Preek 1 Petrus 4: 7-11.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Elkaar liefhebben in de gemeente wordt gemakkelijker wanneer je elkaars liefde voor God ziet.
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Evangelie der genade Vragen :
Welkom in de samenkomst
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
4 De kracht van de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Het einde aller dingen is nabij,
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
HOEZO BIDDEN?.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Wees met elkaar een Geestrijke gemeente in Jezus’ naam
Onze Vader in de hemel.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Broers en zussen voor Jezus
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Het hart van verbondenheid
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Deel worden van Gods familie
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
Preek Matteüs 7: 1-12.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Woord van Leven Augustus 2014.
De kerk De gemeente.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Mahatma Gandhi,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Spring in het diepe!.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Valentijnsdag liefde doet wat met een mens! 5 talen van de liefde: 1. complimenten 2. tijd en aandacht 3. kadootjes 4. dienen 5. aanraken onderlinge liefde.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
Heb elkaar Vóór alles innig lief.
Voel ik me Thuis in Gods huis?
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Transcript van de presentatie:

Preek 1 Petrus 4: 7-11

Zijn we op een goede manier kerk van Christus? Het einde is dichtbij Zijn we op een goede manier kerk van Christus? Is Hij blij met wat we doen? Valt de kerk soms tegen?

Gevoel van urgentie, noodzaak Het einde is dichtbij Gevoel van urgentie, noodzaak Met z’n allen gemeente van Christus vormen, anders gaat het niet goed! Het einde van alles (en allen) is dichtbij (vs. 7) Het oordeel van Christus komt (vs. 5-6) Moet ik scherper zijn?

…zodat u kunt bidden - 1 Pet. 4:7 Bidden: tijd doorbrengen met God Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden …zodat u kunt bidden - 1 Pet. 4:7 Bidden: tijd doorbrengen met God Mijn drukte en prioriteiten worden minder belangrijk Kom maar bij de eeuwige God! Dan gaat je leven in slowmotion

In de gemeente deelt God Geest en gaven uit Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben In de gemeente deelt God Geest en gaven uit Wees zuinig op de contacten in de gemeente, werk daar aan Welkom in Gods huis!

…want liefde bedekt tal van zonden - 1 Pet. 4:8 Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben …want liefde bedekt tal van zonden - 1 Pet. 4:8 Misverstanden niet accepteren, maar er aan werken Liefde herstelt relaties en bedekt zonden Kijk maar naar Jezus!

Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen - 1 Pet. 4:9 Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen - 1 Pet. 4:9 Je hart en je huis openstellen Een pleisterplek voor wie dat nodig heeft Open hart voor anderen, ook buiten de kerk

…als God zelf maar aan het woord komt Gaven om te doen Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben door Gods gaven goed te beheren in woorden en daden Gaven om te spreken …als God zelf maar aan het woord komt Gaven om te doen …als je maar werkt vanuit Gods kracht

God sponsort de kerk met zijn gaven Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben door Gods gaven goed te beheren in woorden en daden God sponsort de kerk met zijn gaven Daarom moeten we zijn gaven goed gebruiken en beheren

Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis. Het einde is dichtbij daarom moet je veel bidden en je broers en zussen in de kerk innig liefhebben door Gods gaven goed te beheren in woorden en daden Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis.