Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Door goede gesprekken groeien
Programma – Voorstellen & verwachtingen
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Buurtpreventie Zegge Januari 2014.
Zo doen we dat in Dordrecht: Bewoners aan Zet
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
Omgaan met verandering in dorpen Stellingen Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Invloed vanuit de cliëntenraad
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
Brede School Rotterdam
Bijeenkomst Veiligheid Winkelgebied Oud -West 12 april 2011.
Gebiedsplan Feijenoord
Gebiedsplan Afrikaanderwijk
Gebiedsplan Katendrecht / Wilhelminapier
Presentatie herijking VVP, openRAADhuisavond 9 oktober Naar een herijking van het VVP Verkenning van dilemma’s en opgaven.
Bewoners Collectief Nieuwegein Welkom.
Welkom MAS
Rol gemeente bij OV-lijnennet en -exploitatie StadsOntwikkeling Christien Rodenburg SO Afdeling Verkeer en Vervoer.
Kanaleneiland Leert ! Wijkactieprogramma 2012 – 2013.
Wijkambitie Vleuten – De Meern 27 september 2012.
112 juni 2012 Handreiking Gezonde Gemeente Handreiking Gezonde Wijk Betrekken van burgers bij opstellen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid.
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
Jongeren Preventie Team
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Samen werken aan een gezonde regio!
Informatiebijeenkomst
Hoe krijg je het op gang?.
WIJKRAAD LEIDSCHE RIJN VEILIGHEID IN LEIDSCHE RIJN REPRESSIE OF PREVENTIE THEMA 17 MEI 2011.
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
Vergelijking Wijkraadpleging Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 2014 voor Wijkraad Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern.
Visie & Strategie.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
TRAJEKT Presentatie Jongerenbuurtbemiddeling 1. Wat is Jongerenbuurtbemiddeling (JBB)? Mediation Conflicthantering Richt zich op jeugd onderling of volwassenen.
Ondernemersfonds Leids Model
Buurtaanpak Staatsliedenbuurt College van Burgemeester en Wethouders besluit in 2006 om 1 miljoen Euro extra budget beschikbaar te stellen voor de Staatsliedenbuurt.
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Evaluatie Beleidsnota Veiligheid en Leefbaarheid.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Stageproject Gemeente Sittard-Geleen 2025 Door: Laura Engels & Sander Bertrand.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
Duurzaamheidbalans Oisterwijk Wat waren we van plan? 2006: Resultaten meten van deze coalitieperiode: beginstand en eindstand.
Burgerbegroting Ronde Tafel Gesprek d.d. 2 juni 2016 De Wolden.
Wijkaanpak in Gouda ‘Gebiedsgericht samenwerken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie’ 1994 start wijkaanpak 2007 vernieuwde inhoudelijke werkwijze.
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Dag van de Wijken & Wijkaanpak Raadsvergadering 23 september 2009.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
“Gentleman we have run out of money,now we have to think” Voorbereidende vergadering d.d. 23 januari 2013: Visie Werk en Inkomen en Wsw.
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Bewonersgroep Grachten 9+
Aanbesteding IJssportcentrum Eindhoven Informatie-bijeenkomst 15 april 2016.
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
bij kwaliteit en outcome
Duurzame inzetbaarheid
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Spoolde Wijkdialoog 5 maart 2015 Welkom!
Gezond Rondkomen bij de JGZ Utrecht
Duurzame inzetbaarheid
Een lerende en adaptieve organisatie
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014

Wijkdialoog 56 bewoners en professionals waren uitgenodigd via de . Er waren 27 bewoners en professionals aanwezig. Centrale vraag van de avond: Hoe ziet Leidsche Rijn er in 2014 uit en welke keuzes moeten we nu maken om daar dan te komen?

Programma van de avond De avond startte met een Youtube-filmpje. Een groepje jongeren laat hun beeld van Leidsche Rijn zien. Daarna ging de groep in subgroepen uit elkaar. Iedere groep had een eigen thema. De dialoog werd geleid door medewerkers van wijkbureau Leidsche Rijn. Eén persoon per groep presenteerde vervolgens plenair de uitkomsten. Wijkmanager Paul Hartman vatte tot slot de uitkomsten samen en maakte vervolgafspraken.

Uitkomsten groep 1 Lerende, open, sociale en actieve wijk Onderzoeken onder jongeren moeten tot actie leiden. Gebruik maken en ondersteunen van ‘gangmakers’ (=actieve bewoners). Belangen bewoners belangrijker dan belangen bedrijven. Gemeente heeft voorbeeldfunctie. Meer aandacht en activiteiten voor jongeren. Meer handhaving en toezicht en vergroten bevoegdheden gemeente en bewoners.

Uitkomsten groep 2 Duurzame en gezonde wijk Weg met campagnes. ‘Gewoon doen’ leidt tot beter imago. The Wall inzetten voor (commerciële) voorzieningen. Oude elementen zoals kinderboerderij in de wijk op andere manier inzetten of gebruiken. Meer voorzieningen voor jong en oud. Ervoor zorgen dat de wachtlijsten om te sporten afnemen.

Uitkomsten groep 3 Aantrekkelijke en bereikbare wijk Snelle oplevering van een goed bereikbaar winkelcentrum Terwijde. De markt van Terwijde aantrekkelijker maken om zo meer bezoekers te trekken. Kan de markt bijvoorbeeld overdekt worden? Fietsverbindingen veiliger maken en bewoners stimuleren onveilige situaties te melden. Meer aanacht voor de openbare ruimte, bijvoorbeeld voor de verlichting in de wijk.

Uitkomsten groep 4 Veilige wijk Leidsche Rijn wordt de veiligste wijk van Utrecht! Basisvoorwaarden hiervoor zijn het Politiekeurmerk en het Keurmerk ‘veilig ondernemen’. Het onveiligheidsgevoel terugdringen door bijvoorbeeld pro-actief voorzieningen voor jongeren te creëren.

Conclusie 1 De vier groepen hadden ieder een eigen thema, maar de uitkomsten zijn ongeveer dezelfde of liggen nauw in elkaars verlengde. De groepen maakten de ambities van de gemeente wat concreter (door het geven van voorbeelden) en stelden ze soms hoger. De bewoners en professionals staan achter de ambities van de gemeente. De gemeente pakt een grote rol in het behalen van de ambities. Maar bewoners en professionals in de wijk willen ook verantwoordelijkheid hierin nemen.

Conclusie 2 Bewoners en professionals willen een serieuze gesprekspartner van de gemeente zijn en blijven. Ook als de ambities binnenkort vertaald worden naar de uitvoering. Bewoners en professionals willen waardering voor kleine en grotere inspanningen die bijdragen een aan prettige wijk. Bewoners willen meer korte lijnen, bijvoorbeeld met de politie.

Hoe nu verder? De uitkomsten van de wijkdialoog zijn verwerkt in de ‘Wijkambities 2014’. Als het college en de raad akkoord zijn met de ambities komt er een nieuwe wijkdialoog over de vertaling naar het wijkaktieprogramma en uitvoering van de ambities. Deze is naar verwachting in het eerste kwartaal van Vragen? Neem contact op met wijkbureau Leidsche Rijn via of bel met 030 –