In Uw licht zien wij het Licht

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Discipelschap.
Het dak eraf Marcus21-12.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Godsdienst.
God en ons.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Welkom.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Wie is God voor jou?.
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
De geschiedenis van het Christendom
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Heer, 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren. Leer mij, toets mij, uw stem wil ik horen.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Transcript van de presentatie:

In Uw licht zien wij het Licht

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

4. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5 4. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen. (...) 8. Hij (Johannes) was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht: 9. het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam.

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

Het licht der wereld 1. Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen. (...) 4 Ja, elke laars, stampend met gedreun, iedere soldatenmantel, gewenteld in bloed, zal verbrand worden, voedsel voor het vuur. 5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven... (Jesaja 9)

Het licht der wereld Ik zal je maken tot een licht voor alle volken, opdat de redding die Ik brengen zal tot aan de einden der aarde reikt. (Jesaja 49:6b)

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

Jezus volgen is... ...Hem ontvangen 11 Hij (het ware Licht) kwam naar wat van Hem was, maar wie van Hem waren hebben Hem niet ontvangen. 12 Wie Hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. (Johannes 1:11-12)

Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven

Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden

Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden ...je verdiepen in Zijn onderwijs en dat toepassen

Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden ...je verdiepen in Zijn onderwijs en dat toepassen ...Zijn licht verspreiden

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

...als alles donker lijkt... Ga met je vertwijfeling naar God God veroordeelt je niet God is nabij - of je het voelt of niet Gods Woord is waar; Zijn beloften staan vast Liefdevolle gemeenschap

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

Vragen Zijn er terreinen in mijn leven waarin ik Jezus nog niet volg, waarin Zijn licht niet kan schijnen? Als dat zo is, wat ga ik dan daaraan doen? In hoeverre kunnen anderen in mij zien dat ik een volgeling van Jezus ben? Om de relatie met Jezus nog meer te verdiepen neem ik de volgende besluiten: