De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Goederenontvangst / verzending

Verwante presentaties


Presentatie over: "Goederenontvangst / verzending"— Transcript van de presentatie:

1 Goederenontvangst / verzending
Derving Levering in ontvangst nemen Magazijn Ontvangen artikelen verwerken Pakbon Vrachtbrief

2 Derving Derving is de waardevermindering van de voorraad goederen. Derving heet ook wel lekkage. Er zijn twee soorten derving: criminele derving, die ontstaat door: diefstal; vandalisme. niet-criminele derving die ontstaat door: breuk; beschadiging; bederf; veroudering. Derving komt voor in alle bedrijven: in fabrieken, groothandels, magazijnen, kantoren en winkels.

3 Levering in ontvangst nemen
Als je een levering in ontvangst neemt, controleer je: of het pakket onbeschadigd is; of de levering compleet is. Als het pakket beschadigd is of er ontbreken pakketten, dan: bespreek je dit met de vervoerder; schrijf je het op de vrachtbrief; zetten jij en de vervoerder ieder hun handtekening bij de opmerking op de vrachtbrief. Na de controle neem je de levering in ontvangst. Dat doe je zo: Je tekent voor ontvangst. Je neemt de levering aan, samen met een kopie van de vrachtbrief. Je verwerkt de vrachtbrief in de administratie.

4 Magazijn Een magazijn heeft drie functies:
de ontvangst van goederen; de opslag van goederen; de uitlevering van goederen. Er zijn twee soorten magazijnen: open magazijnen; gesloten magazijnen. Voor de opslag van bepaalde goederen moeten magazijnen speciale voorzieningen hebben. Een magazijn moet: goed bereikbaar zijn; een goede indeling hebben; veilig zijn.

5 Ontvangen artikelen verwerken
Het verwerken van ontvangen artikelen gaat zo: Open het pakket. Controleer aan de hand van de pakbon: of de artikelen heel zijn; of het aantal artikelen klopt; of de artikelcode klopt; of de omschrijving klopt. Als er iets niet klopt: verbeter je de pakbon; geef je de fout door aan je baas of de afdeling Inkoop. Verwerk de pakbon in de administratie.

6 Pakbon Bij elke bestelling zit een pakbon.
Op de pakbon staat onder andere de artikelcode, de omschrijving het aantal artikelen dat in de verpakking zit. Met dit formulier kan de klant zijn bestelling controleren.

7 Vrachtbrief Met een vrachtbrief kan:
de vervoerder de bestelling op de goede plaats afleveren; de ontvanger controleren of het aantal ontvangen verpakkingen hetzelfde is als wat op de vrachtbrief staat; de leverancier een bewijs van de levering in zijn administratie opbergen. De drie verschillende delen van de vrachtbrief zijn voor: de vervoerder; de ontvanger; de afzender. Als de afzender onder rembours verzendt, krijgt hij een extra exemplaar. De vrachtbrief bestaat dan uit vier delen.


Download ppt "Goederenontvangst / verzending"

Verwante presentaties


Ads door Google