De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veilig werken in de logistiek (KAM)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veilig werken in de logistiek (KAM)"— Transcript van de presentatie:

1 Veilig werken in de logistiek (KAM)
Hoofdstuk 5 Veiligheid

2 Hoofdstuk 1 Kwaliteitszorg. Hoofdstuk 2 Arbozorg. Hoofdstuk 3 Milieu
Hoofdstuk 1 Kwaliteitszorg Hoofdstuk 2 Arbozorg Hoofdstuk 3 Milieu Hoofdstuk 4 Gevaarlijke stoffen Hoofdstuk 5 Veiligheid

3 Wat heb ik geleerd? Wat ga ik leren?

4 Hoofdstuk 5 Veiligheid Calamiteiten Om te weten wat je moet doen in het geval van een calamiteit, maakt een bedrijf een: Calamiteitenplan Ontruimingsplan Veiligheidsvoorzieningen helpen om calamiteiten te voorkomen.

5 Inbraak Een bedrijf wil inbraak zo veel mogelijk voorkomen:
Hoofdstuk 5 Veiligheid Inbraak Een bedrijf wil inbraak zo veel mogelijk voorkomen: Schade voor het bedrijf Verstoring van het werkproces Beveiligingssystemen kunnen hierbij een hulpmiddel zijn. Ze hebben voor- en nadelen.

6 Brand Brand ontstaat als de volgende elementen aanwezig zijn:
Hoofdstuk 5 Veiligheid Brand Brand ontstaat als de volgende elementen aanwezig zijn: Brandbare stof Zuurstof Ontbrandingstemperatuur

7 Brandvoorzieningen Brandklassen Branddeuren Brandmelders Blusmiddelen
Hoofdstuk 5 Veiligheid Brandvoorzieningen Branddeuren Brandmelders Blusmiddelen Brandklassen Klassen A, B, C, D en F Iedere klasse vraagt om een eigen blusmiddel.

8 Hoofdstuk 5 Veiligheid Risico’s Alle risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu breng je in kaart. Dit neem je op in de RI&E. Een onderdeel van de RI&E is het Plan van Aanpak. In het Plan van Aanpak staan alle acties die erop gericht zijn de risico’s te verminderen. Er kunnen brand-, inbraak- en overvalrisico’s zijn.

9 Hoofdstuk 5 Veiligheid EHBO In de RI&E staat welke deskundigheid er op het gebied van EHBO nodig is. Er moet altijd een verbanddoos zijn, soms ook een AED. Bhv Ieder bedrijf moet bhv’ers hebben, als er minimaal twee medewerkers zijn. Bhv’ers helpen om de veiligheid in het bedrijf op peil te houden en nemen het voortouw bij een calamiteit. Een bhv’er moet een cursus doen en daarna jaarlijks een herhaalcursus.

10 Schoonmaken en opruimen
Hoofdstuk 5 Veiligheid Schoonmaken en opruimen Veel werkzaamheden worden gedaan door gespecialiseerde bedrijven. Soms kan het schoonmaken niet wachten, omdat er dan een gevaarlijke situatie ontstaat. Schoonmaakmiddelen die je gebruikt, moeten voldoen aan Europese richtlijnen.


Download ppt "Veilig werken in de logistiek (KAM)"

Verwante presentaties


Ads door Google