Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014. Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SCO Rijk woensdag 13 juni 2012.
Advertisements

De rol van RI&E/ARBO begeleide duik (3* duiker)
Inleiding instructie MijnSmile
WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.
De vereniging staat voor keuzes groei is mooi maar groei is lastig.
Talent Verplicht! De Tegenprestatie naar Vermogen.
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
“HDN en de zorgplicht in de keten”
Welkom Workshop Arbeidstoeleiding – Hoe pak ik het methodisch aan ?
Welkom Luk Van Gompel Jeugdsportcoördinator K.K.Turnkring “Moed en Volharding” Berkenbos vzw Regiocoördinator – Limburg – GymnastiekFederatie.
 Pilot Handelingsgericht Arrangeren  Koppeling Ondersteuningsvragen en inzet AB  School Ondersteunings Profiel  Taken en Functies  Lijsten Personele.
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN
Implementeren doe je samen
Mogelijke oplossingen vrijwilligersbeleid NSL
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
De profielkeuze 31 oktober 2012
ELISE DENHAENE 1BaSWB VRIJWILLIGERSWERK INPASSEN IN DE STRUCTUUR VAN EEN ORGANISATIE.
Activerende werkvorm (awv):
Informatie presentatie Jeugd
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
1 van 10 POWERPOINT Nieuw in de Wegwijsserie: Wegwijs in PowerPoint 2007 Presentatie Ambassadeursdagen Seniorweb Door: Louise Prompers.
1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Naar een nieuw besturingsmodel
Maatwerk in (op)scholing project 1 1. Waarom?  30% van de lessen in Rotterdams VO door onbevoegde leraren  7% nog niet compleet bevoegd  23% geheel.
Vrijwilligersbeleid. Waarom ben jij vrijwilliger? Wat motiveert jou? Wat heb jij nodig?
Waarom ben jij vrijwilliger? Wat motiveert jou? Wat heb jij nodig?
Vrijwilligersbeleid Clubstructuur Werving Vasthouden Beloning.
Assistent-scheidsrechter
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN INFORMATIEAVOND. Agenda 1. Welkom / Even voorstellen 2. Leeftijd categorieën en trainingen 3. Begeleiding 4. Wat als je lid wordt!
INFO AVOND OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. Agenda 1.Welkom / Even voorstellen 2.Leeftijd categorieën en trainingen 3.Begeleiding 4. Wat als je lid wordt! 5.Vrijwilligers.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
Co-Green Dit is een sheet met tekst. Dit is de kop. Dit is bullit 1. Deze bullits kunnen over de gehele lengte van de sheet doorlopen Dit is bullit.
KennismakingsAvond MiniCommissie HC Twente Maandag 1 september 2014 Voor alle ouders van nieuwe leden.
Ouders als deelnemer van het ZBO Sandra Hollander, onderwijsadviseur Workshop ZBO.
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Vrijwilliger bij TFC Gieten Daar wil iedereen bij horen ! Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd November februari 2015.
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
Algemene ledenvergadering Sport Vereniging Dalfsen 26 november 2014.
FC de Rakt 2.0 Het vrijwilligersplatform Anke Kuijpers Ankie van der Wijst Edwin Verwaaijen Erik Sanders Ingrid Verkuijlen.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Les: Presenteren LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Marketing Coen van Wetering
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
Wijs met medicijnen Voor ouderen die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
© prof. dr. Lucas C.P.M. Meijs, prof.dr. Lucas C.P.M. Meijs Eva van Baren MscBa De economische waarde.
Heinkenszand – 22 februari 2011 Jump Koch – min. OCW.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Willen Joris en Monique rijdenWillen Joris en Monique rijden? 'S-PORTCAFÉ Vrijwilligers vinden & binden.
SV De Valken, een mooie en belangrijke dorpsvereniging Korte presentatie van het bestuur Op de Valkendag 2016.
EEN PROJECT PLANNEN, VERKOPEN EN UITVOEREN Commissie voor vrijwilligerswerk.
Studieloopbaanbegeleiding
Essay Een essay is een beschouwende tekst over een literair, maatschappelijk of wetenschappelijk onderwerp, met een duidelijk persoonlijke inslag. Een.
Commissie voor vrijwilligerswerk
SAMEN VERDER.
Vereniging NLT: groei naar volwassenheid
Commissie voor vrijwilligerswerk
Let’s Roll 2017 Hockeyclub Montfoort
Keuzebegeleiding 3 Havo.
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
de groeiende vereniging staat voor keuzes
Transcript van de presentatie:

Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november 2014

Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote club als HC Zwolle, met meer dan 1800 leden. Onder het motto: “Velen handen maken licht werk!” verwacht HC Zwolle van u als lid of van u als ouderpaar van een jeugdlid een vrijwilligers-inspanning. Met meer vrijwilligers komt de club sterker te staan.

Vrijwilligersmakelaar Om het vrijwilligerswerk beter te structureren is per juli 2014 een vrijwilligersmakelaar ingesteld. Opdracht is om het vrijwilligershuis goed in te richten en meer vrijwilligers te vinden voor het bezetten van structurele plaatsen in de organisatie. De vrijwilligersmakelaar werkt in opdracht van het bestuur.

Soorten vrijwilligerswerk Binnen de vereniging zijn een aantal functies benoemd, die u kunt uitvoeren als vrijwilligerswerk. Daaronder horen onder andere: -Coaching -Arbitrage -Commissiewerk -Bestuurswerk -Bardienst -Kluswerk Gedurende het seizoen worden alle functies binnen het vrijwilligerswerk beschreven, om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden.

Keuze van vrijwilligerswerk De keuze van het type vrijwilligerswerk (“vww”) vindt in beginsel plaats bij opgaaf van een nieuw lid via het inschrijfformulier. U bent vrij om de functie te kiezen binnen de aangegeven vrijwilligers- functies. Kiest u als ouder om bijvoorbeeld bardienst of arbitrage te gaan doen als vww, dan bent u in beginsel vrijgesteld van ander vww. Meer functies binnen het vww doen, is natuurlijk altijd welkom. Er zijn ook mogelijkheden om ander werk voor de club te verrichten; dat gaat dan uitsluitend na overleg met en goedkeuring van de vrijwilligersmakelaar.

Rol van de club binnen het vrijwilligerswerk Het hoofd van dienst van de groep waarbinnen u uw vrijwilligersfunctie heeft gekozen, heeft de taak u te introduceren binnen de club en u wegwijs te maken binnen de functie. Met hem maakt u afspraken en bespreekt u bijzondere zaken. Het hoofd van dienst is tevens verantwoordelijk voor de juiste indeling van functies en het stellen van vacatures indien van toepassing.

Wat valt er niet onder vrijwilligerswerk Uitsluitingen van vrijwilligerswerk: -Alle functies waar een vergoeding tegenover staat. -Alle clubtaken: rijden, fluiten, bardienst, veegdienst Gedurende het seizoen is een start gemaakt met het inrichten van fluiten en bardienst als vrijwilligerswerk. Bij voldoende success kan dit ertoe leiden, dat in de toekomst bardienst geheel en fluiten voor senioren als clubtaak gaat vervallen.