en Fanny begeleiden in hun verzet.

10 Bedankt voor jouw steun!
Volg de campagne op #BroederlijkDelen #CampagneColombia “Wij verkopen ons grondgebied niet. Wij gaan niet weg. Wij verdedigen onze gewoontes, onze cultuur, onze identiteit.” (Fanny)


Download ppt "Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland"

Verwante presentaties


Ads door Google