CVBA MET SOCIAAL OOGMERK Werkhuizenstraat 19Tel: 02.427.27.01 B-1080 BrusselFax: 02.427.27.02.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Onze kernwaarden.
Advertisements

KA2 voor de volwasseneneducatie. Strategische partnerschappen (KA2) • Van eenvoudige kleine samenwerking tot grootschalige projecten om innovatieve middelen.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Combinatie werk en gezin
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
1 Seminarie ESF van 29 juni 2011 PROJECT «POLYVALENTE ARBEIDER» Tina MARTENS Secretaris van het OCMW van Sint-Jans- Molenbeek.
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
Anders Denken = Anders Doen! VERNIEUWEND ONDERNEMEN EN NETWERKEN “New roads towards the Labour Market: web based employment services of the JobCreator”
Minderhedenforum Weet wat je SAMEN wil. Inleiding 1.Het allochtoon middenveld 2.De ‘federaties’ 3.Het Minderhedenforum 4.Interculturele Rol?
POD maatschappelijke integratie
BPV in Entree Springplank naar werk?.
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Moet je nog boontjes Een introductie tot ixtor Mens & Werk. Met kennis, passie , lef en nieuwsgierigheid werken wij keihard voor U.
Duurzame consumptie, welk beleid moet worden gevoerd in België? 1.
De sociale diensten in een Europees perspectief: Correctie van de markt of concurrentie? Réseau Européen des Villes et Régions de l’Economie Sociale 8.
Retailmanagement hoofdstuk 1, paragraaf 1
Het Ervaringsfonds Een initiatief van staatssecretaris Van Brempt en minister Vandenbroucke.
 …. VOOR LOKAAL SOCIAAL BELEID
Overheidsopdrachten en de sociale economie in Vlaamse lokale besturen Alex Verhoeven.
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Atelier: Groot Eiland Bezoek aan Brussel. Wat is groot eiland... = is een vereniging (vzw) voor: – sociale tewerkstelling – opleiding – werkervaring.
Activering,… een inleiding Julien Van Geertsom, Voorzitter van het Directiecomité van de POD Maatschappelijke Integratie VVSG, 26 november 2009.
As 1: Maatschappelijke integratie Jocelyne Julémont, Diensthoofd Activering-ESF Programmatorische Federale Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie,
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
WAT KAN HET LEONARDO DA VINCI PROGRAMMA VOOR U BETEKENEN? Brussel, 26 november 2009.
Opleiden van medewerkers
Voorstelling van de catalogus
Breuklijn tussen laag- en hooggeschoolden
Ouderen aan zet in de samenleving Gemeentelijke senioren raad Mol
Feedback bij de strategieën van de werkgroep drugs Gezondheidsconferentie dag 2 30 november 2006.
2012 ©LSA BewonersBedrijven ©LSA BewonersBedrijven Principes bewonersbedrijven 1.Werken aan economische, fysieke en sociale ontwikkeling van een.
Hoe helpen we langdurig werklozen aan een baan?
Sanne Deweerdt 1BaSWA  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel.
 Sociale Werkplaatsen gecontesteerd  Onrechtmatige staatsteun  Markt als dominant gegeven  Groepsvrijstellingsverordening  DAEB (Diensten van algemeen.
Een ondersteuning vanuit het personeelsbeleid.  Student: Maatschappelijk Advisering  Stagecontext: UNIZO Jobkannaal  W.I.P. Kortgeschoolde jongeren.
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Schakelen tussen Onderwijs & Arbeidsmarkt Festival van het Leren, 12 september 2014.
1. Decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor: - jeugdzorg, - werk en inkomen en - zorg aan langdurig.
Certificaat gewasbeschermingsmiddelen Greenkeepers - 3/11/2010 p. 1.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Presentatie In-C Toekomstforum– 19 mei 2015
1 MET GEDEELDE KRACHT Symposium Bindkracht / GIPSO.
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
De structuur van de economie
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7 Thema 12 – Omgevingsinvloeden Business IT & Management
Samenvatting: Contracting Out Mandatory Counselling and Training for Long-Term Unemployed Bron: Baert, S., Cockx, S. (2015) Contracting Out Mandatory Counselling.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7 Thema 12 – Omgevingsinvloeden Business IT & Management
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Personeel vinden voor knelpuntjobs Hoe creëer je werk voor kortgeschoolden als oplossing voor je bedrijfsproblemen? Iko Kakes Manager Social Project Nuon.
Community Land Trust (CLT). FILMPJE CLT BRUSSEL nieuw woonmodel bedoeld voor mensen met een laag inkomen goedkoper: door enkel de woning en niet de grond.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
1.Sociaal Economiebedrijf opgericht door de stad Gent en zijn partners 2.Wil meerwaarde bieden op mobiliteit sociale tewerkstelling economie ecologie.
Transitie oprichten beheerstichting Sport Alblasserdam Han de Krijger Tonia Ruybroek 9 oktober 2012.
Businesscase vanuit een ander perspectief Herman Uffen MSc. Koplopers Archief 2020.
Woonvormen in de Brusselse context. Dimensies van commons bij woonprojecten Eigendomsvorm Van onderuit Gedeelde ruimtes Gemeenschappelijk ontwerp/beheer/bouw/onderhoud.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
Dienstverlening & Producten: een nieuw profiel op het VMBO ondernemend duurzaam innovatief.
Werkbeschrijvingen en bestekken. De werkomschrijving Alle werkzaamheden voor het aanleggen of onderhouden van groen of een tuin In volgorde waarin ze.
Dienstverlener & werkgever
Werkbeschrijvingen en bestekken
4 jaar (1j voortraject, 3j beroepsopleiding)
Welkom Project Gemeente Niel - Imsir Uitleendienst gemeente materiaal
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
PWA / art 60§7 / tijdelijke werkervaring
TOELEIDEN ALLOCHTONE SENIOREN
Rockwool Duurzame Inzetbaarheid
Op weg naar je eigen talent
Transcript van de presentatie:

