30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
vijf broden en twee vissen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
… en wat wil Jezus van jou?
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Maar wat zeg jij?.
de centurio te Kapernaüm
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Genezing!.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
God en ons.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
Groot geloof 1.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Verbonden … Van boven bekeken
Zie hoe Jezus daar loopt....
Wonderen.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Genade schenken 1.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Welkom!.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Een voorbeeld dat navolging verdient
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Transcript van de presentatie:

30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.

Ik verlang er naar om de grote daden Gods te zien

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. In werd in Dordrecht een synode gehouden, een nationale vergadering van de gereformeerde kerk. Op deze synode werd besloten dat er een nieuwe Nederlandse bijbelvertaling moest komen.

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.

1 Korinte 13 : 12 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Ik verlang er naar om de grote daden Gods te zien Ik snap er niks van

Johannes 3:35 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. De Vader heeft de Zoon lief en heeft alle macht aan hem overgedragen.

Matteüs 14: 1-8 (NBG) (1-2) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. De dood van Johannes de Doper 3 Want Herodes had Johannes laten grijpen, geboeid en gevangengezet,. 6 Maar op het geboortefeest van Herodes danste de dochter van Herodias in hun midden en zij behaagde Herodes, 7 waarom hij haar onder ede toezegde haar te geven, wat zij maar vragen zou. 8 En zij, opgestookt door haar moeder, zeide: Geef mij hier op een schotel het hoofd van Johannes de Doper.

Matteüs 14: 1-8 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 3 Want Herodes had Johannes laten grijpen, geboeid en gevangengezet 8 En zij, opgestookt door haar moeder, zeide: Geef mij hier op een schotel het hoofd van Johannes de Doper. WAAR WAS JEZUS ?

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 13 Toen Jezus dit hoorde, trok Hij Zich vandaar in een schip terug naar een eenzame plaats, alleen. Matteüs 14: (NBG)

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 13 Toen Jezus dit hoorde, trok Hij Zich vandaar in een schip terug naar een eenzame plaats, alleen. En toen de scharen dit hoorden, volgden zij Hem te voet uit de steden. 14 En toen Hij uit het schip ging, zag Hij een grote schare, en Hij werd met ontferming over hen bewogen en genas hun zieken. Matteüs 14: (NBG)

Handelingen 12: 2 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. WAAR WAS JEZUS ? Koning Herodes laat Jacobus met zwaard ombrengen en Petrus gevangen zetten

Handelingen 12: 2 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. WAAR WAS JEZUS ? Petrus door een engel bevrijd

Handelingen 7 : 54 (NBG) 8 : 1 En er ontstond te dien dage een zware vervolging tegen de gemeente te Jeruzalem; en allen werden verstrooid. Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. WAAR WAS JEZUS ? De steniging van Stefanus

2 Korintiërs 12:7 (NBG) Paulus Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Daarom is mij, opdat ik mij niet te zeer zou verheffen, een doorn in het vlees gegeven, een engel des satans, om mij met vuisten te slaan, opdat ik mij niet te zeer zou verheffen. WAAR WAS JEZUS ?

2 Korintiërs 11:25 (NBG) Paulus Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. driemaal ben ik met de roede gegeseld, eens ben ik gestenigd, driemaal heb ik schipbreuk geleden, een etmaal heb ik doorgebracht in volle zee; WAAR WAS JEZUS ?

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. SELA

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Psalm 42 : 4 Psalm 42 : 11 Mijn tranen zijn mij tot spijze dag en nacht, daar men de ganse dag tot mij zegt: Waar is uw God? Met een doodsteek in mijn beenderen honen mij mijn tegenstanders, doordat zij de ganse dag tot mij zeggen: Waar is uw God?

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.

Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Matteüs 28:18 (NBG)

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Matheus 28 : 20 (NBG) en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Psalm 139 : 6 (NBG) HERE,Gij doorgrondt en kent mij……. Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij.

1 Korinte 13 : 12 (NBG) Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.

Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. Ik verlang er naar om de grote daden Gods te zien