De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan het begin van een nieuw jaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan het begin van een nieuw jaar"— Transcript van de presentatie:

1 Aan het begin van een nieuw jaar
Goede voornemens Aan het begin van een nieuw jaar

2 Eerste zondag van een nieuw jaar
Aan het begin van een nieuw jaar kijken we vanzelfsprekend vooruit. We hebben goede voornemens We maken plannen

3 Ik las ergens Ga ontdekken wat God in 2018 voor jou in petto heeft Ga Gods beloften ontdekken Maar… Is dat wel hoe het werkt? Het gaat om het idee dat God ons een spannend leven belooft. Dat Hij ons een groot avontuur belooft. Dat het leven een groot jongensboek is. En over een paar jaar verfilmd gaat worden ter inspiratie van veel mensen.

4 Hoe zouden wij dan leven?
Een paar teksten om me wat richting te geven. En om mijn grote woorden in bijbels licht te plaatsen Het is allemaal veel eenvoudiger, met veel minder ‘verplichtingen’

5 Volmaakt zijn Mat. 5:48 Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is. Het gaat om praktische naastenliefde! Het gaat om het liefhebben van je vijand. Heel praktische naastenliefde die je elke dag laat zien.

6 Op Christus lijken! Gal. 4:19 Kinderen, zolang Christus geen gestalte in u krijgt, doorsta ik telkens weer barensweeën om u. Dat was waar Paulus mee bezig was als wens voor de Galaten Niet bezig zijn met regeltjes en voorschriften. Niet bezig met het eigen gelijk. Maar steeds meer gaan lijken op Christus.

7 Op Christus gaan lijken
2 Kor. 3:18 Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd. Door ons steeds maar weer bezig te houden met Hem Hoe kan Christus gestalte krijgen in ons.

8 Het hoogst bereikbare Mat. 10:25 Een leerling moet er genoegen mee nemen te worden als zijn leermeester, en de slaaf als zijn heer. Worden als de Meester Toen Hij dit zei was Hij niet in tel, zijn boodschap werd niet aanvaard. Zijn leerlingen moesten voorbereid zijn op verwerping. Nu is Hij verheerlijkt en aan de rechterhand van God de Vader. Maar Hij oefent nog geen heerschappij. Dat is er dus ook voor ons niet. Eens zullen we heersen, nu past ons bescheidenheid en nederigheid.

9 Wanneer is een knecht trouw?
Mat 24:46 Gelukkig de dienaar die daarmee bezig is wanneer zijn heer komt. Als hij eenvoudig bezig is met het uitoefenen van zijn taak Verzorgen van de maaltijd, bepaald niet de meest vooraanstaande positie. Gewoon doen wat je moet doen.

10 Waarmee dienen wij dan de anderen?
1 Pet. 4:10 Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, Door het inzetten van onze gaven We hebben allemaal een gave gekregen van God. En alle gaven zijn nodig, elke dienst is belangrijk. Ga niet kijken wat andere belangrijk vinden, maar wat God je aan mogelijkheden heeft gegeven.

11 Waar gaat het dus om? In het komende jaar, met God hulp, de schoonheid van Christus ontdekken, meer op Hem gaan lijken, onze taak trouw uit te voeren, door dit alles elkaar bemoedigen en versterken.


Download ppt "Aan het begin van een nieuw jaar"

Verwante presentaties


Ads door Google