‘Ruimte om te leven met water’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nr. 2, maart 2012 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG De Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng zijn twee.
Advertisements

AFKOPPELINGSPROJECT STREUKELERZIJL
1.
ETRS89 en LAT bij RWS Noordzee In oktober 2009 gaat de Meet- en Informatiedienst Noordzee voor haar eigen productie, verwerking en opslag van geografische.
Stand van zaken A15 MaVa-project Jan van de Meene 21 september 2011
Geen waterkwaliteitsbeheer zonder visstandbeheer Guido Waajen.
Uitvoering A15 MaVa-project Christine Davidse 29 september 2011
Integrale Gebiedsanalyses en GGOR Frans Jorna adviseur Integraal Waterbeheer, procesbegeleider.
Rijnwoude Kernberaad 2008 Koudekerk aan den Rijn Peter Bakker 30 september 2008.
Kostprijsdekkende huurprijs Arno Struik
Professionalisering agrarisch natuurbeheer KAN 16 december 2013.
ACTIEF RANDENBEHEER BRABANT
Herinrichting openbare ruimte project Van Ballegooijsingel
Libost-Groep Provincie Antwerpen: opmaak van een ontwerp voor de aanleg van twee vispassages op de onbevaarbare waterloop Loeijens Neetje van tweede categorie.
Europese Kaderrichtlijn Water WATERKWALITEITSOPGAVE
Nr. 1, december 2010 Inleiding Het stelsel van waterlopen in Salland voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. In het verleden zijn aanpassingen aan.
Herinrichting Hurwenense uiterwaard Wenda de Wit 23 juni 2010.
Uitvoering Kaderrichtlijn Water
Planstudie Uitbreiding Sluis Eefde
Nr. 3, augustus 2013 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG Waar staan we nu? In de afgelopen periode is gewerkt.
Erik Lubberink Coördinator Beheer / SNL en Digitale Keten Natuur
Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.
I N F O R M A T I E B I J E E N K O M S T Vlootbeek – van grens tot spoor/A73 en Putbeek benedenstrooms 22 januari 2009.
adviseur Integraal Waterbeheer, procesbegeleider
Waterbeheer in Friesland
ZANDWETERING SCHALKHAAR
Naar een e-depot voor Overijssel E-depot Overijssel / 2 oktober 2013 Aanleiding Wat gaan we doen? Hoe ver zijn we? En hoe nu verder?
Informatiebijeenkomst Project Grondgebruik 11 september 2013.
Natuurgebied eiland van Brienenoord in een buitenbocht van de Nieuwe Maas Zondag 7 oktober 2012.
Verbetering van de sportvisserij mogelijkheden (aantrekken van onroerend goed) Milan Scheurink & Ed Piek Sportvisserij Oost-Nederland 21 Mei 2013.
Herstructurering Molenstraat te Mussel Datum: 18 oktober 2012 Herstructurering Molenstraat te Mussel 1.
Vervanging Tafelbrug Zuidhorn
Groen water werkt samen
Toekomst bestendige natuurregelgeving
Het Oude Egypte Gille en Siemen.
De regionale wateropgave: Van visie tot realisatie.
Beregeningsbeleid en wasplaatsen
Start jaar Vissennetwerk! 40 bijeenkomsten 40 thema’s.
30 mei 2016 Koopmanspolder Wat in 2016? Wat na 2016?
1 VAN VISIE NAAR UITVOERINGSPROGRAMMA regiobijeenkomsten maart/april 2016 Truus Steenbruggen Provincie Fryslân.
Het Waterschap in Alblasserdam Arie Bassa, Heemraad Inez Wissingh, Accountmanager.
Nationaal Water Model – wat is het is en waarvoor is het te gebruiken? Mark Bruinsma / Jeroen Ligtenberg (Rijkswaterstaat)
Presentatie Herinrichting Centraal Plateau voor de gemeente Nuth Inger Orbons Secretaris Landinrichtingscommissie projectleider DLG.
Landinrichting Saasveld Gammelke Waterproblematiek.
PRESENTATIE GEMEENTERAAD GOUDA ONTWIKKELINGSPLAN KLEIWEG februari 2011Presentatie Gemeenteraad Ontwikkelingsplan Kleiweg
Samen werken aan water 28 juni 2011 Pleun van der Ende.
KRW maatregel polder Stededijk
Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 23 mei 2016.
Informatieavond wateroverlast Yerseke 1 september 2016 Agenda 1.Opening 2.Stand van zaken gemeente Reimerswaal 3.Stand van zaken Waterschap Scheldestromen.
6 oktober 2016 Winnet stedelijk water Stand van zaken 6 oktober 2016 Werkgroep stedelijk water Winnet.
Stroom- peil- en beheersgebieden
Verbreed Afvalwaterakkoord “Maasduinen” 20 – 10 – 2010
Klimaatadaptatie & Wateroverlast
WELKOM.
Onderwerpen Onderwerpen die besproken worden - Overkluizing
PROJECTEN IN HET BARGERVEEN
PROJECTEN IN HET BARGERVEEN
Periode 7: Waterbeheer Ruimte voor de rivier waterkwantiteitsbeheer
Programma Stroomlijn Koen Snelder Middelaar, 08 november 2017
Oeververvanging, waarom?
Wateroverlast De Bonk Hoe kan dit worden voorkomen?
Gemeentelijk Rioleringsplan Haarlem voor periode 2018 t/m 2023
Bergse Linker Rottekade
Informatiebijeenkomst Kasteelgracht
Informatiebijeenkomst Kasteelgracht 18 september
Actieplan Bodem en Water
Informatie bijeenkomst
Waterschapszorg.
Herinrichting Barchemse Veengoot en Nieuwe beek
Workshop 2: Hoe schrijf ik straks beleid?
Transcript van de presentatie:

