Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Ordemaatregelen en disciplinaire straffen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Welzijn op het werk van uitzendkrachten koninklijk besluit van 15 december 2010 Invullen van de werkpostfiche Nadine Gilis attaché FOD WASO AD Humanisering.
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
De nieuwe loopbanen Implementatie bij de FOD Financiën en de Administratie der pensioenen Niveau A Sectorcomité II - Financiën 14 februari 2005.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de detailhandel in bepaalde voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong 23 maart 2005 Lefevre Vicky.
Onderwijs aan zieke kinderen. Onderwijs aan zieke kinderen Tijdelijk Onderwijs Aan Huis Info- en sensibiliseringscampagne vanaf februari 2012 Folder bestemd.
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
Thema Personen werkzaam in de kinderopvang Versie 22 november 2013.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Heffingen Raadgevend Comité van 25 juni 2008.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
CASCADEREGELING VOOR VOEDSELPRODUCERENDE DIEREN: Is er een vergund therapeutisch diergeneesmiddel voor deze diersoort en deze indicatie in België beschikbaar?
Logo van de desbetreffende sectie hier toevoegen.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Impact van het 'Almunia-pakket' voor de actoren van de sociale economie Denis Stokkink Brussel, 8 december 2011.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
SPF SANTE PUBLIQUE, SECURITE DE LA CHAINE ALIMENTAIRE ET ENVIRONNEMENT FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU Cel Informatica,
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2007 Raadgevend Comité 19 maart 2008 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Cel administratieve boetes Activiteitenverslag 2006 Administratieve boetes.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2008 Raadgevend Comité 25 maart 2009 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
Adviezen van het Wetenschappelijk Comité betreffende BSE: TSE stappenplan (TSE Road Map) Raadgevend Comité 22 november 2006.
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Cursus man review medische laboratoria 2004 De management review Cursus voor het succesvol uitvoeren van de management review G. De Schrijver M.D., Ph.D.
De juridische context van de digitale factuur.
KB’s 24 april (BS ) Wijzigingen diverse bepalingen Tarifering EDPB
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Risicoanalyse van de elektrische installatie
Vakbondsoverleg in de Zones
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
KB’s 24 april 2014 Gezondheidstoezicht GDPB – 16/10/2014
21 oktober 2015 BeSt Address en structuur IT020 in het Rijksregister Gebruikerscomité Marc Ruymen.
Scoring in het licht van de WBP Serge van Nuijs DMSA,
Wet 4/08/1996 betreffende het welzijn op het werk
Voorstelling Juridische Dienst
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Mediprima en Dringende Medische Hulp
IMPULSEO Rita Cuypers 1 februari 2018 ASGB Algemeen Syndikaat van
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen Overijse - 1 februari
Werksessie Informatievoorziening Wvggz Regiobijeenkomst
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
COMPETENTIES EN CERTIFICERING
De onafhankelijkheid in het sociaal recht en re-integratie
Eerste ervaringen met zorgkaart / plan van aanpak
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Inhoud  Huidige reglementering  Voorbereiding  Advies Wetenschappelijk Comité en Hoge Gezondheidsraad  Overleg sectoren  Inhoud ontwerp van besluit  Communicatie  Impactanalyse

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Huidige reglementering  Verordening (EG) nr. 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne.  Koninklijk besluit van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne.  Koninklijk besluit van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheid rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen of besmetten.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorbereiding  Advies : medisch attest voor personen die betrokken zijn bij de productie, de be- en verwerking en het hanteren van levensmiddelen (Sci Com 2006/37; HGR 8207)  Overleg betrokken sectoren

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Inhoud ontwerp van besluit  Personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen, dienen door middel van een medisch attest te bewijzen dat geen enkele medische reden hun activiteit in de levensmiddelensector in de weg staat.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Inhoud ontwerp van besluit  Het attest dient te worden opgesteld door een geneesheer en de volgende gegevens te bevatten :  een referentie naar dit besluit  de naam van de onderzochte persoon  de verklaring dat deze persoon geschikt is om in contact te komen met levensmiddelen (of een gelijkwaardige vermelding)  indien van toepassing, de vermelding van bepaalde specifieke preventieve maatregelen die moeten genomen worden ter voorkoming van de besmetting van levensmiddelen  de naam en handtekening van de geneesheer  de datum van opmaak van het attest.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Inhoud ontwerp van besluit  De geldigheidsduur van het attest bedraagt maximum 3 jaar. Indien personen echter omwille van het feit dat zij lijden aan of drager zijn van een via levensmiddelen overdraagbare aandoening hun activiteiten hebben moeten stopzetten, kunnen zij deze maar hervatten na het bekomen van een nieuw attest.  Het attest dient op verzoek van de personen belast met controle te worden voorgelegd.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Inhoud ontwerp van besluit  Personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen, dienen te beschikken over immuniteit tegen het hepatitis A virus.  Een schriftelijk bewijs hiervan dient op verzoek van de personen belast met controle te worden voorgelegd.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Communicatie  Raadgevend Comité  Trimesteriële overlegvergaderingen met de sectoren  Website  Brochure voor de geneesheren  Brochure voor de operatoren

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Impactanalyse  Huidige situatie ten opzichte van toekomst  KB : Gezondheidsbeoordeling door de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer  Kostprijs vaccinatie hepatitis A Personen betrokken bij de productie, de be- en verwerking en het hanteren van levensmiddelen. Personen die rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen. Jaarlijks.Om de 3 jaar. Geen vaccinatie.Vaccinatie hepatitis A.