Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Tussen Pasen en Pinksteren.
Wat is de bedoeling van Johannes?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in de samenkomst
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
aangename ont - moeting
Hoe luister je naar de wet van God?
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
De nieuwe levenswandel Efeze
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Beelden van de kerk.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Transcript van de presentatie:

Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010 Thema: Maakt het dan niks uit wat ik doe? Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010

Maakt het dan niks uit wat ik doe? Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010

1. Is dit niet te makkelijk? Preek vorige week: ‘je mag blij zijn met jezelf omdat God blij met je is.’ ‘Wat je ook gedaan hebt en hoe je je ook voelt’

Is dit niet te makkelijk? Maakt het dan niet uit wat ik doe? Hoe ik me voel?

2. Pas op voor de zonde (1) God Ik God Ik

2. Pas op voor de zonde (2) God Nieuw leven Ik Gevoel - Liefde God Nieuw leven Ik Gevoel - Liefde

2. Pas op voor de zonde (2) God Nieuw leven Ik Gevoel - Liefde God Nieuw leven Ik Gevoel - Liefde

Wat zegt de Bijbel over rechtvaardiging en werken? Beeld van kleding

3. Kleding - verlossing Jesaja 61,10 Ik vind grote vreugde in de HEER, mijn hele wezen jubelt om mijn God. Hij deed mij het kleed van de bevrijding aan, hulde mij in de mantel van de gerechtigheid, zoals een bruidegom een kroon opzet, zoals een bruid zich tooit met haar sieraden.

3. Kleding - feestkleding Matteüs 22 11 Toen de koning binnenkwam om te zien wie er allemaal aanlagen, zag hij iemand die zich niet in bruiloftskleren gestoken had, 12 en hij vroeg hem: “Vriend, hoe ben je hier binnengekomen terwijl je niet eens een bruiloftskleed aanhebt?” De man wist niets te zeggen. 13 Daarop zei de koning tegen zijn hofdienaars: “Bind zijn handen en voeten vast en gooi hem eruit, in de uiterste duisternis, waar men jammert en knarsetandt.

3. Kleding – nieuwe identiteit Galaten 3,24-27 24 Kortom, de wet hield toezicht op ons totdat Christus kwam, zodat we door ons vertrouwen op God als rechtvaardigen konden worden aangenomen. 25 Maar nu het geloof gekomen is, staan we niet langer onder toezicht, 26 want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. 27 U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed.

3. Kleding – wit gewassen Openbaring 7,9.13-14 9 Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niet te tellen was, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het lam. … 13 Een van de oudsten sprak mij aan: ‘Wie zijn dat daar in het wit, en waar komen ze vandaan?’ 14 Ik antwoordde: ‘U weet het zelf, heer.’ Hij zei tegen me: ‘Dat zijn degenen die uit de grote verschrikkingen gekomen zijn. Ze hebben hun kleren witgewassen met het bloed van het lam.

3. Kleding – oftewel: Verlossing Feestkleding Nieuwe identeit (Jezus aangetrokken)– rechtvaardig en kind van God Wit gewassen in Jezus’ bloed Wij kunnen die kleren niet maken!

4. Kleding - verkleden Verkleed als beer en je gedragen als een muis?

4. Kleding – nieuw leven Romeinen 13,14 14 Omkleed u met de Heer Jezus Christus en geef niet toe aan uw eigen wil, die begeerten in u opwekt.

4. Kleding – nieuw leven Efeze 4 Door Jezus wordt duidelijk 22 dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, 23 dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden 24 en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid.

4. Kleding – nieuw leven Jezus Christus aangetrokken Oude mens uit, nieuwe mens aantrekken Toch weer op jezelf gericht? Toch zelf voor kleren zorgen?

5.Kleding ligt klaar Efeze 4 Door Jezus wordt duidelijk 22 dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, 23 dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden 24 en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid.

5.Kleding ligt klaar Efeze 2,10 (NBG-51) Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

6. Gericht op Jezus, niet op jezelf God Nieuw leven Ik Gevoel - Liefde 2 Kor 3,18 Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd.