“Passend onderwijs op maat”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Presentatie Laaggeletterdheid
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Meerwaarde van eigentijds onderwijs
Workshop Leren Leren in de praktijk 4 maart 2009
De historie & de toekomst
Welkom. VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs.
Programma AMB Stand van zaken De Werkschool Drechtsteden/Zuid Holland Zuid Drechtstedendinsdag, 1 november 2011.
CALVIJN MEERPAAL ACADEMY
Atlant Werkend Leren Opleiden op niveau 1.
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
De Grenzeloze generatie op de arbeidsmarkt 4 november 2011
ROC van Twente Startbijeenkomst LOB d.d. 16 februari 2011
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Differentiëren in MBO-niveau 1 bouw
De Praktijkschoolleerling en het MBO
Iedere jongere op de juiste plek. Nieuwe ontwikkelingen Veranderingen in het vmbo o.a. Verscherpen exameneisen invoering passend onderwijs MBO: Focus.
Welkom.
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Onderwijs op maat.
De groene golf Mike Nikkels.
De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.
Ouderavond Stand van zaken nu Uitstroom naar werk is nu het belangrijkste doel! Bedreigingen en belemmeringen: 1.Afschaffen van de Wajong.
De Sint-Gillisschool “Ieder kind zijn eigenheid”.
Programma ‘Gebruik ICT in de les’ 1. Eigen ervaring met gebruik ICT in de les 2. Inzet ELO voor tekstbespreking 3. Inzet ELO voor grammatica-oefening 4.
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
Zorgen in de basisschool
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Extra coaching niveau 2 studenten ‘Hoe lastige klanten hun weg vinden op school.’ 29 januari 2015.
Niet differentiëren maar socialiseren
Centrum voor Innovatief Vakmanschap
Presentatie Locatie Lemmer
MBO PERSPECTIEF 1 Diverse afdelingen met diverse specialisaties/ technische takken MBO ers laten leren vanuit concrete ervaringen Nieuwsgierigheid van.
1 Ontwikkelingen in het mbo nader belicht Tim Blom Mondriaan Loopbaancentrum 29 maart 2012.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Het motiveren van leerlingen in het VO
Customize!.
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
Workshop Identiteit?.
Bvj vmbo bovenbouw 7 e editie Gijs van Hengstum Thomas Klein Middelink.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
GRENZEN EN ZINVOLHEID INTEGRATIE IN HET ONDERWIJS SOFIE VUYLSTEKE – 1 BASWB Bron: Loesje, 1988.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
Voorlichting rsg de Borgen. Voor iedereen Dichtbij huis en vertrouwd Alle opleidingen in huis De route die bij je past De plek die bij je past.
Workshop sluitende aanpak rondom kwetsbare jongeren (VO en MBO) Liesbeth van der Lee RMC coördinator Jasmijn Plug Projectmanager ROC.
Mentorproject/Coachingsproject Fioretti College Veghel.
ESF Begeleiden en ondersteunen van jongeren Hester Bergmans
Voorlichting de Woldborg. rsg de Borgen Voor iedereen Dichtbij huis en vertrouwd Alle opleidingen in huis De route die bij je past De plek die bij je.
Profielwerkstuk Gedrag en Maatschappij Vwo-scholieren die een profielwerkstuk willen maken op het gebied van gedrag of maatschappij, kunnen gecoacht worden.
InViNo is een samenvoeging van de woorden: "Incipit Vita Nova"uit Dante's La Divina Comedia en betekent: "Hier begint een nieuw leven". InViNo Onderhoud.
Onderwijsproces en Examinering en diplomering
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Koningin Julianaschool,
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Duurzame inzetbaarheid
Van opleiding naar werk
December 25, 2018.
Geschiedenis 2011 Masterplan ICT
Werken zonder te beperken – Het programma
Duurzame inzetbaarheid
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
19 juni 2019 in 't Spant in Bussum
Versterk de Jobcoach IN de school
Kansrijk met Entree naar vervolg mbo of werk!
De druppel die de emmer doet overlopen
Transcript van de presentatie:

“Passend onderwijs op maat” Karlijn Betz directeur Alias Onderwijs

Alias Onderwijs 1 Wie zijn wij? 2 Voor wie is Alias Onderwijs? 3 Hoe werkt het? 4 Elektronische leeromgeving? 5 Wat is de functie van de groep? 6 Iedereen op maat? 7 De voordelen 8 Wat bieden wij?

