Revolutie van cosmetica

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Sporten.
OVER OUDE DRUKKEN K ennismaken met boeken gedrukt vóór 1840 Welke soorten boekbanden komen voor?
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
(klik op vraagteken of masker)
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Carthago.
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Gemaakt door Mike van Doorn
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
Ckv presentatie Nadia en Nilsa, H4F  Mode met als hoofdonder - werp merken.
Gemaakt door Kaj Hansen
Macbeth Door: Mike Testroote.
Make-up.
Het ziekenhuisvenster.
Gemaakt door Niels en Julien
Make-up.
De Islam.
Kleuren.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
Italië Door Sien en Ester.
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
11 Feminisme.
1 opdracht 2 a. Ze was koningin van Egypte (51-30 v. Chr.). b. Sinds de verovering van Egypte door Alexander de Grote (332) maakte Egypte deel uit van.
Thema 2: Voeding en Vertering
Natuurkunde & Scheikunde
Mijn spreek beurt gaat over judo
Gemaakt door Michelle & Lisette
De Jicarilla Apachen.
Colorescience lancering april 2014 in de Benelux © 2014 JC Imp B.V.
Als ik... Als ik... Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen… Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen…
Licht Hoofdstuk 5 paragraaf 5.1 en 5.2
Hoofdstuk V: Rome Les 3 - par 2 – Romeinse samenleving
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Gemaakt door Stephanie en Cherish
De zee..
Paragraaf 3.5 Griekse kunst.
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Het oude Egypte Door Mayke en Jonas.
Natuurkunde Paragraaf 5.1 & 5.2 Gemaakt door: Martijn van den Berg
Sport in de samenleving
HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA.
Wat is irrigatielandbouw?
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
 Industriële revolutie Uitleg  Periode waarin de landbouw voor de meeste mensen in Europa als belangrijkste middel van bestaan verdrongen werd door.
Opzet.
Tijdvak 8: de negentiende eeuw - de industriële revolutie die in de westerse wereld de basis legde voor een industriële samenleving - discussies over de.
1 ASBESTTOEPASSINGEN Asbestcement producten Isolatiematerialen Plaatmaterialen Spuitasbest Dichtingen/pakkingen Asbesttextiel Asbesthoudende lijmen Frictiematerialen,
Aromazorg Aroma = geur Dmv. geuren die iemand fijn vindt kun je die persoon extra aandacht geven/verwennen/bepaalde gevoelens, emoties oproepen.
Voorstelling Omzet: 135 miljoen euro; +11%
Drugs.
Workshop 'Anachronisme: historische zonde of handig didactisch instrument?': rapportering plenum Moeten wij die datum vanbuiten leren? Chronologie en historisch.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
Zorg & Welzijn Vernieuwing VMBO.
Workshop 'Anachronisme: historische zonde of handig didactisch instrument?': rapportering plenum Moeten wij die datum vanbuiten leren? Chronologie en historisch.
Kleding in China. Wat vind jij? 1.Chinese kleding heeft veel meer kleur dan Westerse kleding! 2.In China draagt iedereen lange gewaden en lange jurken.
Wat is Botox? Botox® is de merknaam voor de stof botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium.
Paragraaf 1 De agrarische revolutie. Kenmerkende aspecten bij deze paragraaf: De levenswijze van jagers-verzamelaars Het ontstaan van landbouw en landbouwsamenlevingen.
Koloniale verleden.
Visieontwikkeling.
ROOD!! Een groet van lut.
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Kikker kleuren
Cursus 2.3 Het Leven van de Eerste Boeren Klas 1 BK Lesweek 4
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
De geschiedenis van Sint en Piet.
De Radboud Kids: Meet the professor quiz
“Knuffels” Kies een spel.
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Transcript van de presentatie:

Revolutie van cosmetica Chirley Spierings en Maartje Schriever H4B

inhoud Functie Doelgroep Materiaalgebruik Gebruik Verschillende soorten

Functie Cosmetica spelen al door de eeuwen heen een grote rol in het leven van mensen. Make-up bijvoorbeeld is al zo oud als de mensheid. Veel producten hadden in de vorige eeuwen een band met religie. Zo beschilderden mensen hun gezichten om boze geesten angst aan te jagen en gebruikte men parfum bij allerlei rituelen. Toen was er nog niet een uitgesproken functie op het gebied van welzijn en schoonheid. 

doelgroep Vanaf de vijftiende eeuw waren cosmetica uitsluitend weggelegd voor de aristocraten. Vanaf de negentiende eeuw werden cosmetica door onder meer de industrialisatie voor veel meer mensen toegankelijk, behalve voor de armen. Rode lippen en wangen werden het toonbeeld van gezondheid en klasse. De vraag naar diversiteit aan producten werd steeds groter. Er werden meer synthetische stoffen toegepast.

materiaalgebruik Cleopatra (69 - 30 v. Chr.) is één van de oudste voorbeelden van iemand die stoffen en producten voor cosmetische doeleinden gebruikte. Voor vrouwen in het oude Egypte hadden vooral make-up en geuren een magische betekenis. Make-up werd ook door mannen gebruikt. De nadruk lag met name op de ogen, waarbij de kleuren zwart, bruin en groen meest populair waren. Parfums werden samengesteld uit aromatische, kruidige, plantaardige oliën en dierlijke vetten. Hiervoor weekten ze amandelen, jeneverbessen boomschors en mirre in onder meer ganzenvet en olijfolie. Vaak werd wijn toegevoegd om de geur te versterken of verzachten. Ook creëerde men parfums op basis van bloemen. Voor het bereiken van een zachte en gezonde huid werd een pasta bereid van calcium sulfaat, sodium chloride, soda en honing. Om de huid te verzorgen, baadde men in ezelinnenmelk zoals ook Cleopatra.

gebruik Cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn vele gevarieerde en een belangrijke rol gespeeld in de menselijke geschiedenis. Gekleurde cosmetica zijn gebruikt ter voorbereiding van binnenkomst in de strijd, om de opwinding rond hofmakerij te verhogen, en om de doden te versieren voor de begrafenis. Huidverzorgingsproducten hebben alles van religieuze praktijken voor de gezondheid van de algemene bevolking beïnvloed. Een korte blik op de geschiedenis van deze producten is belangrijk in het begrijpen van hun huidige gebruik en de vele vorderingen die zijn gemaakt in de formulering.

Verschillende soorten Er zijn allerlei soorten make-up een paar soorten zijn:  -        mascara -        lipgloss -        lippenstift -        oogschaduw -        oogpotlood -        blush -        wenkbrauwpotlood -        rouge -        bruinmakers -        mousse -        eyegloss -        lippenpotlood -        nagellak -        nepnagels