Dromen voor IVN weerslag inspiratiesessie ‘Innovators gezocht’ aan de hand van beeldassociaties Grafiti: geen idee wat het is, mooi prentjes, veel kleuren,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Workshop 2: Innovatieve trends Deel A.
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
“Hoe kom ik aan klanten?”
Introductiebijeenkomst
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
Inhoud Triodos Bank (kort) Raakvlakken met mijnbouw/goud
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Programma Welkom en doelen bijeenkomst Het gebouw, korte toelichting traject Waar staan we voor? Waar gaan we voor? Samenvatting met vragen en reacties.
Hoofdstuk 3 Nederland: stedelijke gebieden Paragraaf 1 t/m 4
Martijn van den Berg Speciality Dairy
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Stap 1. Waarom een marketingplan?
Welkom bij de tussentijdse presentatie
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Wat maakt het leven zinvol?
Combineren van natuur en cultuur in activiteiten
Onderwijs en kinderarbeid
Geletterdheid….. Wat is dat?
Geachte lieve Koningin Beatrix
Muziek : Engelbert Humperdink Am I That Easy To forget
Hoe ik paddenstoel word
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
‘Het talent bestaat niet. Het talent is de behoefte hebben iets te doen.’ ……. Wij als volwassenen willen graag dat kinderen zich goed ontwikkelen. Dan.
‘Als iets écht is, is het onveranderlijk’
N329 Weg van de toekomst Linda de Klein, provincie Noord-Brabant.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je.
Hoe brei een team?.
Sessie ‘Cursussen’ IVN Ledendag NH 4 oktober 2014.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Blue ocean. Rood versus blauw In rode oceanen vecht je tot bloedens toe om de gunst van de klant. In blauwe oceanen vloeit geen bloed, want daar zijn.
Het Noordik Alpe d’Huzes
Het thema in het Jaar van de Boerderij Herbestemmen Gerard Hendrix projectleider AEN.
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
Wat is de zin van het leven?
Bloemen.
Brian Adams: Everything i do…
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Wij ziin oud, maar voelen ons jong !!
Organisatie en Beleid Bijeenkomst 1: Werken in een organisatie I
Psychologie van de straat Week 5.  Masculien  Wantrouwen naar buiten/antiauthoritairehouding naar buiten de groep  Loyaliteit aan eigen groep  Afzetten.
Welkom ik maak me sterk.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Sterke Veenkoloniën door innovatie in de agrarische sector Eo Wijers-prijsvraag
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
P1 VisitBrabant.nl. Ruimte en vastgoed Natuur en stad Opleidingen en arbeidsmarkt Gastvrijheid Events en iconen Innovatie Brabant heeft volop potentie.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten
Werkvorm Vergaderen op kleur.
Plaats, datum bijeenkomst
Ruimte voor bezinning.
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Klimaatadaptatie en waterkwaliteit
Daag uw werknemers uit om op 6 april naar hun werk te lopen!
Transcript van de presentatie:

Dromen voor IVN weerslag inspiratiesessie ‘Innovators gezocht’ aan de hand van beeldassociaties Grafiti: geen idee wat het is, mooi prentjes, veel kleuren, toch een geheel. IVN meer op geheel ecologie focussen, minder belang aan losse namen Vliegen: zweef over de barrieres heen, durf Opa/Kind: IVN steeds meer link met duurzaamheid, zodat kindje van de natuur kan blijven genieten zoals opa dat ook gedaan heeft Spin in web: natuur in de achtertuin! Mensen stimuleren natuur in directe omgeving te beleven. 2 e associatie: IVN die over 25 jaar als spin in het groene web functioneert Spin in web: natuur in de achtertuin! Mensen stimuleren natuur in directe omgeving te beleven. 2 e associatie: IVN die over 25 jaar als spin in het groene web functioneert Stepstones: 1 steen i het water kan de loop van de rivier veranderen. IVN- missie blijft gelden, wat we doen voortzetten Handen: ongerust over natuur, hoop dat er meer handjes komen om de natuur te beschermen, veel handen maken licht werk Betrekken van mensen, nog mer onderscheidend vermogen met wat we doen Samenwerking, vanuit mensen die de kar trekken RODE DRAAD: BEHOUD HET GOEDE, RUIMTE VOOR NIEUW, DURF BETREKKEN MENSEN IN HOOP GEDRAG TE VERANDEREN RODE DRAAD: BEHOUD HET GOEDE, RUIMTE VOOR NIEUW, DURF BETREKKEN MENSEN IN HOOP GEDRAG TE VERANDEREN Zonnebloemen: natuur. Staat voor laagdrempelig mensen laten kennismaken met natuur, hoe meer mensen belang inzien, hoe zorgvuldiger met natuur wordt omgegaan Paraplu’s: verschillende afdelingen, verschillende werkgroepen. Toch herkenbaar. En: we gaan in weer en wind Standbeelden: mensen waarderen, verdienen standbeelden, maaaar wel verder kijken Woestijn: met hulp van IVN zal de natuur blijven Catamaran: durf eens op te stappen, van de straat af, via een goed uitgezette koers en durf te ontdekken wat je tegen komt Sneeuwtop bergbeklimmer: wij als IVN ook op weg naar de top durven doorgaan

