Plan van Aanpak Banencommissie Gepresenteerd op ALV in Hoogwoud 6 okt. 2014 door Gerrit de Groot.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Persoonlijke Toekomstplanning
Advertisements

Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
“In balans” met sociale netwerken
Onze kernwaarden.
Model RI&E Sociale Werkvoorziening
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Website voor bewonerscommissies
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Stichting Dijk van een Kust
Methodisch begeleiden
Schoolpartnerschappen in Europa
KJB > Commissies PR-commissie Sub-commissie Bekendheid KJB ‘Idee’ KJB te presenteren als een ‘virtule onderneming’ die als partner/leverancier kan optreden.
TIJD VOOR SENIORENSPORT 'Bewegen als levenslange uitdaging' Task Force 50+ Sport en Bewegen Donderdag 1 december 2005 Remco Boer, Hans Arends (NISB)
Naar een portfolio Water in Zuid-Holland The continuing story.
Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging.
Model-handelingsprotocol AMHK 10 uitgangspunten
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Portaal, participatie en Bewonersgroepen Frauke van Iperen 23 februari 2012.
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
A RBO - WETGEVING VOOR DUIKEND N EDERLAND Presentatie: Manfred van Deelen 9 april 2011.
Korte toelichting “Plan voor de toerusting van regionale en lokale belangenbehartigers” ALV januari 2012.
Workshop 1: Diversiteit in de oudercommissies van de kinderopvang
De OR en de Arbocatalogus
Presentatie Resultatendag Digidorp/Digitale dorpscafés.
Afdeling Ondersteunings Plan Gerrit Willems 30 september 2010 Kamer Centrale Zuid-Holland Noord.
Gemeenschapszorg Vijlen
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
Welkom bij het NIP Nieuws overzicht Nieuws item.
Samen werken aan een gezonde regio!
Actief Burgerschap & Zelfmanagement bij, door, van en met ouderen
PARTNERORGANISATIES. VOORBEREIDING Via bestaande partnerorganisaties nieuwe zoeken Via bestaande partnerorganisaties nieuwe zoeken In gesprek gaan In.
Werkconferentie FNV Bouw “Toekomst A-lijn” NBC Nieuwegein 25 november 2006.
Nieuw in Rotary.
Wmo-scan voor dorpshuizen!
Workshop Fondsen werven
Integrale doorgaande lijnen bij passend onderwijs en zorg voor jeugd
KANSEN VOOR KINDEREN EN OUDERS.
Visie en strategie gemeente Huizen Aanpak gemeente Huizen
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
In gesprek Naast de online enquêtes zijn we dit jaar ook gestart met klantenpanelavonden. Dit heeft voor ons veel mooie inzichten, verklaringen en bruikbare.
het LeerWerkLoket drechtsteden
Beleidsinformatie Jeugd
Participatiewet vanaf 2015
Burgerinitiatieven.
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Afstemmen rekenonderwijs van v(mb)o naar mbo: hoe, wat, waarom? Harm van Son – 6 december 2011.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
SeniorWeb helpt senioren digitaal bij te blijven Elisabeth Weinberger.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Dé vereniging voor mensen met MS en hun betrokkenen.
Beleidsplan ZTC Waarom een beleidsplan?  Blik houden op de toekomst  Voorkomen van verrassingen  Aanjagen van vernieuwing  Hulpmiddel.
Algemene ledenvergadering februari Agenda 1.Opening en mededelingen 2.Verslag van de algemene ledenvergadering op 11 februari Jaarverslagen:
Combinatie functie Regeling namens ministerie OC&W en VWS In fte voor combinatie functionarissen – 1250 fte om sportverenigingen te versterken.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Verdiepingsslag OverheidsParticipatie *** VO *** in de Noord Veluwe Josien Durieux DKK Gelderland.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Cursus vrijwilligers werven Praktisch toegepast. Programma Opzet scholing Vrijwilligers: Waar hebben we het over? Knelpunten Vrijwilligersbeleid Werven.
Priorities (Edith Schippers) Regering voor Nederland Statistiek ontwikkelen Speerpuntenplan Aanbod aantrekkelijker maken Statistiek zichtbaar maken.
Informatiedag verenigingen
ViaVia Info-presentatie
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
CHARTERBIJEENKOMST THEMA: METEN IS WETEN 23 juni 2018.
CHARTERBIJEENKOMST THEMA: METEN IS WETEN 11 september 2018.
Vrijwilligers op de Stelling van Amsterdam
NL doet 2017: ‘ontmoet!’ startbijeenkomst.
Integrale Arbeidscoach
Transcript van de presentatie:

Plan van Aanpak Banencommissie Gepresenteerd op ALV in Hoogwoud 6 okt door Gerrit de Groot

Aandachtsgebieden Banencommissie 1.locaties voor nieuwe banen zoeken 2.nieuwe vereniging begeleiden bij opstart 3.bestaande banen: contact onderhouden met baanhouder 4.uitwisselen kennis maken van nieuwe ballen en klieken 5.bestaande vereniging ondersteunen bij het gezond houden van hun vereniging m.b.t. het aantal leden.

Locaties voor nieuwe banen zoeken 1.beperken tot het vinden van nieuwe banen in Noord-Holland (en aansluitende gebieden) 2.meeste kans van slagen: multifunctionele sportlocaties/dorpshuizen 3.liefst in de buurt van bestaande locaties, maar niet bestaande verenigingen kannibaliseren 4.banencommissie informeert en begeleidt de baanhouder bij de opstartfase.

Nieuwe verenigingen begeleiden bij de opstart 1.informeren en begeleiden van de vereniging in spe bij de opstartfase 2.met de nieuwe vereniging een ondersteunend plan maken om zoveel mogelijk nieuwe leden te vinden 3.een groep van actieve kolvers uit de bestaande verenigingen die de nieuwe leden lesgeeft en ervaring uitwisselen om de nieuwe leden zo goed mogelijk te integreren in de wedstrijdencycli van de Kolfbond 4.begeleiding van de nieuwe vereniging bij het opstellen van de lokale publiciteitscampagne voor de eerste paar jaar

Contacten onderhouden met baanhouders 1.elk jaar een gesprek met de baanhouders. Eventuele problemen met de baan of de verenigingen die er gebruik van maken kunnen dan vroegtijdig opgespoord worden en mogelijk aangepakt worden

Ontwikkelen, uitwisselen kennis maken van nieuwe ballen en klieken 1.een registratie middel (c.q. overeenkomstmodel) aanreiken van de beschikbare ballen en klieken, zodat deze niet verloren gaan 2.activiteit opstarten om verloren geachte ballen weer op te sporen 3.leden, die bezig zijn met het maken van nieuwe ballen en klieken opsporen, onderlinge uitwisseling van kennis regelen, activiteiten ontplooien en hen actief begeleiden 4.initiatieven om nieuwe ballen en of klieken te maken met financiële middelen ondersteunen 5.materialen voor het maken van nieuwe banen in voorraad houden. 6.met behulp van Website en Nieuwsbrief leden informeren wie klieken en ballen maken

Gezond houden bestaande vereniging m.b.t. het aantal leden 1.inzicht hebben in de actuele leeftijdsopbouw van de verenigingen en zichtbaar maken hoe dit bijv. 5 jaar terug was 2.uitwisseling van initiatieven van verenigingen hoe zij leden werven: “goed doen doet goed volgen” principe 3.begeleiden van deze initiatieven, indien nodig met PR plan

Wie helpt mee? We (Jan Vaartjes en Gerrit de Groot) kunnen dit niet alleen  Bestaande verenigingen / leden vragen om mee te helpen  We gaan toch voor het voortbestaan van de kolfsport?  Dit is ieders verantwoordelijkheid. Contact: Gerrit de Groot Jan

Vragen? Je opgeven kan nu!!