Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

De les van de graankorrel
Is er leven na de dood?.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Presentatie Muziek en zang Paul Wilbur.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Deel II verzoening.
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
11 april 2013 bijbelstudie nr. 8 Vanaf hoofdstuk 4:16 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
De wedstrijd van het leven
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Leven zoals past bij God
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
"de goede strijd".
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
15 nov Urk. 1Korinthe 9 23 Alles doe ik ter wille van het evangelie, om er zelf ook deel aan te verkrijgen. Conclusie van het voorgaande: Paulus.
29 november 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een.
Vanavond: Heeft zuid een sing – in! Iedereen is welkom! Let op! 19:00 Voor jong en oud.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leven vanuit Gods troon
ieders werk zal openbaar worden
de loopbaan van het geloof
Bevrijd uit de leugen Hoe werkt verwerken? Waar was God? Vergeven: plicht, optie of noodzaak ISBN
Transcript van de presentatie:

Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor goud, niet haaks op leven uit genade?

rechterstoel?

9 Daarom stellen wij er een eer in, hetzij thuis, hetzij in den vreemde, Hem welgevallig te zijn.

10 Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus openbaar worden, opdat een ieder wegdrage wat hij in zijn lichaam verricht heeft, naardat hij gedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad.

rechterstoel? veroordeling? > Grieks: bêma > stap, opstap > verhoging, podium

bêma = (ere)podium rechterstoel

vergoed door 10 Want wij allen moeten verschijnen voor het erepodium van Christus, opdat vergoed zal worden hetgeen door (=d.m.v.) het lichaam is verricht, hetzij goed of kwaad. door wie?

in het werk des Heren niet vergeefs 58 Daarom, mijn geliefde broeders, weest standvastig, onwankelbaar, te allen tijde overvloedig in het werk des Heren, wetende, dat uw arbeid niet vergeefs is in de Here. = ZIJN werk!

loon & vergoeding

12 Zie, Ik kom spoedig en MIJN loon is bij Mij om een ieder te vergelden (=vergoeden), naardat zijn werk is. Jesaja 40:10 (SV) Ziet, de Heere HEERE zal komen... ziet, ZIJN loon is bij Hem, en ZIJN arbeidsloon is voor Zijn aangezicht.

loon voor wat?

10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt.

11 Want een ander fundament, dan dat er ligt, namelijk Jezus Christus, kan niemand leggen.

12 Is er iemand, die op dit fundament bouwt met goud, zilver, kostbaar gesteente... veelkleurige wijsheid van God God =GOD de losprijs die betaald is

12... hout, hooi, of stro, 13 ieders werk zal aan het licht komen.

13... Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken.

14 Indien het werk, dat hij erop gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen, goud, zilver en kostbaar gesteente

15 maar indien iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden, doch hij zelf zal gered worden, maar als door vuur heen. hout, hooi en stro

erekrans I

22... Ik ben voor de zwakken zwak geworden, om de zwakken te WINNEN; voor allen ben ik alles geweest, om in elk geval enigen te redden.

23 Alles doe ik ter wille van het evangelie, om er zelf ook deel aan te verkrijgen.

24 Weet gij niet, dat zij, die in de renbaan lopen, allen wel lopen, doch dat slechts één de prijs kan ontvangen? Loopt dan zó, dat gij die behaalt! [alleen] gericht GELOOF 1... met volharding de wedloop lopen, die voor ons ligt. 2 Laat ons oog daarbij [alleen] gericht zijn op Jezus, de leidsman (CV: inaugurator) en voleinder van het GELOOF... Hebreeën 12

25 En al wie aan een wedstrijd deelneemt, beheerst zich in alles; zij om een vergankelijke erekrans te verkrijgen, wij om een onvergankelijke.

erekrans II

blijdschap en kroon 1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon (=krans), staat alzo vast in de Here, geliefden! blijdschap of erekrans 19 Want wie is onze hoop of blijdschap of erekrans voor onze Here Jezus bij zijn komst, wie anders dan gij? 1Thessalonika 2

heiligenkrans = aureool > verlicht => anderen doen stralen

erekrans III

6... het tijdstip van mijn verscheiden staat voor de deur. 7 Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb mijn loop ten einde gebracht, ik heb het GELOOF behouden...

de krans 8... voorts ligt voor mij gereed de krans der rechtvaardigheid, welke te dien dage de Here, de rechtvaardige rechter, mij zal geven, doch niet alleen mij maar ook allen, die zijn verschijning hebben liefgehad.

Wat is "de rechterstoel van Christus"? Antwoord: Dat is het erepodium waar de prijzen zullen worden uitgereikt.

Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Antwoord: Integendeel, wat waardeloos was (=eigen werk), zal in rook zijn opgegaan.

Worden we beloond op prestaties? Antwoord: Beloning vindt plaats voor al wat de Héér aan vreugde in ons leven werkt (d.m.v. Zijn Woord) en dus Zijn verdienste is.

Wat is de erekrans? Antwoord: dat zijn anderen die gewonnen (=blij gemaakt) werden, door de rijkdom die we met hen deelden

Staat het gaan voor goud, niet haaks op leven uit genade? Antwoord: Nee, integendeel. 'Goud' stáát juist voor het leven uit genade.