De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1."— Transcript van de presentatie:

1 1

2 REEDS: Een inkomen voor boeren in Pakistan
De organisatie REEDS in Pakistan helpt boeren op het platteland van Pakistan aan een inkomen en zo aan een menswaardig bestaan. Een bestaan met toekomstkansen. REEDS: Een inkomen voor boeren in Pakistan Resultaten 2017

3 REEDS helpt de arme bevolking op het platteland
REEDS helpt de arme bevolking op het platteland. Ze helpen kleine boeren die enkele dieren bezitten of een klein stukje grond hebben. Ze helpen landloze boeren om te ondernemen. Ook geven ze vaktrainingen waardoor jongeren hun kansen op werk kunnen verbeteren. REEDS stimuleert ondernemerschap en vakontwikkeling om uit de armoede te komen

4 De basis van verandering is dat mensen bewust zijn van hun situatie en de mogelijkheden om die situatie te verbeteren. Wanneer je opgegroeid bent in armoede en weinig scholing hebt gevolgd, heb je al snel het idee dat armoede een gegeven is. REEDS heeft dorpsbijeenkomsten gehouden om dat idee tegen te gaan en mensen op een ander, een nieuw spoor te zetten. In de dorpen zijn bijeenkomsten gehouden zodat de bevolking bewust is van hun situatie en de mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

5 Ontwikkelingen werken alleen als ze gedragen worden door de bevolking zelf. Een organisatie van buiten kan veel betekenen, maar de bevolking moet het zelf doen. Daarom werkt REEDS samen met comités voor dorpsontwikkeling. Hierin zitten vertegenwoordigers van de dorpen. Zij kennen het dorp en zijn ook aanwezig als de organisatie REEDS er niet is. Het programma wordt zo gedragen door de dorpen zelf. Comités voor dorpsontwikkeling zijn opgericht en getraind. Hierin zitten vertegenwoordigers van de dorpen. Het programma wordt zo gedragen door de dorpen zelf.

6 Het dorpscomité heeft samen met REEDS gekeken welke mensen de steun het hardst nodig hebben en wie gemotiveerd is en in de omstandigheid is om met steun een bedrijfje te starten. In 2017 zijn er 99 deelnemers geïdentificeerd voor deelname aan het programma. Dit zijn weduwen, mensen met een handicap, vrouwen, ongeschoolde jongeren en anderen met een laag inkomen. In 2017 zijn er 99 deelnemers geïdentificeerd voor deelname aan het programma. Dit zijn weduwen, mensen met een handicap, vrouwen, ongeschoolde jongeren en anderen met een laag inkomen.

7 Deze 99 personen hebben vervolgens een training gekregen waarin ze leren om een realistisch ondernemersplan te maken voor hun bedrijfje. Ook leren ze hoe ze hun producten goed kunnen verkopen en leren ze boekhouden. REEDS geeft de deelnemers ook een startbedrag dat gebruikt kan worden om te investeren. Maar dat krijgen de deelnemers alleen als ze zelf ook een bedrag gespaard hebben. De deelnemers hebben een training gevolgd en zelf een bedrag gespaard. Daarna heeft REEDS een startbedrag gegeven en zijn ze gestart met een eigen bedrijf.

8 Dankzij het programma van REEDS is het gemiddelde inkomen van de 99 deelnemers in het eerste jaar gestegen met ongeveer 30-35%. De deelnemers hebben werk in hun eigen bedrijfje en maken winst. Het gemiddelde inkomen van de 99 deelnemers is in het eerste jaar met ongeveer 30-35% gestegen.

9 REEDS ondersteunt ook veehouders
REEDS ondersteunt ook veehouders. Vaak zit al het kapitaal van de boeren in hun veestapel. Zij hebben enkele dieren die zorgen voor inkomsten. Als dieren ziek worden, is dat voor deze boeren een ramp. Dankzij de gezondheidskampen worden de dieren gecontroleerd en gevaccineerd. In 2017 zijn met behulp van 14 mobiele gezondheidskampen veedieren gecontroleerd en gevaccineerd. In 2017 zijn met behulp van 14 mobiele gezondheidskampen veedieren gecontroleerd en gevaccineerd.

10 Er zijn 57 vrouwen getraind in hoe ze hun vee beter kunnen verzorgen.
Dankzij training hebben 57 vrouwen geleerd hoe zij hun vee beter kunnen verzorgen. Ook dat voorkomt ziektes en zorgt voor een hogere productie. Er zijn 57 vrouwen getraind in hoe ze hun vee beter kunnen verzorgen.

11 Een andere manier om te zorgen dat mensen een hoger inkomen krijgen, zijn de vaktrainingen. Opleidingen in kleding maken en in elektra zorgen ervoor dat de deelnemers werk kunnen vinden. Zo zijn er 27 jonge vrouwen gestart met een naai-opleiding en 8 jonge mannen in elektra. 27 jonge vrouwen zijn gestart met een naai-opleiding en 8 jonge mannen in elektra.

12 In Pakistan zijn er veel spanningen tussen aanhangers van verschillende godsdiensten. REEDS werkt als christelijke organisatie voor de hele gemeenschap, voor moslims, christenen en hindoes. Doordat zij samen optrekken en samen training volgen, werkt het programma van REEDS ook verbroederend. Dit bevordert de vrede en harmonie. Er is gewerkt aan vrede en harmonie omdat de mensen met verschillende geloofsovertuigingen samen in het programma zitten.

13 Dankzij uw steun hebben ouders een inkomen en kunnen hun kinderen naar school

14 Samen zijn we de kerk in actie. Hartelijk dank voor uw gift!
14


Download ppt "1."

Verwante presentaties


Ads door Google