De dag van het solliciteren - introductie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Advertisements

Hoe ruim ik mijn kamer op?
Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Sollicitatiegesprek.
Gebruikersdag Gelukskunde 6 oktober 2009 VAN HARTE WELKOM! Gebruikersdag Gelukskunde.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Jezelf waarmaken Laat je ZIEN in je sollicitatiebrief Lezing voor Meppel United, 30 oktober 2013.
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
ABN AMRO GELDSPEL.
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
Kunst bij de Mussen. Wij zijn de kunstenaars We bedenken zelf allerlei dingen.
om deze presentatie uit te voeren
Presentation Of Learning
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Hoe werkt een powerpoint?
First ID project Rosa Beroepscollege
First ID project Waterlant-Ydoorn
First ID project Bindelmeer College
Experts werkvorm + begrippentest
Interpreteren van data
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Eindexamen Nederlands klas 4 KB & 4 BB
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De dag van het solliciteren Blok 1
Welkom op de app van MasterIce Deze PowerPoint is speciaal gemaakt voor extra informatie over MasterIce- Winkel.
Training digitale didactiek Effectieve inzet laptop.
WOW: enqueteren bij Jumbo
De ondernemende student Hoofdstuk 8Leiding nemen, geven en ontvangen.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Ambassadeurs 29 augustus Agenda Mededelingen Digitale werkplaats Ambassadeurs (Hester) Bijeenkomst met RvT over cultureel ondernemerschap.
Solliciteren: wat wil ik?
Alle lijntje bij elkaar…?
Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 1 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/
SLC21 : Solliciteren Solliciteren 1 : De sollicitatie-brief
1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
CONCEPT CHECKS & FAST FEEDBACK
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Bijeenkomst 3. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Huiswerk  Hoe is het huiswerk gegaan?
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Met een uniek en onderscheidend verhaal jezelf verkopen!
Laat jezelf ZIEN bij je sollicitatie
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
SCHRIJF JE SOLLICITATIEBRIEF EN CV
Schrijven 4.3 Formuleren en stijl 1.1
Ontwikkelingspsychologie 1.1 Periode 1. Les 1 Introductie
Sollicitatietraining
De zakelijke brief.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Zichtbaarheid Creëren
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Wat leer je allemaal op school?
Transcript van de presentatie:

De dag van het solliciteren - introductie Jouw 3 visitekaartjes tot succes SCK, DC, klas 3, januari 2015

Hoe en waarom? Met ‘solliciteren’ kun je op school op verschillende manieren bezig zijn. Vandaag gaat het anders dan ’normaal’. Waarom? Solliciteren = belangrijk Stoomcursus = effectief Solliciteren kun je leren Samenwerken = samen en meer leren

Solliciteren = proberen de juiste indruk achter te laten. Hoe? Met 3 visitekaartjes (+ 1 extra, een verrassing in blok 3) Jouw 3 visitekaartjes zijn: de sollicitatiebrief  Blok 1 het cv (curriculum vitae)  Blok 2 het sollicitatiegesprek  Blok 3

Doel & resultaat Ons doel: Jullie zo echt mogelijk laten oefenen met en werken aan de 3 onderdelen. Jullie resultaten: meer kennis en meer vaardigheden; een echte brief en een echt cv; een goede voorbereiding op je gesprek van 27 januari aanstaande; de Jobtease-app, een echte primeur!

Wat vragen wij en wat krijg jij? Wij willen van jou: Inzet, aandacht en samenwerking Jij krijgt van ons: Inzet, aandacht en begeleiding van een heel team, speciaal voor jullie geregeld! Vragen? Je kunt ze zo stellen.

Programma Dagprogramma 3 blokken, elk blok bestaat uit uitleg & een opdracht of oefening De pauzes zijn als normaal Let op: de planning is strak, we moeten ons daar samen aan houden. Dat betekent: geen getreuzel, maar overal echt op tijd zijn! Al het materiaal vind je in de elo. Je levert daar ook je opdrachten in!

Het team: wie is wie & wie doet wat? Jullie coaches, docenten en mw. Mesu, zij helpen jullie vandaag. Mw. Olvers, presenteert en legt uit in blok 1 & 2 en zij kijkt jullie werk na. Mw. Smit, is ook bij de sollicitatiegesprekken en vandaag helpt ze waar dat nodig is. Mw. Van Zaalen, Zij organiseert de gesprekken en daarom kijkt ze vandaag mee. Ambassadeurs van Jobtease, zij presenteren in blok 3 de app en oefenen met jullie voor sollicitatie-gesprekken.

Op tafel staat: Het bordje met de groepsnaam; Een bakje met materiaal: 1 snelhechter en 1 pen per persoon, (klad)papier 2 setjes met vacatures, 1 woordenboek 2 kaarten ‘de zakelijke brief in kaart gebracht’ Snelhechter, kladpapier en pen neem je zo mee. Je levert de snelhechter vanmiddag weer in. Die heb je weer nodig voor het gesprek. De rest blijft hier!

Wat heb je verder nodig? Je tablet! Op de bekende plek voor Nederlands in de elo staat het digitale materiaal voor deze dag. Zorg dat je alles afsluit wat je niet nodig hebt op je tablet (uit- & aanzetten!) Gebruik de Qtag hiernaast of log in op de elo, zoals je dat gewend bent!

Wat vind je waar in de elo?

Zijn er nog vragen? Als de vragen zijn beantwoord, gaan we meteen naar blok 1. Hoe meer tijd je overhoudt voor het schrijven van de brief, hoe beter! Het team DC wenst jullie veel plezier en succes vandaag!