Wie zijn wij? Karlijn Betz, oprichter Alias Onderwijs (voorheen Stichting Start opleiden Nu) Vraag van jongeren met een beperking: “Is er voor ons een passende reguliere opleiding?” Nieuw passend onderwijssysteem Iedereen op zijn eigen manier laten leren, zonder dat dat afbreuk doet aan de kennis, vaardigheden houding/gedrag van de jongeren. Iedereen studeert af op dezelfde eindtermen en met dezelfde kwalificaties.

Voor wie is Alias Onderwijs? Jongeren die niet kunnen deelnemen aan regulier MBO niveau 1 onderwijs Jongeren die zich graag willen ontwikkelen en willen deelnemen aan het arbeidsproces

Waarom zijn wij er? Mogelijkheid bieden tot leren op maat (passend onderwijs) Aandacht voor ontwikkeling van sociale vaardigheden en arbeidsvaardigheden Eerlijke kans op de arbeidsmarkt De elektronische leeromgeving biedt kansen voor leerling en docent! Passend onderwijs waarin iedereen deel kan nemen en in zijn eigen tempo en met zijn leerstijl kan leren wordt mogelijk door de elektronische leeromgeving. Doelgroep -> zal vooral een ontwikkeling moeten maken in houding en gedrag om in aanmerking te komen voor werk en om werk duurzaam te maken Door ze de mogelijkheid te geven passend te leren -> eerlijke kans op de abeidsmarkt. Leerlingen: de kans om op maat te leren en niet meer afhankelijk van de kunde van spreken/vertellen/ aanpassingsvermogen van de docent Docent: hoeft niet meer al zijn uren te besteden aan het overdragen van de kennis, maar kan op zijn kont gaan zitten om te kijken wat er leeft en speelt in de groep en hoe hij daarop kan anticiperen.

Hoe werkt het? Elektronische leeromgeving Coaching van houding en gedrag Zo kun je leren!

Elektronische leeromgeving? Leerlingen een referentiekader bieden Lesstof uit het abstracte -> concreet Alle leervormen in 1 les Beeldmateriaal, games, tekst -> past bij belevingswereld Horen, zien, ervaren Stap 1: Geef de leerlingen een levendig referentiekader

Elektronisch leren is een beleving!

Functie van de groep? Lesopdrachten dagen uit om samen te werken “collegialiteit” Groepsdynamica inzetten voor persoonlijke ontwikkeling Gezamenlijke verantwoordelijkheid Stap 2: De groep is de plek waar de leerling wordt uitgedaagd om te oefenen en te leren

Iedereen op maat? Huidige populatie ROC leerlingen Begeleiding bij invoering passend onderwijs Maatwerk in leren Grotere persoonlijke ontwikkeling Passend onderwijs met Alias Onderwijs geeft alle jongeren kansen!

De voordelen Digitaal onderwijs + coaching verhoogt leerrendement (actief leren vs. instructief leren) Ontwikkeling van sociale vaardigheden en arbeidsvaardigheden begint op school Groepsdynamica bevordert persoonlijke ontwikkeling, verlaagt verzuim en pestgedrag Minder vroegtijdig schoolverlaters Hoger slagingspercentage

Wat bieden wij? Een compleet onderwijspakket op maat Een ELO met het volledige lesmateriaal voor de AKA- /entreeopleiding Trainingen en coaching van uw medewerkers o.b.v. bewezen onderwijs- en coachmethodieken