Wijn Het proces.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fouten, gebreken en ziekten in wijn
Advertisements

Vinificatie zoete en versterkte wijnen
Azijn, mosterd, en olie.
Productie Wijn.
Champagne SVH Wijncertificaat.
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
DE DRUIVENSTOK SVH Wijncertificaat.
VINIFICATIE MOUSSERENDE WIJNEN
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
WIJNGAARD SVH Wijncertificaat.
MOUSSERENDE WIJN Stijn Galle.
VINIFICATIE VAN WIJNEN.
2 Het lekkere van alcohol
Module 2: Bedrijfshuishouding
Wijnkennis.
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
Commanderij Osiris stelt voor : ‘Pommard’ ‘een A.O.C. presentatie uit Bourgogne’
GRENACHE KBC wijnclub december 2013 Jan Peuskens en André Verhaegen.
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
CHAMPAGNE Geschiedenis; Ontwikkelingen door de jaren heen;
Wijn.
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.
Druiven & regio’s Wie denkt dat het runnen van een wijndomein een luizenleventje is ,zal bedrogen uitkomen. Het is een stevig boerenbestaan en er zal.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
CO2 Prosecco Cava champagne crémant
ROOD ZACHT & FRUITIG Kaneel schillen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Proef ik nu kersen of bramen, klein zacht rood.
ROSÉ rosé kleurstoffen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie.
Spreekbeurt Koffie.
Het maken van rode wijn : de assemblage
(logo SWON) Van druif tot wijn - hoofdstuk 4
Wijncursus op SDEN-niveau 2/wijnoorkonde
Zwitserland SVH Wijncertificaat.
Wijn maken.
Wijn.
Kaas bereiden.
Appelsap Productie en klaring.
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
Wijnmaken voor beginners
Wijnadditieven sulfiet
Jura 11 september 2018.
Pinot Noir 2016 Op en top pinot noir met iets aards, gekruids, rokerigs en veel rood fruit. Gemaakt met zachte hand; elegant, lichtvoetig, verfijnde houdinvloed.
Wijnclub “Edelrot” 18 december 2018 Champagne millésimé
Transcript van de presentatie:

Wijn Het proces

De Wijngaard Druiven groeien in trosvorm aan de wingerd. De wingerd moet tegen zichzelf beschermd worden; snoeien en de opbrengst beperken. Bij het maken van wijn is de kwaliteit van de druif het belangrijkste voor de uiteindelijke kwaliteit van de wijn.

Oogsten De druiven moeten pas geplukt worden als ze voldoende suiker bevatten, het gewenste zuurgehalte bereikt is en er voldoende smaak en kleur in de bes zit. Na het oogsten worden de druiven ontdaan van steeltjes. Vervolgens laten ze de druiven gisten. Hierdoor wordt suiker omgezet in alcohol. De schil van de druif gist mee om kleur en smaak aan de rode wijn te geven. Bij witte wijnen en rosé persen ze eerst de druiven.

Persen Na gisten worden de druiven geperst. Tijdens het persen wordt ook het suiker- en het zuurgehalte bepaald. Eventueel kan er extra suiker bij worden gedaan of het sap laten ontzuren. Na het persen worden de wijnen opgeslagen om te rijpen. Rode wijn wordt vaak opgeslagen in houten vaten.

Oversteken en Bottelen De jonge wijn moet diverse keren worden overgestoken om bezinksel en dode gistcellen kwijt te raken. Tijdens dit proces wordt de wijn steeds helderder en meer stabiel. Koude helpt ook goed om de wijn helder te krijgen. Als de wijn volkomen helder en stabiel is, kan er gebotteld worden.