‘Ruimte om te leven met water’ Nr. 4, oktober 2014 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG Samenwerken aan nieuw waterbeheer, inrichting en onderhoud Inleiding Voor u ligt de vierde nieuwsbrief over het project Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng. In dit project combineert het waterschap de verschillende opgaven die voortvloeien uit onder meer de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW), Waterbeheer 21e eeuw (WB21) en de eigen uitgangspunten van het waterschap uit de visie Beheer en onderhoud watergangen. De maatregelen dragen bij aan verbetering van de waterkwaliteit en zorgen voor optimalisering van het onderhoudsysteem. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de Dienst Landelijk Gebied (DLG). Wat is er het afgelopen jaar uitgevoerd De aanleg van natuurvriendelijke oevers zijn begin dit jaar afgerond, met uitzondering van het gedeelte langs het Conradkanaal tussen de Stadswijk en Zwartsluis. De graafwerkzaamheden aan deze oever zijn onlangs uitgevoerd. Maar de verwerking van de grond over het naastgelegen perceel werd gestaakt vanwege natte terreinomstandigheden. Wanneer het weer dit toelaat worden deze werkzaamheden afgerond. De bestaande stuwen aan de Klaas Kloosterweg zijn vispasseerbaar gemaakt. De vispassage in het gemaal Kostverlorenzijl bij Zwartsluis is voorzien in 2015. Daarnaast is een oude brug aan de Stadsweg vervangen door een nieuwe. Het huidige profiel van de oever binnen de eigendommen van waterschap is over een lengte van ca. 4 km aangepast. Voor de aanpassing van het profiel over een lengte van ca. 7 km zijn stroken grond aangekocht. Voor een betere bescherming van de oevers zijn kokosmatten toegepast.

Peilverhoging Olde Maten en Veerslootslanden Deze peilverhoging is meegenomen bij de herinrichting van de Olde maten en Veerslootslanden. Dit betekent dat komend najaar de waterpeilen in beide gebieden omhoog gaan, zoals is vastgelegd in het peilbesluit Oldematen/Veerslootlanden. Voor de Veersloots-landen is het streefpeil voor het hele jaar op -1.00m NAP vastgesteld. Dit peil komt overeen met het huidige zomerpeil. Voor de Olde Maten is in het peilbesluit opgenomen dat het peil mag variëren tussen  -1.20 tot -0.60 m NAP. Dit flexibele peil beweegt mee met de natuurlijke omstandigheden. De waterstanden en grondwaterstanden in en buiten het natuurgebied worden intensief bemeten. Afrastering Het komt voor dat er een afrastering ontbreekt in percelen langs watergangen die beweid worden door vee. Wij maken u er op attent dat het noodzakelijk is dat hier een deugdelijke veekering is aangebracht. Informatie Heeft u vragen over het peilbeheer, neem dan contact op met Arjan Soepenberg, gebiedsbeheerder van het waterschap, telefoon 038-4556772, e-mail: asoepenberg@wgs.nl   Voor algemene informatie over het project Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng of over kunt u contact opnemen met de projectleider van het waterschap: Wim Valk, telefoon 038-4557311, e-mail: wvalk@wgs.nl Vooroever met rijshout langs Conradskanaal Nieuwe brug langs de Stadsweg