Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: 3.5 en 3.6.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DE AFVAL KENNISQUIZ.
Advertisements

Van Snoeproute tot kunstroute
Extra Uitleg: Voorstellen van Billy Brandkraan.
Presentatie Brandweer Naam Regio/Gemeente…
EERSTE HULP Wat doe je in een noodsituatie?
Introductie brandveiligheid
Scheikunde 3HV H5 chemische reacties SV
Introductie brandveiligheid
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 1 Ken de (detail)handel
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
H 4. Brand en explosie.
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Verzendklaar maken H2 Goederen verzendklaar maken Logistiek teamleider.
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
VACCM H4 Calamiteiten Manager Handel.
KAM H3 Milieu Logistiek teamleider.
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Orderpicken H2 Vas-activiteit Logistiek teamleider.
Bedrijfshulpverlening
Verzendklaar maken H1 Goederen verzendklaar maken Logistiek medewerker.
Brandtoets.
Materiaal en veiligheid
WORKSHOP BRANDVEILIGHEID
Meer dan brandjes blussen !
1. Aardrijkskunde les 2 Afval.
Kapt. Bev. Vander Ougstraete Brandweer Deinze Versie: 8 oktober 2010
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
4/27/2017 BHV en ontruiming 8 september 2015 NVAO - in a nutshell.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Goederenontvangst / verzending
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par:
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Veilig en verantwoord werken Hoofdstuk 4 Milieu. Inhoud 1 Arbo en veiligheid 2 Criminaliteit en derving 3 Calamiteiten 4 Milieu 5 De winkel verzorgen.
1. Ontstaan en blussen van brand. © A. G. Tijmensen, Het Vlietland College Leiden © A. G. Tijmensen, Het Vlietland College Leiden Drie voorwaarden.
Geen afval, wél grondstof
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
VCA Basisveiligheid Hoofdstuk 4 Brand en explosie
Verpakking friet ontwerpen
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
MATERIALEN: VIJF TOEPASSINGEN
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Ontvangt en verwerkt goederen
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Verzamelen en verzenden
Veilig en verantwoord werken
Werken in een arbeidsorganisatie
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Veilig werken in de logistiek (KAM)
Verwerken goederenstroom 1
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud  houdbaarheid.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: 3.5 en 3.6 Blz. 108 t/m 121

3.5 Verpakkingen 2 soorten verpakkingen: Consumentenverpakking Transport verpakking

Consumentenverpakking Verpakking moet consument aanspreken! Verschillende soorten: - Blik - Zak - Doos - Pak - Bak - Kuip - Folie / wikkel - Fles - Pot - Blister verpakking

Transportverpakking Moet het artikel op de weg van de fabrikant naar de detailhandel en tijdens de opslag beschermen en de houdbaarheid waarborgen. Bij het transport moet hierbij zo efficiënt mogelijk zijn. Bij het transport en de opslag van artikelen wordt gebruikgemaakt van omverpakkingen (bundelen artikelen zoals pallets, bakken, rolcontainers, krimp-/rek folie)

Verpakkingsfuncties Bescherming bieden Verhandelbaar zijn Bruikbaar zijn Verkoopbaar zijn Informatie bieden

Bescherming (van product of gebruiker, tegen diefstal) Verhandelbaar (makkelijk te vervoeren, goed kunnen stapelen, ophangen of presenteren) Bruikbaar (gemakkelijk in gebruik bijv. krat met handvatten) Verkoopbaar (opvallen door kleur en vorm hierdoor hogere attentiewaarde) Informatie (samenstelling, gebruik, keurmerken)

Verpakkingsmaterialen Hout (pallets en kisten) Karton (bv. Omdozen) Papier Kunststof (bijv. Polyethyleen) Metaal Gasverpakkingen Glas

Afval Afval: karton, papier, plastic, glas Organisch afval: Afval van de versafdeling Omverpakkingen: vaak statiegeld verpakkingen zoals:

Hergebruik en recycling Hergebruik: opnieuw gebruiken in de huidige staat Recycling: Materiaal wordt verwerkt en daarna gebruikt voor nieuwe producten bijvoorbeeld autovband -> sleeltuinmat

Afval in het milieu Hoelang duurt het voor deze materialen zijn verteerd als het zomaar weggooit op straat…..? sigarettenpeuk bananenschil metalen blikje plastic frisdrankfles plastic zak kauwgum aluminium blikje Polystyreen frietbakje plastic sixpack-houder glazen fles

sigarettenpeuk 1-5 jaar, bananenschil 4 - 6 weken, metalen blikje 1,5-50 jaar, plastic frisdrankfles 5-10 jaar, plastic zak 10-20 jaar, kauwgum 20-25 jaar, aluminium blikje 80 jaar tot 200 jaar, polystyreen frietbakje 90 jaar, plastic sixpack-houder 100 jaar, glazen fles 1 miljoen jaar. Bio-afbreekbaar

3.6 Brand Elke 45 minuten breek er ergens in Nederland brand uit! brand bradford stadion Tijdens het drama werden vele heldendaden verricht door zowel politiemensen als supporters. Supporters die in veiligheid waren, waagden hun leven om anderen in nood te redden. 22 supporters kregen later een medaille voor moed. 56 mensen stierven en meer dan 200 raakten gewond. Uit latere onderzoeken bleek dat iedereen gered had kunnen worden als de ernst van de situatie tijdig was onderkend.

Verbrandingsvoorwaarden Brand in huiskamer Brand ontstaat als op een bepaald moment aan de volgende 3 voorwaarden gelijktijdig worden voldaan: Er moet: Brandbare stof aanwezig zijn Zuurstof aanwezig zijn Ontbrandingstemperatuur bereikt zijn Dit is de branddriehoek!

Hou ontstaat brand? Door de 3 O’s: * onwetendheid * onvoorzichtigheid * onverschilligheid (het interesseert me niet)

Brandpreventie Er zijn drie soorten brandpreventie: Bouwkundig brandpreventie * indeling van het gebouw (nooddeuren, gangen, trappen, noodtrappen, in- en uitgangen * bouwmaterialen * installaties Organisatorisch * voorlichting * opstellen van huisregels (arbo verplicht) * ontruimingsplan opstellen * oefenen en controle brandblusmiddelen Technisch * blusapparatuur * brand- of rookmelders * Sprinklerinstallatie * Noodverlichting

Handelen bij brand In volgorde: Ontruimen en alarmeren Isoleren en hulpverlenen Blussen

Ontruimen en alarmeren Klanten en personeel pand in veiligheid verlaten (vluchtroute) Een vluchtplan maken en dit oefenen, zo breekt er geen paniek uit. Sla alarm (alarmknop) Controleer de alarmering door ook zelf 112 te bellen

Isoleren en hulpverlenen Sluit ramen en deuren (zo kan brand zich moeilijk verplaatsen) Vuur krijgt zo ook geen nieuw zuurstof Afsluiten van de gaskraan Afsluiten van electriciteitstoevoer

Blussen Als BHV-er kan je kleine brandjes zelf blussen. Blusmiddel moet wel geschikt zijn voor de te blussen brand!

Brandbestrijding

Blusprincipes Verlagen van de temperatuur (bluswater) Verhinderen van de zuurstoftoevoer (afdekken, verstikken) Wegnemen van de brandbare stof (vaak niet mogelijk, wel nat houden mogelijk) Anti katalystische werking (zorgt er voor dat de scheikundige verbrandingsreactie stopt)