CVBA MET SOCIAAL OOGMERK Werkhuizenstraat 19Tel: B-1080 BrusselFax:

Een initiatief voor sociale economie GREENWORKS is ontstaan uit de samenwerking van partners uit de sector voor maatschappelijk welzijn in Molenbeek en de Brusselse sociale economie, die zich gegroepeerd hebben in een coöperatieve met sociaal oogmerk om kwalitatieve werkgelegenheid te creëren in sectoren van intensieve handenarbeid. De hiertoe ontwikkelde activiteiten zijn relatief eenvoudig, met hoge kwaliteitsverwachtingen van het professionele cliënteel: Het onderhoud, de inrichting en de aanleg van groene ruimtes Het schoonmaken van professionele ruimtes Het kader van een “inschakelingsbedrijf” staat toe om de nood aan economische relevantie te verenigen die een bedrijf verplicht moet aantonen als het een oogmerk heeft van socioprofessionele inschakeling. Inschakelingsbedrijf GREENWORKS is door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkend als inschakelingsbedrijf en moet een reeks maatregels uitvoeren: Langdurige werklozen aanwerven die laaggeschoold zijn Voor deze personen een plan uitwerken rond opleiding, omkadering en sociale begeleiding Commerciële activiteiten ontwikkelen om een rendabel en duurzaam niveau te bereiken... Vennootschap met een sociaal oogmerk Om duidelijk te maken dat GREENWORKS een onderneming is zonder winstoogmerk, heeft het de vorm aangenomen van CVBA met een sociaal oogmerk, wat wel de volgende verplichtingen impliceert: Eerder diensten voor de gemeenschap betrachten dan winstmaximalisatie Bestemmingsbeleid van de winst gericht op maatschappelijke integratie en niet op het verrijken van de vennoten Beheerdemocratie Fiscale en sociale reglementeringen van de sector waarin men actief is...

De arbeider: de voornaamste bekommernis Het beoogde doel van de activiteiten is om kwalitatieve werkgelegenheid te scheppen voor personen met een lage scholingsgraad en om een duurzame inschakeling te bekomen op de arbeidsmarkt. Het gekozen omkaderings- en vormingsbeleid staat toe om de klassieke stereotypes hieromtrent te omzeilen. De arbeiders worden niet enkel op basis van hun bekwaamheden, maar ook op basis hun potentieel en houding aangeworven. De professionele en intensieve omkadering speelt een belangrijke rol bij de menselijke contacten en het constante vormingsbeleid bevordert de ontwikkeling van ieders potentieel. Omkadering Aanbieden van stabiliteit Voorbij het technische kader gaan Respect voor regels aanleren... Opleiding Evolueren in het vak Een carrièreplan uitzetten Permanente vorming en ontwikkeling van het potentieel Voorbereiden op de overstap naar een andere werkgever...

Groene ruimtes Het departement van GREENWORKS dat gespecialiseerd is in groene ruimtes biedt zowel aan private en openbare ondernemingen als aan overheidsinstanties volledige diensten aan voor het aanleggen, inrichten en onderhouden van groene ruimtes: tuinen en parken, openbare straatwegen, industriezones en parkings,… De kostenramingen verlopen op een heldere manier en gebeuren, op vraag, op grond van een vast bedrag of in eigen beheer. De prestaties zijn aangepast aan de verwachtingen van de klant en worden uitgevoerd door gemotiveerd personeel. Als lokaal bedrijf biedt GREENWORKS een grote soepelheid en een opvolging na de werfwerken dankzij de geografische nabijheid. De arbeiders worden aangeworven op basis van hun vaardigheden en hun ingesteldheid en worden opgeleid met veel aandacht voor kwalitatief werk. De werven worden beveiligd onder de verantwoordelijkheid van de ploegleider en van de technisch verantwoordelijke. Onderhoud... Het maaien en onderhouden van grasperken Onderhoud en bijsnijden van hagen, bloemenperken en struiken Verwijderen van onkruid en struikgewas Onderhoud van de paden Bomen snoeien (behalve de grote bomen) Onderhoud van vijvers Bladeren en afval opruimen Aanleg en inrichting Aanleggen van terrassen, paden, parkings Hekken plaatsen Grasperken Beplantingen Houten terrassen Waterpartijen...