De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?

Verwante presentaties


Presentatie over: "1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?"— Transcript van de presentatie:

1 1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?

2 1/5 Ben jij bekeerd? Bekering is... afsterven van de oude mens en opstaan van de nieuwe mens... “total make over”... Ezechiël: harttransplantatie Wij kunnen met geen mogelijkheid zelf de oude mens laten afsterven en de nieuwe mens op laten staan!

3 2/5 Het soort gesprek Op wat voor manier stel je jezelf de vraag: hoe staat het met je geloof? Hoe staat het met je leven? Vergelijk het verschil tussen een sollicitatiegesprek en een functioneringsgesprek. Met Christus kunnen wij ontspannen ons leven onder de loep leggen: het oordeel is al weggedragen.

4 3/5 Droefheid Afsterven kan alleen in verbondenheid met Christus. Fil 1:9-11 Ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van Christus zuiver en onberispelijk zijn, vol van de vruchten van de gerechtigheid, die u dankt aan Jezus Christus, tot lof en eer van God.

5 4/5 Hartelijke vreugde Het verlangen dat Jezus Christus steeds meer zichtbaar wordt in jouw leven. Wat als je geloof ‘droog’ staat? Ø Onvermogen 1)Onkunde 2)Onwil

6 5/5 Verbinding We hebben de verbinding met Christus nodig om te ontdekken wat goed is en wat slecht. God geeft daarvoor gebod (HC 34-44) en gebed (HC 45-52): Gebod - voor de groei in inzicht en fijngevoeligheid Gebed - je leven plaatsen in het perspectief van het koninkrijk


Download ppt "1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?"

Verwante presentaties


Ads door Google