Ontstaan en doel  is een vereniging ontstaan op initiatief van directies zelf (1985)  op basis van spontane aansluiting  werkend met een open stuurgroep.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Studiedag GLUREN OVER DE MUREN KLASBAK 14 november 2013.
Advertisements

Beknopt SEL-actieplan TOM periode Terugblik op 2012 & werkpunten 2013.
EYV 2011 in Vlaanderen voorbereiding. Stand van zaken •Europese Commissie –Voorbereiding •Eigen voorbereiding •Uitbesteding –Alliantie EYV2011 •Vlaanderen.
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Themadag & NRK BioBased Erik de Ruijter 1 december 2011.
vrije basisschool De Bloesem
Zichtbaarheidsactie Sint-Pieter Zevendonk
Tijdelijk onderwijs aan huis voor kinderen met een chronische ziekte Els Meerbergen Studiedag 18 maart 2013 Platform van Onderwijs aan Zieke Leerlingen.
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Een samenwerking tussen
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
Onderwijs aan zieke kinderen. Onderwijs aan zieke kinderen Tijdelijk Onderwijs Aan Huis Info- en sensibiliseringscampagne vanaf februari 2012 Folder bestemd.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
SCHOOL EN SAMENLEVING.
MZC WELKOM 14 OKTOBER INLEIDING Bezinning 10 jaar scholengemeenschap.
Hoe belangrijk zijn verkiezingen? Een historische terugblik E. Gerard Lerarendag Vlaams Parlement 28 februari 2014.
Taakverdeling inzake beleidsondersteuning i/d sociale zekerheid (Gent, maart 2011)
OVSG, de gemeente maakt school
Mia Douterlungne administrateur-generaal
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Voorontwerp van decreet houdende diverse maatregelen betreffende de rechtspositie van leerlingen in het basis- en secundair onderwijs en betreffende de.
Kwaliteitszorg SPO Utrecht
HBO5 in Vlaanderen LEIDO, 8 april 2013 Liesbeth Hens
PDS en WERKPLEKLEREN “OPLEIDEN IN SCHOOL”
Participatie op school & Vlaamse Onderwijsraad Participatie Beleidsprioriteit Historiek 1988Gemeenschapsonderwijs 1991Participatieraden gesubsidieerd onderwijs.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar
RONDE VAN VLAANDEREN – VOLWASSENENONDERWIJS DE ADMINISTRATIE NA BBB (Beter Bestuurlijk Beleid)
EEN ENERGIESCHOOL
1999 t/m Geboren op : Lopen (2000) praten (2001) Peuterspeelzaal (2001)
Rondetafelconferentie Brussel RTC Brussels Nederlandstalig onderwijs Werkgroep 1 – Leerlingen en ouders Voorzitter : Jo De Ro Verslaggeving: Katrien Bonneux.
Studiedag project onderwijs, stage en tewerkstelling van jongeren met ASS.
Workshop programmaties. Procedure programmaties Omzendbrief SO 61: Programmatie, omvorming, overheveling en afbouw in het voltijds secundair onderwijs.
Loopbaandebat/loopbaanpact leerplichtonderwijs. Loopbaandebat/loopbaanpact leerplichtonderwijs Zomer 2010 : aankondiging loopbaandebat Problematiek :
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Stadscongres 25 feb Thematisch netwerk Case study: De Klimpaal.
Onderzoek gefinancierd door de Vlaamse Regering in het kader van het programma ‘Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek’ SSL-conferentie februari.
Het ABC van de Vlaamse Onderwijsraad Mia Douterlungne administrateur-generaal.
Wereldburgerschap en honours
Eigenaarschap en Borging Doorbraakproject Professionalisering
Oog voor slimme kinderen?!
Dynamo Project: managementondersteuning voor sportclubs
VRIJWILLIGERSWERK EN PARTICIPATIE AAN HET VERENIGINGSLEVEN BINNENSTEBUITEN Vanryckeghem Charlotte 1.
Jan De Moor, voorzitter De toekomst van de openbare woonzorgcentra. 1 11/10/2012 Healthcare: De toekomst van de openbare woonzorgcentra.
PASSEND ONDERWIJS: STAND VAN ZAKEN. DIRECTEURENOVERLEG SWV WSNS 33-07, 20 november 2007 LANDELIJK REGIONAAL SWV BREED.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
Leeromgeving als katalysator voor leren voor duurzame ontwikkeling Het Groene Onderwijs & LvDO NRO 14 november 2014 Stan Frijters
M-decreet 15 september 2014 Centrumraad 30 april 2013.
MIJNPLEIN-LEZING 3 SEPTEMBER 2014 Identiteit en krimp: moet het een onsje méér of een onsje mìnder?
RTC West - Vlaanderen Situering. Ontstaan in 2000 (Minister Vanderpoorten). Eerst coördinatie en aanspreekpunt. Ondersteuning technisch onderwijs (duur.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar
Van leeftijdsbewust naar duurzaam personeelsbeleid casus Kind en Gezin 12 december 2007.
KICK-OFF Planlast 24 maart 2015.
Ondersteunt ouders/leerling bij weigering in een school. Bemiddelt tussen ouders en school, sensibiliseert scholen, faciliteert het inschrijvingsrecht,
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
Wat kan je doen met jouw schoolraad?
Paleizenstraat 90 > 1030 Brussel T > F > Leerlingenparticipatie in het LOP/SO Gent Trajectbegeleiding door de Vlaamse.
Studiedag Basisonderwijs Provincie Vlaams-Brabant 12/11/2015 Departement Onderwijs en Vorming WAT IS STEM?
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Toelichting van de onderwijswebsite ’s
ACOD Tram – Bus – Metro (TBM)
De grondwet Paragraaf 4 politiek.
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Wat kan je doen met jouw schoolraad?
Medezeggenschap bij De Eshoek
Transcript van de presentatie:

