Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Advertisements

Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012.
Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
Het Hoe en waarom van rookmelders
Arbo voor instructeurs
Maatschappelijke aspecten les 2: Downloaden en uploaden: legaal of illegaal? [Bron: Downloaden: legaal of illegaal?, dr. mr. Bart W. Schermer]
Auteursrecht Radboud Ribbert. Artikel 82k lid 5 Mediawet: De aanbieder van een omroepnetwerk volgt het advies,(…), tenzij zwaarwichtige redenen zich daartegen.
WELKOM Anne-Marie Bouweraerts Underwriting Development Manager for Belgium and Holland VPF info vergadering 24 november 2013 Sas van Gent.
In aanvulling op het gemeentelijk HORECA-reglement
Een nieuwe visie op vastgoed
Certificatie van isolatiematerialen. Certificatie van isolatiematerialen • Welke instituten en keuringsinstanties zijn bekend • Het effekt op de produkten.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Onity Advance by SELLOX
D4A en Toegankelijkheid
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Kwaliteit en betrouwbaarheid van simulaties ir. Rudolf van Mierlo Efectis Nederland BV.
VOB 21 april 2009 Dr. Hilde Goris
Opleiding: Logistiek en technische vervoerskunde, Hogeschool van Amsterdam Stagebegeleiding: Margaret van Valkengoed, PICA.
Il Silenzio.
Registratie van achtergrondfactoren bij patiënten in de huisartsenpraktijk: welke zijn volgens huisartsen belangrijk om te registreren? Een Delphi studie.
Begeleidingscommissie WUR-project ‘Stalbranden’
Brandveiligheid Ing. A.H. Bron.
Hoofdstuk 6 Kwaliteitsbewaking
Hoofdstuk 13 Directe werking van richtlijnen. (2/13) In hoofdstuk 4 hebben we gezien dat: De in een richtlijn opgenomen normen door de lidstaten moeten.
CO 2 is, in tegenstelling tot andere emissies zoals NO X, fijn stof, en CO), geen ongewenst neveneffect van de verbranding. CO 2 is geen vervuilend gas.
Leven zoals het leven je is gegund
Wat betekent EU-GHS voor afnemers van chemische stoffen en mengsels?
Toezicht op brandveiligheid Hoe pakken we het gezamenlijk aan?
Waarom een standaard Een norm of standaard is een procedure of een maat waarvan een groep mensen met elkaar heeft afgesproken dat ze hem zullen gebruiken.
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
Godsdienst.
WELKOM BIJ HOEVE VOORUIT.
Jord Knaap & Paul Crouwel
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Hfdst. 26 Het Proces-Verbaal
Leo Oosterveen Directeur BBN. Leo Oosterveen Directeur BBN Lid JTC, Juridisch Technische Commissie, Lid normcommissie brandproeven Trainer preventie medewerkers.
Specialisatie Grote Huisdieren Docent: A. Bertram.
Uitvoeren gewasbescherming
Parametric release Wat is dat?.
NEN 1010: september 2015 Stellingen Stellingen.
Brand in een appartement is altijd complex Door H.P. Schuttevâer / J. Blom Adviescentrum Brandveilig Wonen Informatiebijeenkomsten VvE Belang 2015.
Kapt. Bev. Vander Ougstraete Brandweer Deinze Versie: 8 oktober 2010
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
Roadshow Omgevingswet Deelsessie Gezondheid en omgevingsplan
Hout is Goud workshop kolfonderhoud SIW – Papendal 2007.
Een polo bedrukken als bedrijfsuniform Uniformen worden al snel geassocieerd met het leger of de politie, of met bijvoorbeeld schooluniformen. Voor een.
Patiëntervaringssonderzoek CQI-Z Drs. Ana Prieto Lestegas Marktonderzoeker Afdeling Marketing&Communicatie.
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
Vulkanen Mas, Omar.
MISBRUIK VAN RECHT Een nationaal, internationaal en unierechtelijk perspectief Discussiebijdrage Koen Verburg 12 mei 2016 Vereniging voor Belastingwetenschap.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Vlamwerende jassen Vlamwerende kleding wordt steeds belangrijker in het kader van veilig werken. Woltex.nl levert dan ook een uitgebreid assortiment.
FIREPROOF & ACOUSTICPANELS - PRODUCTEN FAP HEAT & ACPUSTIC 1100 FAP HEAT & ACOUSTIC 900 FAP HEAT & ACOUSTIC 300 Fireproof & Acoustic Panels B.V. Kolkweg.
Begeleidingscommissie WUR-project ‘Stalbranden’
Technisch schrijven 18 november 2016.
Technisch schrijven 21 november 2016.
Brandvertragende verf
18 Evalueren van Beweringen en Redenen. Scenariotest
Zonnestudie Rhododendronstraat 6 Den Haag
Technisch schrijven september 2017.
(Onderdeel van IBS Onderhouden)
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Woldwijk De Prestatievergunning Een bijzondere omgevingsvergunning Gert Blekkenhorst (Lexnova) en Peter Homan (Omgevingsteam Woldwijk) versie
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Presentatie van ondernemingsplan
Presentatie van ondernemingsplan
Afvalstof of grondstof? Introductie
Transcript van de presentatie:

Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014

Stallen vallen volgens het Bouwbesluit in de categorie ‘lichte industrie’. Deze categorie is uitgebreid met de aparte sub categorie ten behoeve van het bedrijfsmatig houden van dieren. In deze sub categorie zijn twee punten aangescherpt op brandveiligheid: 1. Bij nieuwbouw moet de technische ruimte minimaal 60 minuten brandwerend zijn. 2. Zowel bij nieuwbouw als bij verbouw dienen alle constructieonderdelen maar ook de aankleding van de stallen voldoen aan brandklasse B-s2, d0 volgens de Europese standaard voor het brandgedrag van bouwmateriaal EN Dit was in het verleden brandklasse D

Waarom is de regelgeving veranderd? De Nederlandse overheid, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Brand en Rampenbestrijding en de Dierenbescherming hebben het initiatief genomen om stalbranden zoveel mogelijk te voorkomen en het is gebleken dat de oude regelgeving voor stallen niet voldeed.

Materialen die aan brandklasse B-s2, d0 voldoen worden gekwalificeerd als een heel moeilijk brandbaar materiaal met een erg beperkte bijdrage in brand. Wanneer een dergelijk hoge brandklasse wordt geëist, Is het dan nog wel mogelijk om hout als bouwmateriaal in stallen te gebruiken?

Hout kan door middel van een vacuüm druk behandeling met brandvertragende chemicaliën worden geïmpregneerd en de vereiste brandklasse B-s2, d0 kan op deze manier worden behaald. -Kan dit ook door het hout te laten spuiten met een impregneerproduct? -Nee! laat u dit niet wijs maken en vraag altijd naar een officieel en volledig testrapport op de betreffende houtsoort die u wilt laten behandelen. -Een testrapport op grenen of ceder is niet geldig voor vurenhout en andersom is dit uiteraard ook niet het geval! -Het is verplicht om iedere houtsoort te laten testen aangezien niet iedere houtsoort te impregneren valt en bovendien de opname van de brandvertragende vloeistof per houtsoort anders is.

-Het Magma Firestop SBP-1 behandelproces is KOMO gecertificeerd -Magma FirestopSBP-1 is op 20 verschillende houtsoorten en multiplex getest door Efectis Nederland volgens de Europese norm voor brandveiligheid van bouwmaterialen EN Alle geteste houtsoorten en multiplex voldoen aan brandklasse B-s2, d0 -Hout behandeld met Magma Firestop SBP-1 is door de Stichting Hout Research getest op hygroscopisch gedrag en voldoet zonder verdere afwerking aan gebruiksklasse 2 of wel INT2 wat staat voor vochtige binnenruimtes. -Magma Firestop SBP-1 wordt in geheel Europa gebruikt en is één van de meest gebruikte brandvertragende producten ter bescherming van hout.

Magma Firestop brandvertragend vacuüm druk behandeling BRL 0602 – Brandvertragend behandelen van hout en houtproducten door middel van de vacuüm- en druk methode