Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Wat is onze visie?.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
God en ons.
Johannes-evangelie: Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze.
Genade en veroordeling
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen Denken en Dienen.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Van de GENADE vervallen.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levendmakende Kracht.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
In de leerschool van het gebed
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
1Korinthe Evenzo ook de beker, nadat de maaltijd afgelopen was… lett. de beker ná de maaltijd 2.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
“Met Christus opgestaan”
Koen Minderhoud 30 november 2014
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De Heiland Uw Heiland.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Een voorbeeld dat navolging verdient
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
* Christus, het beeld en woord van God
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Vertrouwen 2 Korinthe 5:
Het erepodium 24 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Welkom in deze kerkdienst
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Week 2: Wat is je eindbestemming?
Transcript van de presentatie:

Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare is echter eonisch’.

als wij maar bekleed en niet naakt zullen bevonden worden 2 Corinthiërs 5:3

Want ook wij, die in deze tent zijn, zuchten bezwaard; waarop wij niet ontkleed willen worden, maar overkleed, opdat het sterfelijke door het leven wordt verslonden. 2 Corinthiërs 5:4

36 Dwaas, wat u zaait, wordt niet levend, als het niet gestorven is. 37 En wat u zaait, daarvan zaait u niet het lichaam dat worden zal, maar een kale graankorrel, al naar het voorvalt, van tarwe of van een van de andere graansoorten.

23 Maar Jezus antwoordde hun: Het uur is gekomen dat de Zoon des mensen verheerlijkt zal worden. 24 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als de tarwekorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen, maar als hij sterft, draagt hij veel vrucht. 25 Wie zijn ziel liefheeft, zal het verliezen, en wie zijn ziel haat in deze wereld, zal die redden tot het eonische leven.

חטה Chitah = tarwe חטא Chata = zonde חטב Chatav = omhakken חטר Chatar = rijsje/twijgje

Tarwekorrels: Oogsten Wannen Dorsen

Tarwekorrels: Malen Meel Deeg Kneden

Tarwekorrels: Bakken gedesemd Brood zuurdeeg

gerst tarwe

Hij nu, die hiervoor in ons heeft gewerkt, is God, die ons ook het waarborg/onderpand van de geest gegeven heeft. 2 Corinthiërs 5:5

Wij hebben dus altijd goede moed en weten dat wij, zolang wij in het lichaam inwonen, uitwonend zijn van de Heer 2 Corinthiërs 5:6

want wij wandelen door geloof, niet door waarneming 2 Corinthiërs 5:7

Maar wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit te wonen uit het lichaam en in te wonen bij de Heer 2 Corinthiërs 5:8

daarom stellen wij er ook een eer in, hetzij inwonend, hetzij uitwonend, Hem welgevallig te zijn. 2 Corinthiërs 5:9

Want wij moeten allen voor de bema van Christus openbaar worden, 2 Corinthiërs 5:10

bema

Want wij moeten allen voor de bema van Christus openbaar worden, opdat ieder ontvangt wat hij door het lichaam gedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad/slecht. 2 Corinthiërs 5:10 goed: opbouw, nut kwaad/slecht: afbraak, schade (zuurdesem)