Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

Hoe werkt een balans.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Het Eigen Vermogen. Het eigen vermogen is het geld dat de eigenaar zelf in zijn onderneming heeft gestoken. Het is een schuld, want de onderneming zou.
Samenleving en cultuur
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Het Kippenproject Kenia
Oerproducent (bijv. de veehouder)
April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
voor de zomervakantie tot
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
De huisarts en dementie. Programma 1.Wat maakt u mee in uw dagelijkse praktijk 2.Verwijzing en diagnostiek 3.Het vervolg van het ziekteproces 4.Aandacht.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Project Sponsoring Kenia
Presentation Of Learning
Goedemorgen H3b.
De visie is Jezus One for all.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Kindertehuis in Ghana.
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Schoolproject in beeld
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
Eten in Noord-Korea Het dagelijks gebrek aan voedsel is praktisch probleem nummer 1 in Noord-Korea. De meeste gezinnen zijn straatarm. Wekelijks proberen.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 maart 2015 India werd begin 20 ste eeuw door een zware hongersnood getroffen. Dr. Kellogg vroeg zijn personeel.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Lancering Traject
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
John, Tara, Fanisca, Johan.. Inhoud van de Pitch.. 1.Voorstelronde 2.Opdracht- formulering 3.Wie zijn wij, als bedrijf… 4.Doel 5.Productinformatie 6.Einddoel.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
‘Mixed up piles’.
JAARVERSLAG STICHTING INTER ACT JAAR VOORWOORD “ veranderingen” dat typeerde het jaar Veranderingen door wisseling van bestuurleden als ook.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Wij kunnen ons succes niet met blije kindergezichten laten zien….. Maar ze zijn er wel……….
Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Welkom havo 4..
Informatieavond Beheer Donaties Vluchtelingen Zaanstad
In een speeltuin zijn 44 kinderen aan het spelen.
Crowdfunding.
Stort regen voor Burkina Faso
Welkom in gemeente Rotterdam-Noord
Aan het begin van een nieuw jaar
Beste ath 4..
Ouders en school samen Maart 2016
Beste havo 4..
Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid
1.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Niet alleen op de wereld
Eens / oneens ALS VERKOPER MOET JE GOED KUNNEN REKENEN
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Eens / oneens ALS VERKOPER MOET JE GOED KUNNEN REKENEN
Transcript van de presentatie:

Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations – Netherlands” en uitgevoerd door Tuungane Amani Kenya (TAK Foundation) en Solid Rock

In West-Kenia, Majengo, Vihiga County, ten noorden van Kisumu en Lake Victoria, is een vrouwen project. Dit project concentreert zich op ondersteuning van hoofdzakelijk weduwen veelal met kinderen. Dit project wordt geleid door mrs Nancy Odwaro, die zelf al vroeg weduwe werd in 1998 en de nood ervoer van weduwvrouwen. Ze begon met bijeenkomsten van een paar weduwen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot 380 vrouwen die deel uitmaken van het project. Maandelijks komen zij bij elkaar voor bemoediging en praktische ondersteuning. Het is een grote uitdaging voor de weduwen om genoeg geld bij elkaar te hebben om hun kinderen naar school te sturen. Tijdens de bijeenkomst kijken de weduwen wie er geholpen kan worden en door wie. Dit is op zeer eenvoudige wijze door bijv opbrengst van een groentetuin te geven, die dan verkocht kan worden. Solid Rock geeft de weduwen een steuntje in de rug en met elkaar houden de vrouwen de moed erin. Daarnaast hebben de Solid Rock vrouwen ideeen bedacht om geld te genereren. Door middel van het opzetten van kleine ondernemingen en het sparen in groepen probeert Solid Rock meer werkgelegenheid en economie te creeeren en zo de vrouwen te helpen. Het is de visie van Solid Rock om de rechten van de weduwvrouwen te beschermen en de meest arme vrouwen te ondersteunen, vooral diegene met HIV/Aids. Vrouwen voor vrouwen heeft de afgelopen twee jaar geld gedoneerd voor diverse projecten van Solid Rock om daarmee de vrouwen vooruit te helpen. Zo zijn er inmiddels stoelen gekocht. Dit keer heeft Vrouwen voor Vrouwen geld gegeven voor meer training van de vrouwen waardoor practische vaardigheden worden geleerd die inkomsten kunnen brengen.

 Begin 2014 vroeg Vrouwen voor Vrouwen om een project voor de Solid Rock Weduwen. TAK, in overleg met Solid Rock, stelde voor dat training van de vrouwen hard nodig was.  Zodra dit geld was ontvangen zijn de vrouwen bij elkaar gekomen en hebben groepen gevormd. Ze moesten aangeven welke training ze wilden volgen. Er was keuze uit, Catering/Bakkers training, Economic stove making.

 “Vrouwen voor Vrouwen” heeft 2655 Euro gedoneerd om te worden besteed aan Bakkers/Catering training, aanschaf van materialen en economic stove making training.  Voor de trainingen zijn professionele mensen ingeschakeld die training gaven. In totaal is aan training: Euro 2655 Besteed  De materialen die aangeschaft zijn waren:  Oven en transport: 615 Euro  catering materiaal: 453 Euro  Vorm voor de economic stove: 170 Euro  Training:  Catering training incl. ingredienten:460 euro  Bakery training incl. ingredienten: 481 Euro  Economic stove making training:190 Euro  Business training:250 Euro  Bank kosten waren 35 euro om naar Kenia te sturen 

Er wordt begonnen met zang en gebed en bijbellezen voor iedere training

1. Catering training 2. Economic Stove making training 3. Trained group in Business 4. Baking

1,2. Oven 3. Catering materiaal 4. Bak materiaal 5. Economic stove 6. Vrouwen met catering materiaa l

De vrouwen van Solid Rock zijn heel erg blij met de trainingen en zijn al actief bezig om hun producten te verkopen. Ze verkopen de scones, de cakes (vanilla en wortel cake) en de broden. Ze hebben aangegeven een vervolg- training te willen doen. Daaraan zullen zij meebetalen van hun winst van het maken van de zoete waar. Ook de catering is goed gegaan. Meer training is nodig maar dit is een goede start voor ze om te weten hoe ze bepaalde gerechten lekkerder kunnen maken en ook goed een tafel kunnen dekken met alle benodigdheden. Het produceren en van de economic stove gaat wat langzamer maar begint ook te komen. Een aantal vrouwen hebben de stove in hun huis gemaakt en laten nu aan buren en familie zien hoe handig het is. Daaruit hopen ze dan orders te krijgen om de stove bij anderen te maken. In de tweede week van December vindt de jaarlijkse 5 daagse conferentie plaats voor de vrouwen van Solid Rock in hun gebouw. Ze zullen daar hun producten ook maken en verkopen. Het Resultaat

De vrouwen van Solid Rock danken de vrouwen van “Vrouwen voor Vrouwen” voor de geweldige bijdrage!