Concrete vernieuwing en ideeen Landelijk: IVN zomerweek (vernieuwing, wat kunnen we daar nog meer mee?) IVN West Friesland Nieuwe doelgroep: natuurkoffer enorm succes en daarmee nieuwe doelgroep, meer inkomsten voor afdeling, afdeling ontwikkelt product zelf door -nieuwe doelgroep: Via kraam op een markt een verzoek om een dovenexcursie te ontwikkelen -Wens nog niet concreet: stap af van de motor! Richten op motorclubs IVN West Friesland Nieuwe doelgroep: natuurkoffer enorm succes en daarmee nieuwe doelgroep, meer inkomsten voor afdeling, afdeling ontwikkelt product zelf door -nieuwe doelgroep: Via kraam op een markt een verzoek om een dovenexcursie te ontwikkelen -Wens nog niet concreet: stap af van de motor! Richten op motorclubs IVN Texel Wens: mini-excursie voor mensen die slecht ter been zijn, half uur/drie kwartier max IVN Texel Wens: mini-excursie voor mensen die slecht ter been zijn, half uur/drie kwartier max IVN Amsterdam -wens: nieuwe manier van omgaan met vrijwilligers, manieren verzinnen om mensen te betrekken die even iets willen doen, wat voor de flexvrijwilliger IVN Amsterdam -wens: nieuwe manier van omgaan met vrijwilligers, manieren verzinnen om mensen te betrekken die even iets willen doen, wat voor de flexvrijwilliger IVN Zuid-Kennemerland -Watercursus in drie bijeenkomsten. Nieuw dat deze ook voor bestaande gidsen is, goed voor nascholen, koppeling met nieuwe leden, goed voor pr want gidsen promoten zelf -Duurzaamheid in de natuur, relatie groen & duurzaamheid, geveltuintjes met de buurt, herichrichting Klevelaanzone, samen met andere natuurorganisaties. Let op huidige gidsen voelen zich veelal prettiger in de duinen dan in de stad -gezonde wandelingen IVN Zuid-Kennemerland -Watercursus in drie bijeenkomsten. Nieuw dat deze ook voor bestaande gidsen is, goed voor nascholen, koppeling met nieuwe leden, goed voor pr want gidsen promoten zelf -Duurzaamheid in de natuur, relatie groen & duurzaamheid, geveltuintjes met de buurt, herichrichting Klevelaanzone, samen met andere natuurorganisaties. Let op huidige gidsen voelen zich veelal prettiger in de duinen dan in de stad -gezonde wandelingen IVN Noord-Kennemerland -Nieuwe doelgroep: drigsverslafden, samen korren. -nieuwe doelgroep: nieuwe nederlanders, taalcursus, onderwerp eten i de natuur. Interessante uitwisseling! -hervitalisering Natuurtweet, jeugdgroep 9-13 jaar -nieuwe locatie/nieuwe samenwerking/nieuw product: Schaapskooi, vanuit Schaapskooi excursie met koppeling historie en dichters, dus koppeling natuur/cultuur -Ecodorp in Bergen IVN Noord-Kennemerland -Nieuwe doelgroep: drigsverslafden, samen korren. -nieuwe doelgroep: nieuwe nederlanders, taalcursus, onderwerp eten i de natuur. Interessante uitwisseling! -hervitalisering Natuurtweet, jeugdgroep 9-13 jaar -nieuwe locatie/nieuwe samenwerking/nieuw product: Schaapskooi, vanuit Schaapskooi excursie met koppeling historie en dichters, dus koppeling natuur/cultuur -Ecodorp in Bergen IVN Amstelveen Samenwerking: koningsfeest, samen met agrarische natuurvereniging. Verder hoop dat de afdelingen over 5/10 jaar ramen open heeft gezet, meer verbinding legt. Vraag: wat hebben we voor mensen die ‘even’ mee willen doen? IVN Amstelveen Samenwerking: koningsfeest, samen met agrarische natuurvereniging. Verder hoop dat de afdelingen over 5/10 jaar ramen open heeft gezet, meer verbinding legt. Vraag: wat hebben we voor mensen die ‘even’ mee willen doen? IVN Midden-Kennemerland nieuwe doelgroep: Nieuwe Nederlanders, lage geletterdheid, leren over waarde van Nederland. Vraag vanuit Stichting waarde. Module inburgeringscursus? IVN Midden-Kennemerland nieuwe doelgroep: Nieuwe Nederlanders, lage geletterdheid, leren over waarde van Nederland. Vraag vanuit Stichting waarde. Module inburgeringscursus?