Ontstaan en doel  is een vereniging ontstaan op initiatief van directies zelf (1985)  op basis van spontane aansluiting  werkend met een open stuurgroep  verrijkt door de eigenheid van elke school  rechtspersoonlijkheid als VZW sinds DIVO

Ontstaan en doel … bij dragen tot: 1. reflectie over de positie van de (adjunct-)directeur t.a.v. zijn IM ○ wederzijdse rechten en plichten ○ in het vrij katholiek gewoon en buitengewoon secundair onderwijs ○ of in de school die er bij aanleunt 2. opkomen voor de belangen van de (adjunct-)directeur in de taakuitvoering in team- en delegatiecultuur

Ontstaan en doel … bij te dragen tot: 3. het realiseren van ○ communicatie tussen ○ en steunverlening aan de leden 4. vorming van de leden o.m. door een jaarlijkse studiedag

Aandacht vragen voor aspecten van de taakuitoefening van directieleden - bij de overheid: ○ minister/kabinet ○ departement onderwijs ○ AGODI ○ Vlaamse onderwijsraad (VLOR) - door vertegenwoordiging in overlegorganen VVSKO ○ CODI-directiegroepen ○ CODIS ○ CEPOC (centraal pedagogisch overlegcomité) Wat doen wij?

Aandacht vragen voor aspecten van de taakuitoefening van directieleden - in contacten met ○ COC ○ onderwijscommissie ○ directieverenigingen andere netten ○ CVA Wat doen wij?

 4 keer per jaar krijg je als DIVO-lid de berichten van het onderwijsfront en van de werkvloer van de directies  Elke nieuwsbrief bezorgt je kritische bedenkingen bij actuele directiebelangen  Een verslag van onze contacten met de overheid, de koepel, COC, VLOR … Onze NIEUWSBRIEF

Wat deden we al? Jaarlijks organiseren wij een STUDIEDAG over een thema dat directies aanbelangt: ●2003Autonomie, een ui of een ei om te pellen ●2004Lijdzaam of beleidzaam (be-)sturen ●2005De directeur van de toekomst …, de toekomst van de directeur ●2006Arbeid weegt... ●2007Schoolgeld(t): het financieel vermogen van scholen ●2008de OMSLAG: het enveloppe moment

Wat deden we al? Jaarlijks organiseren wij een STUDIEDAG over een thema dat directies aanbelangt: ●2009BLAUWDRUK SO ●2010De directeur verzilverd (?) ●2011School(-)besturen: partnerschap schoolbestuur – directie ●2012HOE BREED IS BREED?’ De zorgbreedte … een diepteonderzoek … onze zorg ●2013Gevraagd: (hervormde) directeur m/v SO in 2020 ●2014Zorg – een breder kader