Wim Stougie - Eastermar Rebecca Onderstal - Cothen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Elkaar liefhebben in de gemeente wordt gemakkelijker wanneer je elkaars liefde voor God ziet.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Zending & Hulpverlening
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
N God roept, geeft gaven en leidt ons met Zijn Geest. Christus verlossingswerk is de basis. n Hij roept ons om te dienen, liefdevol, bescheiden en integer.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Deel 4 Leven als christen.
Sint-Michielsdag 25 september 2013.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Woord van Leven April 2014.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
Social Media (Wat is dat & Wat kan de kerk daar mee?)
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Even verpozen en genieten... met muziek.
1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?
HOEZO BIDDEN?.
Presentatie Resultatendag Digidorp/Digitale dorpscafés.
De leefbaarheid van het moderne platteland
Echt of nep?.
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
Marco, in dit verbond dat we samen aangaan, geef ik jou de belofte dat ik trouw zal zijn. Kijkend naar de afgelopen tijd kan ik mij absoluut niet voorstellen.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Gondel of roeiboot?.
Hartelijk welkom in de kerk!
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Impulsdag voor de nieuwe evangelisatie Is onze parochie wervend of stervend? Zaterdag 16 november 2013 Den Bosch.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Willy Koelewijn.
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Welkom in deze kerkdienst
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
“Ga de weg van de liefde.”
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Ionadienst 14 februari e zondag 40-dagentijd Invocabit Voorganger: Ds. D. Sikkema Ambtsdragers: Mw. H. Mets Dhr. D. Krabbe Organist: Mw. E. Rote.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
WAAR EEN WOORD IS IS EEN WEG
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
WAT ALS …?.
ViaVia Info-presentatie
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Derde zondag 40-dagentijd
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Elkaar liefhebben in de gemeente wordt gemakkelijker wanneer je elkaars liefde voor God ziet.
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Dienen in de gemeente.
Zijn wij een kerk van genade?
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Bediening van het Woord
Johannes (1) WELKOM 1.
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
en ons de wereld schenkt.
Ik geloof in de Vader die ons het leven gaf en een wereld om in te wonen, waar we lief en leed kunnen delen en voor mekaar warmte en licht mogen zijn.
Transcript van de presentatie:

Wim Stougie - Eastermar Rebecca Onderstal - Cothen Missionair op een dorp? Wim Stougie - Eastermar Rebecca Onderstal - Cothen

Welkom! Even voorstellen…

Eastermar en Cothen in vogelvlucht

Eastermar Gosse Koopmans

In een paar woorden 1600 inwoners Friese Wouden / Wâldpyken Doeners Traditionele kerk die ook liever doet dan preekt Samen (-barrens)

In een paar woorden Dorp van 3000 inwoners Sfeervolle, oude kern rond protestantse kerk Deel van gemeente Wijk bij Duurstede (‘dorp met stadsrechten’ 23000 inwoners) Overzichtelijke samenleving, men kent elkaar, leeft mee Autochtone bevolking en import Winkels, verenigingen aanwezig Meerderheid katholiek Kerkgang op zondagmorgen is beperkt

Verken je context, 2 aan 2: hoe is jouw dorp?

Kansen in Eastermar en Cothen

kans: werkcafé Foto: Jurjen ten Brinke

kans: werkcafé We kennen elkaar We weten hoe zeer het doen kan Voor tips en begrip Alle 2 weken Kerngroep van 13 bezoekers Rond de 30 mensen zonder werk in beeld Impuls voor Diakonie (kerstpakket, stille hulp)

Missionair? wij willen dorp lief hebben en dienen Omdat we Gods liefde ervaren hebben En dat leren we met vallen en opstaan

kans: dorpsvisie Meedenken, Meedoen aan proces, er ontstaat nieuw elan Verbanden ontdekken, hun thema’s zijn de onze 10 thema’s in kaart gebracht Mensen mobiliseren: duurzaamheid en burenhulp Uitwerken onder auspiciën van Dorpsbelang

Kans Kerk verbouwd met hele dorp Bloemengroet buiten kerkelijke gemeenschap

Een kans: Meeleven met het dorp en contacten leggen via (sociale) media Bij ingrijpende gebeurtenissen Gebruik van facebook Rol van de predikant Contacten onderhouden via Facebook

Missionair? Buiten de muren van het instituut Gods liefde voor alle mensen delen zodat geloof, hoop en liefde geoefend worden in Jezus‘ voetspoor

Een kans: Pioniersplek = niet aan instituut gebonden ontmoetingsplek = deels lokaal, deels regionaal Meditatiecursus / kloosterdag gebruik van inspirerende plek Kliederkerk netwerk van gezinnen opbouwen

Kloosterdag in Cothen

Een kans:

Wat zijn er voor kansen in jouw context?

Wat voor kans zie je? Waar heb je een duwtje in de rug nodig? Slotronde: Wat voor kans zie je? Waar heb je een duwtje in de rug nodig?

We steken licht aan, omdat we bij al onze ideeën en al onze verlangens verbonden willen zijn met God. God zendt. God roept. Goede God, U zegent ons met gaven en verlangens, U zegent ons met inzicht en met kansen, Help ons te zien waar Uw Geest werkt wat ons dorp vraagt. Amen

Lezen en internetten @rebeccaond @dseastermar Dseastermar.wordpress.com Ronderstal.blogspot.com www.ZINinWijkbijDuurstede.nl http://www.arthurrankcentre.org.uk/ http://www.freshexpressions.org.uk/category/story-tags/rural